@churalliya

Instagram

Friday, February 5, 2016

Info pasal JUBAH ABAYA KIDS yang wawa pakai hari tu

Meh mekchu nak share pasal jubah yang wawa pakai tu.. Segala info dan soalan pasal jubah tu boleh dapat kalau baca sampai habis.. Baca sekerat umpama kena kerat kepala lah kan.. hahahaha...


Kat mana nak beli jubah budak macam tu?
Material jubah dia best tak?
Harga dia macam mana?
Warna apa lagi ada?
Tudung tu sekali ke asing2?

Ok, mekchu tanya mekchu jawab.. hahahaha iols memang pandai membaca hati uols tahu...


Masa ni memang tengah panas terik tau.. pegi kenduri tunang anak buah.. Nak bukak mata pun rasa takut.. itu mata mekchu, belum mata papajib lagik... ehhhh dah lama tak kenakan papajib kat sini.. haiii papa #lambailambai

Tengah panas terik pun relek aje budak kecibung ni bertudung berjubah bagai.. sikit pun tak ngekkk ngekk mintak bukak.. lagi dia suka ada la,...

pandangan belakang.. ewahhh macam paham-paham pulak dia nak kena amek setiap inci penjuru kannnn... padahal mama kat situ main snap aje gambar tak nampak apa kat skrin 

 buat la muka comel.. haa buat la... buat la.. lagi teruk kena gigit lepas ni!!!

Mekcu beli online..

Kalau kat FB boleh klik link ni --> Jubah Abaya Kids atau search Yatie Yusri
Kalau kat IG boleh klik link ni -->  Jubah Abaya Kids atau search @jubah_abaya_kids

Ok, sambung cerita pasal material jubah pulak.

Ada beberapa jenis material boleh pilih. Ada lycra dan moss crepe. Yang pink wawa pakai ni adalah dari jenis lycra.

boleh klik kalau tak nampak.. macam2 kaler ada kannn...

Yang bestnya Abaya jubah kids ni boleh customade.. tak de hal nak sedondon raya nanti..

ukuran kalau nak buat tempahan.. pilih lah kaler mana yang korang suka.. 



comelllll... kan kan kan
next nak beli yang bercorak pulak... eeee gerammmmmmmm

tudung dan inner memang boleh order sekali.. nak mecing kaler boleh, nak color blocking pun boleh.. 

Proses order sekejap aje.. lepas dah pilih kaler nanti yatie akan bagi ilustrasi jubah ngan tudung. Yang penting korang kena pilih kaler jubah dan tudung kaler apa. Dan kaler tudung + cuff


kat sini dah bleh nampak jelas kaler jubah, tudung, inner dan cuff tu mecing ke idok.. kalau tak berkenan boleh nak pilih kaler lain sampai suka

Mekchu pilih sekali terus kenan aje.. hahahaha

Ok, sambung balik cerita pasal budak kecibung tu.. Hari tu sampai ke petang pakai tudung tak tanggal... tanggal kejap dalam kereta.. nak turun je kereta mintak pakaikan balik.. amboiii menjaga aurat sangat ko nak..

Sebelum tu ijinkan mekchu nak enterframe ya.. mana bleh biarkan wawa glamour sorang-sorang



memang jadi perhatian aje dia hari tu.. semorang tengok semorang geram... hahahaha

Mekcu kan, setengah jam pertama lepas pakaikan wawa jubah dia tudung terus asyik pandanggggg aje muka dia.. tak berkelip mata.. nampak lain sangat.. super duper comel dari biasa.. ehhh terpuji anak sendiri pulak..

Belanja video wawa perasan diva turun tangga sambil tengok cermin kat tepi



So, cepat-cepat order yaaa... Tempat yang senang nak berurusan..

Boleh customade
Boleh pilih kaler
Boleh pilih material
Boleh pilih maching kaler
Boleh pilih kaler tudung dan inner

Maklumat untuk tempahan :

WA : 014-3871619


Jangan lupa order tauuuuuuu kat mana-mana senarai kat atas belon tu :)


by mekchuN (^_^)

Monday, February 1, 2016

HARGA RUNTUH SEQYBEAUTY

Assalamualaikum semua.. 
Mekchu is back!! Wowwww sangat kan... hahahaha


Boss SeqyBeauty berbaik hati nak bagi uols HARGA RUNTUH untuk 3 produk ni :

  • Skincare RM100 (harga biasa RM130). Jimat RM30
  • Bbcream RM45 (harga biasa RM55). Jimat RM10
  • Cleanser RM39 (harga biasa RM45). Jimat RM6

ni hari pertama bila announce HARGA RUNTUH hari tu.. memang berdering2 whatsapp masuk (berdering ke bunyik dia??) semua pakat order cepat2 tak nak ketinggalan

yang pos, pos jugak.. yang COD pun COD jugak... 

Mekchu boleh COD sekitar Seremban/Senawang/Kuala Pilah/ Tampin ya.. sesiapa yang berdekatan, boleh la kita set masa nak jumpa.. bleh muah2 pipi

ni COD kat bus stand Pilah.. siap ajak customer pekena cendol pilah lagi.. 

kecik-kecik dah kena ajar COD barang.. 

menuju laju ke Pos Laju.. walau pun 2x pergi 2x dia offline.. tak pe... ku hadap semua cabaran itu demi sesuap nasi :)





Memang hebat sangat lah.. Ohhyeee, nak maklumkan dalam masa mekchu buat entry ni Skincare HARGA RUNTUH tu dah habis stok ya.. memang sekejap je licin nyaa...

Tapi... tapi bbcream dan cleanser masih ada lagi ya.. 

yang ada ni pun tak banyak mana... 

Promosi sehingga bila??? Sehingga stok masih ada...

Think and grow rich #najwasyahira

Ohhye, itu lah anak dara mekchu.. budak kecibung wawa..

Kot lah ada yang dah lama tak nampak kan.. dah besar dah haa..

Ok ya, sesiapa yang nak dapatkan HARGA RUNTUH untuk bbcream dan cleanser masih boleh lagi.. WA mekchu ya 012-6080784 012-6080784 012-6080784 012-6080784 012-6080784


by mekchuN (^_^)

Wednesday, January 13, 2016

Kelab Renang dan Kejohanan 1st Rising Star Swim Meet 2015

Dah hampir setahun.. Setahun dah tak update blog.. Blog menyepi selama setahun. Ada ke yang kesah selama tempoh itu masaklahnya???

Disebabnya ramai yang bertanya pasal kelas renang abang mi.. Nasib lah korang bertanya.. Kalau tak tanya memang tak de makna semua ni... hahahaha tak akan ku update blog.. Terima kasih ya bertanya..

Maafkan kalau bahasa melantun-lantun.. akibat taip padam, taip padam.. kekok pulak berblogging rasanya..

Abang mi start masuk kelab renang dalam sekitar bulan Februari tahun lepas.. Bukan under personal swimmers yang carik sendiri tu, tapi di bawah kelab renang yang diuruskan oleh pihak sekolah abang mi. Nama kelab nya ialah Seahorse Swimmers Academy (SAA).

Latihan setiap Sabtu jam 3 hingga 4 petang, bertempat di Pusat Akuatik, Paroi. Selalu nya memang drag sampai ke pukul 5 petang sebab abang mi rendam kat kolam sebelah pulak.. aiyoooo petang Sabtu memang susah nak buat taik mata dah..

Bermula dengan zero.. abang mi memang tiada basic swimming.. semua belajar dari coach dia kat kolam. Coach ajar step by step.. Bermula dari teknik apungkan badan sampai lah dah boleh berenang ke tengah sana..  Dari penuh pelampung kat badan sampai lah boleh relek2 pegi ke tengah..

Kedalaman kolam yang dorang training ni 2.4 meter.. kalau campak mekchu sana memang terus ke dasar lah jawabnya.. blupp bluppp blupppp gelembung air je yang timbul.. hahahaha.. Bila teknik kita betul, betul lah pegi nya.. teknik memang penting tau.. tak boleh main taraaaa aje berenang janji bergerak tu.. penattttt kalau mcm tu..

warming up.. opss ni zaman abang mi kurus lagi ya.. harap maklum..

sesi pemakaian pelampung :)


main sepak-sepak air.. mekchu dulu2 ada masuk kelas renang masa kat U dulu.. tapi kelas sampai step ni aje.. lepas tu malas... hahahaha

Tak leceh ke nak hantar anak kelas renang time weekend? Honestly banyak kali jugak lah skip sebab macam2 hal kan hujung minggu macam tu..
kenangan abang mi swimming masa awal-awal dulu.. nampak bontot je timbul.. hahahaha


awal-awal semua tunggu sampai habis kelas.. lepas-lepas tu drop aje.. sejam lepas tu baru datang jemput.. 

hari demi hari baju renang lama pun dah tak muat..

Barang yang perlu di bawa semasa kelas renang adalah baju renang, goggle, board dan kaki itik.. pelampung semua tu kelab yang akan sediakan. Kalau dah pandai apung kan diri, tak perlu dah pelampung tu.. 

Sehingga lah bulan Disember hari tu papajib bagi tau dapat WA dari coach (tiba-tiba dah disember kan.. nampak sangat nak short cut) Kata najmi terpilih untuk masuk pertandingan berenang?? Mekchu masa tu...........

"apa pa?"
"pertandingan berenang?"
"bila pa?"
"kat mana pa?"
"siapa lagi masuk?"
"hadiah dia apa pa?"
Hahahahahahaha
Serius berdebar sebenarnya.. di samping teruja sangat nak tengok abang tembam lumba renang kat kolam... jauh dalam hati risau jugak kalau abang mi tukar fikiran tak nak terjun kolam..

Semasa hari pertandingan 1st Rising Star Swim Meet - 27 Disember 2015

Backstroke 25 meter kategori lelaki umur 7 – 9 tahun tekau...

ni gambar sebelum pertandingan bermula.. 

tunjuk skit gambar penyokong abang tembam...

amanat dari coach halim sebelum pertandingan

Ni video semasa pertandingan... tak sure lah boleh play atau tak.. Kalau tak boleh play sini, boleh tgk kat Instagram mekchu ya.. Search @churalliya


Ramai yang bertanya menang tak? Dapat nombor berapa?

ni haaa... dapat nombor 4..

10-15 meter yang awal memang leading.. lagi 10 meter nak abis member dah pancit uols.. tak de stamina.. perut dah gendut katanya...

Mama dan papa tak kisah pun.. lagi seronok adalah.. abang dah buat yang terbaik mengikut kemampuan abang.. yang penting abang berani mencuba dan mama papa bangga sangat......


"Selama ini kelab-kelab renang di negeri ini tidak mempunyai platform untuk mengetengahkan bakat-bakat muda mereka.

Perenang-perenang berlatih mengikut jadual yang telah ditetapkan oleh kelab tetapi tidak berpeluang untuk menguji kemahiran mereka.

Mereka juga tidak berpeluang untuk menyertai kojohanan besar kerana perlu mematuhi syarat kelayakan yang ditetapkan.

Namun, pada kejohanan ini, kami tidak meletakkan syarat dan ia terbuka kepada semua perenang yang bernaung di bawah kelab masing-masing" ~ Pengetua SAA, Salwana Ali, 47.

"Kejohanan seperti ini tidak hanya bertujuan untuk meningkatkan kemahiran tetapi memupuk semangat kesukanan dan kerja berpasukan dalam kalangan perenang.

Ia adalah satu peringkat yang sangat penting untuk melahirkan perenang-perenang hebat.

Menerusi kejohanan ini, mereka berpeluang untuk meningkatkan kekuatan mental dan fizikal sebagai persediaan untuk menyertai pertandingan yang lebih besar pada masa hadapan" ~ Ketua Jurulatih SAA, Abdul Halim Mokhtar, 52

Ok kat sini mekchu nak share contact number kelab renang abang mi.. Sesiapa area berdekatan (Seremban) boleh lah contact terus nombor ni..

Seahorse Swimmers Academy (SAA) 
WANA : 016-2398039



by mekchuN (^_^)

Thursday, January 7, 2016

Bukan senang nak senang

Selamat datang 2016.. 
Semoga tahun ini lebih sukses dan penuh dengan aura positif.. 

Nak share hasil karangan yang bersahaja tetapi amat bermakna untuk berjaya.. Moga yang baik-baik sahaja untuk kawan-kawan semua..


Terlajak puteh nampak. Saya juga antara yang tak ketinggalan melihat rancangan ini. Mahu juga terkinja-kinja menonton kekayaan tiga insan yang sentiasa menjadibuah mulut rakyat Malaysia. Mereka ini tidaklah setaraf dengan beberapa ikon kesayangan negara seperti Siti Nurhaliza, Tony Fernandez, Tan Sri Mokhtar, Emma Maembong, Shaheizy Sam mahupun Dato M Daud Kilau, tetapi semua gerak geri dan kata-kata yang keluar dari mulut mereka ini jadi satu alat pemasaran yang luar biasa.
Moh kita ambil pendekatan positif melihat titik persamaan antara ke tiga-tiga taikun kosmetik negara ini. Antaranya ialah:
1. Jatuh. Mereka pernah jatuh dengan sangat teruk. Tetapi bangkit dengan semangat luar biasa. Lihat satu demi satu, Datuk Alif pernah dihina kerana hanya mempunyai sijil SPM dan berniaga di pasar malam. Keanehan manusia ini dari awal sememangnya ditentang habis-habisan di media sosial.
Dengar suara sahaja “terlajaaak larrrrissss” memang buat kita terus nak tukar channel. Tetapi gimik suara dan pendekatan iklan luar biasa beliau akhirnya membawa duit ke poketnya sendiri. Ada sahaja gimik iklan yang tak masuk akal. Kalau dari Bangi nak ke KL tu hangin sungguh ada papan-papan billboard tulis Wajah Kosmetik Yang Dipercayai. Kau gila nak letak muka lelaki dengan alat-alat solek jadi aksesori dalam gambar tu? Tapi Datuk Alif buat. Dan dia berani terus buat dan berjaya!
Bagi Puan Rita Sosilawati pula, kisah kematian ibunya yang cukup tragis dan menggemparkan negara. Sebut sahaja tentang ibu beliau, pasti semua ingat. Dan kita pula tak pernah terfikir bagaimana wanita ini mahu kembali bangkit untuk meneruskan legasi ibunya dengan wajah ibunya yang sering kali muncul di sebalik produk-produk tersebut.
Orang kata, yang melemahkan kita itulah yang akan menguatkan kita. Akhirnya Puan Rita bangkit dan kini mempunyai rangkaian kosmetik antara yang paling kukuh di Malaysia.
Sekali pasang tv keluar pula wajah wanita ini. Dulu saya sendiri pernah kata, dah kenapa stesen tv3 ini dah kena beli dengan perempuan ini ke macammana. Sekejap sekejap keluar, Qu Puteh Qu Puteh. Bagi lelaki kacak yang tak pernah putih seumur hidup seperti saya ini, ini satu pertandingan antara hidup dengan mati. Menyampah nengoknya. Itu dululah.
Kini, saya lihat strategi mempasakkan perkataan itu dalam kepala rakyat Malaysia(walau ejaannya pun tak betul) tetap berjaya. Anak saya sendiri pun pandai sebut Qu Puteh Qu Puteh Barulah Putih! Hebat Dato Seri Dr. Vida. Beliau ini juga mempunyai kisah tragis yang sangat besar dalam hidupnya apabila dua anak lelakinya meninggal dunia akibat dari kebakaran rumahnya sendiri.
Dato Seri Dr. Vida kembali bangkit dan membangunkan produknya dengan membawa semangat anak-anaknya untuk terus berjaya dan membantu anak-anak yang lain.
2. Bersama. Jika kalian lihat Instagram ke tiga-tiga taikun ini, kalian akan perasan satu perkara yang berlaku diluar kotak pemikiran kita sendiri. Logiknya mereka ini adalah pesaing di dalam industry yang sama. Tetapi, mereka kerap kali berjumpa dan bermesyuarat. Setiap kali ke tiga-tiga ini bergambar dan gambarnya dipampang di dalam insta masing-masing, saya terus terfikir strategi perniagaan bangsa cina yang sangat hebat. Antaranya ialah:
Mereka akan berbincang produk mana sesuai dengan syarikat mana.
Mereka akan membuat keputusan syarikat mana dengan gimik pemasaran yang bagaimana.
Mereka akan membahagikan produk laris dengan kesesuaian pemilik syarikat mana.
Kau orang nampak tak? Mereka tidak bersaing, malah mereka saling menguat antara satu sama lain.
Ini yang sedang dibuat oleh sebuah syarikat penerbitan Indie (bukan Hindi) dan saya sangat suka cara mereka. Mereka bangkit bersama. Bantu kawan-kawan lain dan berjaya bersama-sama.
Dalam industry hari ini, memang sudah tak boleh untuk bergerak sendiri. Dengan mudah kalian akan tumbang jika ada pesaing yang sama hebat dengan kalian. Maka cara paling baik ialah dengan bersama.
3. Kreatif dan Bina Pengaruh. Mereka sentiasa menunjuk kekayaan dan kekuasaan. Ini yang orang melayu pantang. Takut kena curi, takut orang kata riak, takut mata syaitonirojim. Waima Dato Seri Dr Vida yang mempunyai beberapa koleksi mahkota juga kalian tegur baik punya. Ya salah satu kegemaran rakyat Malaysia ialah menegur-negur perbuatan orang lain. Anak jiran kampung sebelah yang kau tak kenal pun kau boleh cerita kisah dia dari lahir sampailah dia kahwin.
Ok, kita sambung. Mereka bertiga ini (pada fikiran saya) tidak menunjuk-nunjuk pada zahirnya. Tetapi kekuasaan mereka pada media sangat kuat. Maka, segala apa yang diceritakan akan jadi bahan untuk ditunjuk dan dikongsi kepada semua.
Kadang-kadang post itu hanya untuk memberitahu yang mereka sangat sukakan sesuatu pada masa lalu, dan kini sudah pun mendapatinya (rujuk kepada post Dato Aliff dengan kereta Rolls Royce). Sama juga dengan kita, nak sangat makan kat kedai kak leha dangdut, jadi hari tu kawan kita belanja dan kita pun selfie gitu. Lebih kurang sahaja sebenarnya Cuma mood kau orang tak sebanyak orang yang memang kaya dengan cas-cas positif di kepala.
Untuk kuat dalam arus media, kau kena kreatif. Kau kena pastikan orang sentiasa positif dengan apa yang kau ‘tunjuk’. Lihat akaun sosial media mereka bertiga ini, semuanya ada tag line dengan ‘background’ kemewahan mereka. Semua itu adalah strategi pemasaran untuk mendapatkan pengaruh. Jika kalian perasan, ada produk mereka yang sama, ada juga yang memang niche. Dan yang niche itulah kekuatan mereka masing-masing.
Ingat kawan-kawan, pengaruh dibina dengan kuasa, harta dan kata-kata. Zaman ini mudah sahaja, kalian ada kepakaran dan buat dengan betul-betul, kalian akan (atau pasti) akan berpengaruh dengan sayap yang cukup lebar. Saya pernah bersembang dengan salah seorang jurujual mereka, sama ada benar atau tidak, katanya salah seorang dari tiga taikun ini jualannya pada setiap jam ialah sebanyak RM1,200. Setiap jam Bro! Kau kali dengan 24 jam, dapat RM28,000 sehari. Kali lagi dengan 30 hari, jualan sebulan ialah RM864,000 woi.
Gunakanlah media sosial untuk meraih kebaikan, bukan dengan membuka aib dan berkata tidak baik. Stay positif kawan!
Kawan-kawan, bab riak takbur bagai itu bukan hal kita pun. Mereka dapat apa yang mereka inginkan. Kita pun takat dapat sebut kau riak kau riak kau riak! Itu sahaja, kau sebut kau riak tu ada dapat mahkota? Ada dapat rolls Royce? ada? Ada boleh taja TRW? Sudah-sudahlah jadi penunggang agama. Cewah.
Nak hidup dan jadi orang hebat kena harungi satu perjalanan susah, kalau tengok kaki pun tak nampak kerana perut membesar bagai juara tak adalah susah benar hidup kita tu. Kena harungi satu fasa kehidupan yang ala-ala baru nak bernafas semula dek kerana kegagalan itu ini. Gitu. Kau faham ke tak faham ni sebenarnya? Ha Barulah dapat hidup senang. Bak kata Imam Ghazali, Untuk dapat sesuatu yang kau suka, kena sabar dengan apa yang kau benci.
Yang kau suka itu kesenangan.
Yang kau benci itu kesusahan.
Yang buat kau senang hari ini ialah perjalanan susah kau masa lalu. Mereka ini Tuhan uji dengan ujian paling berat untuk mereka terima. Tuhan juga hanya uji mereka yang sesuai sahaja dengan ujian-ujiannya. Tak semua dapat ujian macam tu kawan, jadi reda dan berusahalah untuk kita juga berjaya.
Tak semestinya kita kena berjaya macam depa, kalau kita pun sama je habis takkan nak tukar Bapa Brownies Kebangsaan cakap, Qu Brown Qu Brown Barulah Brownies. Tak, semua tu tak semestinya sama.
Kawan-kawan,
Ada orang memang berjaya dengan jadi cikgu. Walau tak dapat rumah besar, dia dapat 10,000 anak murid yang sentiasa panggil dia cikgu sampai dia mati.
Ada orang memang berjaya jadi doktor, walau dia tak kaya raya, tapi dia punya saham akhirat merawat pesakit pasti sebesar-besar gunung yang melimpah-limpah kebaikannya.
Ada orang memang berjaya jadi penulis, mungkin dia juga tak kaya raya macam depa. Tapi penulisan dia buat jiwa kaya, buat orang terkesan dan mahu jadi baik. Cewah. Ha ha ha. Nak jugak.
Masa saya kecil dulu saya selalu tanya emak, apa yang emak nak dari aye (saya)? Emak saya kata, tanya diri sendiri nak jadi apa, emak nak awak jadi baik. Itu sahaja.
Bukan susah nak jadi baik. Kaya miskin senang susah semua boleh jadi baik. Kita pun boleh jadi baik. Nak jadi baik mula dengan hati, kemudian otak, kemudian perlakuan dan perkataan. Senang woi. Ha, yang duk kata riak riak takbur takbur sesuka hati ni tanya balik dalam hati masing-masing, “aku ni baik sangat ka sampai Tuhan beri aku seketul hati yang senangnya tuduh orang begitu begini, yang lancar sahaja cakap itu ini dan yang mudahnya bersangka-sangka”
Ada eloknya kita belajar melihat mereka berjaya daripada kita hanya berjaya cakap-cakap mahu kaya.
Khairul Hakimin. Muhammad
Belum kaya lagi woi.

~ dipetik dari FB  Khairul Hakimin Muhammad

by mekchuN (^_^)

Thursday, August 27, 2015

BBCREAM SeqyBeauty beserta Testimoni

Mekchu kalau keluar rumah memang nak tepek something kat muka.. Keluar pegi kedai pun mesti nak tenyeh bedak.. Tak konfiden dengan kulit muka sendiri.. Perasan orang asyik tengok kelemahan kita.. ehhh mekchu memang always perasan u know!

Mula-mula terciptanya BBCREAM SeqyBeauty ni lebih kurang awal tahun 2015. Ke akhir tahun lepas agaknya. Mekchu salah sorang pengguna awal #bbcreamSQB. Masa tu simpan je kat surau opis.. Pakai lepas solat zuhur. Sebab kat rumah masih ada foundation tuuuutttt yang baru beli..

1st time cuba terus "wowwwwwww'.. serius memang lain sangat texture dia.. Sekali sapu kat pipi terus kagum..

Halus
Nipis
Ringan
Tak melekit
Tak payah bedak

Petang-petang nampak flowless dan glowing.. tak berminyak.. Muka mekchu ni minyak boleh tahan.. kalau kumpul mampu lah goreng ikan bilis sekor..

Terus suka.. Foundation yang baru beli tu mekchu memang simpan untuk pegi dinner ke, pegi wedding ke.. hari2 keluar rumah memang pakai bbcream aje. Rugi kot pakai yang mahal-mahal..

 churalliya Amboiii amboiiii... kemain sayang dia dengan bbcream dia tuuuu....
Giler tak sayang.. Bbcream ni penyelamat tau.. Superhero mekchu la kiranya.. Mana nak carik bbcream yang tak berminyak, tak melekit, tahan lama, kecik, senang bawak, texture lembut dan ringan, cover bintik2, cover parut jerawat, cover muka yg suram.. Picit sikit dah bleh sapu seluruh muka siap kat leher pun boleh.. 3 bulan pun belum tentu habis lagi..
.

Bbcream ni walau kecik tapi ada kuasa yg super megik.. Bukan tipu2 tau.. Nampak tgh serius ni..

.

Berminat mencuba bbcream dari Seqy Beauty ni boleh whatsapp mekchu 012-608 0784. COD sekitar Seremban/Senawang/Kuala Pilah/Tampin. Pos ke seluruh Malaysia..




 churalliya Tengok ni...
Tengok ni...
Celebriti pun dah mencuba bbcream yang mekchu jual ni tau... Dun play-play haaa...

.




@churalliya (ehh dia ni bukan retis!)

Semua pun dah mengakui bahawasanya #BBCreamSQB ni memang best!!! Tu la korang, kena cuba dulu baru tau.. .
Berminat mencuba #BBCreamSQB ni boleh whatsapp mekchu 012-608 0784/019-357 0784. COD sekitar Seremban/Senawang/Kuala Pilah/Tampin. Pos ke seluruh Malaysia..


Fungsi dan kelebihan #bbcreamSQB

1. Sesuai untuk semua jenis kulit
2. Menutupi cela di muka
3. Sebagai bedak asas
4. Lebih ringan dari foundation
5. Sebagai essential cream, menutrisi kulit, menegang dan menghaluskan kulit
6. Melindungi kulit dari sinaran UV yang boleh menyebabkan bintik hitam muncul di wajah (SPF 30)
7. Memperbaiki masalah kulit dan melindungi kulit dari bahan-bahan kimia berbahaya
8. Wajah tidak berminyak sepanjang hari
9. Berfungsi melawan sinar violet dan pencemaran udara sehingga menjadikan kulit sihat
10. Melambatkan penuaan
11. Tekstur yang ringan dan sesuai untuk orang Asia

Serius, BBCREAM ni memang patut ada dalam bag mekap.. Tak best mekchu tak rekemen..

Antara testimoni #bbcreamSQB








Benda yang semua mampu miliki dan patut miliki.. 

1 letak dalam bag mekap
1 letak dalam henbag
1 letak dalam surau

Percayalah, korang mesti akan suka.. Lepas tu jangan lupa send gambar kat mekchu tau.. 

Tak kan nak biarkan aje orang lain bercerita pasal SeqyBeauty.. Moh la torai sama.. 

Whatsapp mekchu 012-6080784 012-6080784 012-6080784 012-6080784 012-6080784 012-6080784 012-6080784 012-6080784 

Nak pos boleh.. COD boleh (area Seremban/Senawang/Kuala Pilah/Tampin)




by mekchuN (^_^)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...