@churalliya

Friday, March 28, 2014

Langkawi D1 : Idaman Suri semata

Disebabkan dah lama tak pegi bercuti...
Disebabkan cuti yang belum pernah digunakan lagi sejak awal tahun ini..
Disebabkan sambutan bithday papajib yang belum berkesudahan lagi...

Macam biasa, tak pernah buat planning awal.. semua pun last minute.. Tiket mahal sikit tu tak mengapa, janji boleh pergi jalan-jalan...

"Pa, jom kita gi jenjalan bithday papa ni nak?"
"Boleh... tapi papa ada miting..."
Boleh. Tapi ada miting? Tu dah serupa tak boleh la makna nyaaaa....

Faham.

"Kalau macam tu kita pegi 1 malam aje laa... Pegi Sabtu balik Ahad. Kita gi Melaka aje laaa.."
"Melaka? Jem laaaaaa....."
"Mama teringin nak naik Duck Tour tu"
"Kita pegi Langkawi laaa.."

Wahhhhhhh... kalau papajib dah baik hati ajak pegi dekat tapi nak yang jauh tu lebih baik setuju cepat2...

Alhamdulillah, niat nak bawa nenek labu berjalan tercapai.. itu yang sebenarnya... yang lain2 tu penyedap cerita aje...

Tak larat nak cerita panjang2.. sebab Langkawi semua pun dah pernah pegi kan... Memang nak tepek gambar semata ni.. get ready lah ye kalo penuh dgn gambar... Ini lebih kepada entry untuk diri sendiri la kiranya..

Sobab ehhh mekchu suko amek baca entry lamo2...

Day 1
Flight pukul 10 pagi.. Naik flight dalam debar sebenarnya..

check-in.. sebenarnya nak tunjuk bag.. merah tu isi baju2 kitorang.. hitam bawah bag nenek dan hitam atas tu bag kosong.. 

3 generasi

drama berbaik2 ni biasa.... 

Wawa kan, kat airport tu habis semua orang dia tegur... Lepas tu selamba dia duduk lepak sebelah orang tu.. Kita ambil mula la menjerit... Kalau tak pun dia meniarap atas lantai...

ishhh... mana la driver aii tak sampai2 lagi ni......

alhamdulillah, dapat jugak pujuk nenek ikut kitorang... 

Sepanjang dalam flight wawa asyik la meragam.. Dia lemas tak dapat lepas bebas.. Kejap2 dia jerit.. Kejap2 mintak lepas... Tamo langsung tido...

Flight pulak lambat nak take off.. Tunggu turn nak dekat 15 minit kot.. Airport jem banyak sangat flight masa tu... Dalam pada nak tunggu flight terbang, habis dah 'bahan-bahan umpanan' dalam bag bagi wawa main... hahahaha... hadoiii dik, berdenyut2 tengkuk mama melayan kamu... Nasib 50 minit aje..

Dah payah dah... Wawa dah mula melasak.. Gi Bandung hari tu dia tak pandai jalan lagi.. mudah sikit nak mengawal anak dara tu...

orang tak ramai.. suka abang mi ke hulu ke hilir dalam tu.. tu yang adik pun nak ikut mcm abang... 

mama muka mabuk.. hahahaha mabuk jaga anak kat atas flight.. serius berdenyut2 kepala masa ni... 

naik je kereta, kecibung terus carik port nak landing.. peha mama dia la, mana lagi port paling best.. atas flight tadi kan tak tido... tido sambil pegang telinga.. pasrah sangat tu dik... 

Kami stay kat apartment area Kuah.. tunggu kereta sewa kejap, lepas tu terus amek kunci apartment.. sampai2 aje apartment mekchu binnnnnnnnn atas katil dulu... kasi tenangkan urat2 belikat ni sebelum misi besar petang tu...

Anak-anak menten aktif... Mak, pak ngan nek je berjaya tido.. Bila terjaga petang tu....
"paaaa... kita ni pegi jauh-jauh tak kan nak tido aje kot..."

Terus member bersiap nak keluar..

Kami ke Idaman Suri yang memang menjadi idaman mekchu.. tak tahu lah korang, tapi mekchu memang mengidam betul nak pegi sana.. Tiap kali pegi mesti singgah.. Kalau tak pegi pun, mesti mengirim..

nenek beli 3 periuk dan berbagai2 senduk, sudip dan sudu :)

papajib pulak dengan 3 comforter set... 

Kami sukakan comforter set kat sana sebab 100% cotton.. termasuk 4 pillow case tebal + bolster.. lepas tu cadar dia pulak fitted di dalam dan labuh di luar.. Harga Rm199 je kot.. Hari tu beli kat Sogo time happy hour pun dah RM150.. bukan 100% cotton dan pillow case ada 2 aje.. Cadar fitted tapi tak labuh ke bawah..

Kalau korang nak tau kami beli apa sampai besar sangat plastiknya, itu lah jawapan dia... Tu pasal kali ni beli sekali 3 set.. 1 untuk bilik rumah nenek labu, 1 untuk bilik rumah seremban dan 1 lagi untuk bilik nenek labu :)

Lepas Idaman Suri, terus ke Ismail Group pulak.. 2 tempat tu memang wajib lah kan.. ye tak?

papajib membebel "ma, ni baru hari 1st tau... dah penuh bonet ni.. risau papa tengok ni..."

Hahahahaha.. risau tengok penuh bonet ke risau nak kena membayar lagi? tektik tak bagi mama membeli lagi letew.....

Ye la kan, hari tu aje (Khamis) yang ada nak membeli sebab esoknya Jumaat kat sana kedai tak bukak... Sabtu dah nak pulang..

"papa jangan risau, mulai esok mama tak membeli lagi dah... tapi tatau lah emak nak menambah.. hahahahaha"

Menggeleng je member...


by mekchuN (^_^)

4 comments:

Petak Bunga said...

musim cuti sekolah ramai org bercuti..
kita kena bercti time org tak cutilah..


salam kenal..:)

sarah said...

tak sah la pi langkawi kalau tak singgah 2 tempat tu..

therosputih said...

bestnye soppingggg..

QasehnyaRania said...

wah.syoknya.masa sy pi hari tu idaman suri tutup sbb raya haji kan.hihi

mekchu, ada beli pepero erkk.
sy pon baru tahu juga pasai status pepero ni..

sy ada buat entry ramai yg feedbcak ckp tak halal.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...