@churalliya

Friday, April 8, 2016

Kandungan LEPTOS & QUFAST


Leptos dan Qufast merupakan tablet kunyah yang membantu pembakaran lemak berlebihan didalam badan sekaligus mencegah daripada kulit menggeleber

Ia mengandungi 6 bahan utama dgn nisbah bersesuaian utk wanita(laptos) dan lelaki (QuFast) iaitu :

**L-Carnitine
----------
-meningkatkan jumlah lemak yg dibakar
-mengubah lemak menjadi bahan bakar
-meningkatkan daya tahan otot
-meningkatkan metabolisma


**Limau nipis
------------
-mengempiskan perut
-menurunkan berat badan
-membuang toksin dalam badan
-mengurangkan kolestrol

**Ekstrak Guarana
-----------------
-menurunkan erat badan berlebihan
-memerangi rasa lapar
-membersihkan sistem pencernaan
-melancarkan penghadaman

**Ekstrak klorofil
-----------------
-memelihara daya tahan tubuh
-meningkatkan imunisasi tubuh
-detoks (pembersih toksin/racun)

**Garcinia Cambogia
-------------------
-menghapuskan enzim yg berperanan untuk menyimpan lemak
-membakar lemak & mengurangkan nafsu makan
-mengurangkan ukur lilit
-mengurangkan emak dalam darah
**Dekstrosa
-----------
-meningkatkan produksi insulin yg melancarkan aliran darah menuju ke otot
-meningkatkan penyerapan nutrisi penting bagi memacu perkembangan otot secara efektif


LEPTOS untuk WANITA
QUFAST untuk LELAKI

Berminat untuk mencuba?

Sila Whatsapp Mekchu 

0126080784 0126080784 0126080784 0126080784 0126080784 

0126080784 0126080784 0126080784 0126080784 0126080784 0126080784 
0126080784 0126080784 0126080784 0126080784 0126080784 0126080784 
0126080784



by mekchuN (^_^)

Tuesday, April 5, 2016

Kesan Pengambilan LEPTOS & QUFAST





11 Kesan Sampingan hebat dengan pengambilan tablet LEPTOS & QUFAST dgn bahan hebat L-Carnitine
=============================================================================
1. Kehilangan Lemak
Jika anda sedang merancang untuk menurunkan berat badan atau ingin kuruskan badan, carntine adalah asid amino yang anda perlukan. L-carnitine pemindahan rantai asid lemak, seperti triglycerides kepada mitochondria, di mana mereka boleh dioksidakan untuk menghasilkan tenaga. Carnitine juga berkesan untuk mengurangkan keletihan dan sebagai penahan selera. Oleh itu, l-carnitine akan menjadi aset utama apabila anda berdiet.
Ia bukan sahaja akan membantu menjaga tubuh anda daripada menyimpan lemak, tetapi ia akan meningkatkan keupayaan aerobik anda untuk membantu anda membakar lebih banyak kalori.

2. Membina Otot
L-carnitine adalah juga bahan yang hebat untuk anda mencapai dan mencari pek pada otot. L-carnitine boleh membantu anda meningkatkan kekuatan anda dan lebih kekuatan bermakna otot yang lebih besar dalam jangka masa panjang.

3. Membina kekuatan Tulang
Faktor usia dan penuaan akan menyebabkan kehilangan kekuatan tulang akan menjadi kebimbangan kepada ramai orang dan wanita pasca menopaus. Sudah tentu ini boleh membawa kepada peluang meningkat kerapuhan tulang ,patah, osteoporosis, dan artritis di kalangan penyakit tulang yang lain. Mujurlah, dengan mengambil l-carnitine, anda boleh melambatkan proses kehilangan kekuatan tulang dan meningkatkan sifat-sifat struktur tulang mikro dengan mengurangkan kerapuhan tulang.

4. Sihatkan Jantung
Beberapa ujian klinikal menunjukkan bahawa L-carnitine boleh digunakan bersama-sama dengan rawatan konvensional untuk angina dan mengurangkan keperluan untuk penggunaan ubat. Beberapa kajian telah ditentukan bahawa mengambil l-carnitine selepas serangan jantung mengurangkan risiko mengalami satu lagi serangan jantung. Carnitine sebenarnya telah diberikan untuk membantu merawat yang berpenyakit jantung.

5. Rawatan Buah Pinggang
Buah pinggang anda menghasilkan carnitine jadi secara semula jadi apabila orang telah didiagnosis atau mungkin mempunyai penyakit buah pinggang, carnitine adalah disyorkan untuk membantu membentuk untuk kekurangan carnitine untuk masalah buah pinggang.

6. Ketidaksuburan Lelaki
Bagi lelaki yang ingin mempunyai zuriat dan mempunyai kiraan sperma rendah, carnitine telah dicadangkan untuk diambil untuk membantu mereka meningkatkan kedua-dua bilangan sperma dan kualiti sperma.

7. Baik untuk wanita menyusukan anak
Ibu yang menyusukan anak baik untuk mengambil L carntine kerana ia memberi tenaga tambahan ketika proses penyusuan.

8. Baik untuk Diabetes Tahap 2
Orang yang mempunyai diabetes Tahap 2 juga boleh mendapat manfaat daripada suplemen carnitine. Mengambil L-carnitine membantu pesakit kencing manis dengan meningkatkan pengoksidaan glukosa, penyimpanan glukosa, serta pengambilan glukosa.

9. Sistem Imun
L-carnitine berfungsi sebagai antioksidan yang boleh membantu mencegah kerosakan yang dilakukan kepada sel-sel yang sihat anda oleh radikal bebas.

10. Fungsi Otak
Membantu meningkatkan fungsi otak dan lebih baik daripada gingko biloba. L-carnitine membantu melindungi otak daripada usia kedua-dua berkaitan dan kerosakan tekanan yang berkaitan dengan otak yang membantu ia berfungsi lebih panjang dan lebih baik.

11. Penawar Untuk Keracunan Asid Valproic

Walaupun ia tidak mungkin menjadi satu isu bina badan, terdapat beribu-ribu kes yang didokumenkan asid valproic dilaporkan setiap tahun. Walaupun tidak mampu untuk berkhidmat sebagai penawar tetapi dengan mengambil l-carnitine dapat membantu anda mengelak dan mengalami keracunan yang berbahaya ini.

LEPTOS untuk WANITA
QUFAST untuk LELAKI

Berminat untuk mencuba?

Sila Whatsapp Mekchu 

0126080784 0126080784 0126080784 0126080784 0126080784 
0126080784 0126080784 0126080784 0126080784 0126080784 0126080784 
0126080784 0126080784 0126080784 0126080784 0126080784 0126080784 
0126080784

by mekchuN (^_^)

Monday, March 14, 2016

Masuk Istana Tahun 2016

Masuk je.. Bukan dapat pingat pon...

Papajib : mama dah tempah baju ke masuk istana?
Mekchu : hahhhh? mama dapat pingat ke?
Papajib : ~senyum~
Papajib : papa yang dapat...
Mekchu : hahhhh? dapat lagi? habis tu turn mama bila?

Hahahahahaha...

Begitu lah... tiap2 tahun simpan impian nak dikurniakan pingat darjah kebesaran sempena Hari Keputeraan DYMM Yang Di-Pertuan Besar Negeri Sembilan... tapi lom ada joki lagi bak kata orang noghori.. soba yo laaa...

ni lah poms yang teringiiiinnnn sangat nak dapat pingat tu... 

Gambar first lebih afdhal letak gambar sendiri...

Lepas-lepas tu biarlah gambar mekchu jugak.. hahahaha


tengah pakaikan pin tempat nak sangkut pingat nanti.. 

dengan mark adam versi pakai songkok.. hahahaha

Tahun ni kemeriahan nak bergambar tu kureng skit... sebab kawan-kawan yang selalu masuk istana sama-sama tak datang pulak.. nak bergambar dengan papajib sekeping dua dia layan la.. kalau nak lagi.. nak lagi..... memang terus jadik beron...

Kat dalam Balairong dah la duduk dengan orang yang tak kenal.. Nak main talipon line tak de coverage.. adoiiii laaa... lama jugak sementara menunggu turn papajib...

So memang tak de sekeping pun gambar dalam balairong nampaknya tahun ni.. dah la duduk asing-asing..

lepas makan... ni je lah sekeping yang ada..

nana menyanyi masa makan.. terus pegi belakang pentas jap nak jumpa juara gegar vaganza ni..

Tahun ni papajib teringin nak bergambar dalam Balairong Seri.. kat belah depan tu..

Ni sementara beratur tunggu turn.. punya lah panjang..




mekchu suruh papajib beli gambar ni sebab ada mekchu.. mana bleh nak frame gambar dia sorang-sorang kannnn..

Tahniah papajib bersama pingat kedua beliau

hari tu mekchu pakai shawl, blouse, skirt dan necklace dari Matase Sutera... sangat suka dengan design dan material kali ni... 

Ok dah.. gambar dah habis.. So cerita pun kena lah habis jugak...

Al-fatihah kepada Putera bongsu Tuanku Muhriz Tuanku Munawir iaitu Almarhum Tunku Ali Hussein Saifuddin Al-Amin yang mangkat sehari selepas itu..


by mekchuN (^_^)

Friday, February 5, 2016

Info pasal JUBAH ABAYA KIDS yang wawa pakai hari tu

Meh mekchu nak share pasal jubah yang wawa pakai tu.. Segala info dan soalan pasal jubah tu boleh dapat kalau baca sampai habis.. Baca sekerat umpama kena kerat kepala lah kan.. hahahaha...


Kat mana nak beli jubah budak macam tu?
Material jubah dia best tak?
Harga dia macam mana?
Warna apa lagi ada?
Tudung tu sekali ke asing2?

Ok, mekchu tanya mekchu jawab.. hahahaha iols memang pandai membaca hati uols tahu...


Masa ni memang tengah panas terik tau.. pegi kenduri tunang anak buah.. Nak bukak mata pun rasa takut.. itu mata mekchu, belum mata papajib lagik... ehhhh dah lama tak kenakan papajib kat sini.. haiii papa #lambailambai

Tengah panas terik pun relek aje budak kecibung ni bertudung berjubah bagai.. sikit pun tak ngekkk ngekk mintak bukak.. lagi dia suka ada la,...

pandangan belakang.. ewahhh macam paham-paham pulak dia nak kena amek setiap inci penjuru kannnn... padahal mama kat situ main snap aje gambar tak nampak apa kat skrin 

 buat la muka comel.. haa buat la... buat la.. lagi teruk kena gigit lepas ni!!!

Mekcu beli online..

Kalau kat FB boleh klik link ni --> Jubah Abaya Kids atau search Yatie Yusri
Kalau kat IG boleh klik link ni -->  Jubah Abaya Kids atau search @jubah_abaya_kids

Ok, sambung cerita pasal material jubah pulak.

Ada beberapa jenis material boleh pilih. Ada lycra dan moss crepe. Yang pink wawa pakai ni adalah dari jenis lycra.

boleh klik kalau tak nampak.. macam2 kaler ada kannn...

Yang bestnya Abaya jubah kids ni boleh customade.. tak de hal nak sedondon raya nanti..

ukuran kalau nak buat tempahan.. pilih lah kaler mana yang korang suka.. 



comelllll... kan kan kan
next nak beli yang bercorak pulak... eeee gerammmmmmmm

tudung dan inner memang boleh order sekali.. nak mecing kaler boleh, nak color blocking pun boleh.. 

Proses order sekejap aje.. lepas dah pilih kaler nanti yatie akan bagi ilustrasi jubah ngan tudung. Yang penting korang kena pilih kaler jubah dan tudung kaler apa. Dan kaler tudung + cuff


kat sini dah bleh nampak jelas kaler jubah, tudung, inner dan cuff tu mecing ke idok.. kalau tak berkenan boleh nak pilih kaler lain sampai suka

Mekchu pilih sekali terus kenan aje.. hahahaha

Ok, sambung balik cerita pasal budak kecibung tu.. Hari tu sampai ke petang pakai tudung tak tanggal... tanggal kejap dalam kereta.. nak turun je kereta mintak pakaikan balik.. amboiii menjaga aurat sangat ko nak..

Sebelum tu ijinkan mekchu nak enterframe ya.. mana bleh biarkan wawa glamour sorang-sorang



memang jadi perhatian aje dia hari tu.. semorang tengok semorang geram... hahahaha

Mekcu kan, setengah jam pertama lepas pakaikan wawa jubah dia tudung terus asyik pandanggggg aje muka dia.. tak berkelip mata.. nampak lain sangat.. super duper comel dari biasa.. ehhh terpuji anak sendiri pulak..

Belanja video wawa perasan diva turun tangga sambil tengok cermin kat tepi



So, cepat-cepat order yaaa... Tempat yang senang nak berurusan..

Boleh customade
Boleh pilih kaler
Boleh pilih material
Boleh pilih maching kaler
Boleh pilih kaler tudung dan inner

Maklumat untuk tempahan :

WA : 014-3871619


Jangan lupa order tauuuuuuu kat mana-mana senarai kat atas belon tu :)


by mekchuN (^_^)

Monday, February 1, 2016

HARGA RUNTUH SEQYBEAUTY

Assalamualaikum semua.. 
Mekchu is back!! Wowwww sangat kan... hahahaha


Boss SeqyBeauty berbaik hati nak bagi uols HARGA RUNTUH untuk 3 produk ni :

  • Skincare RM100 (harga biasa RM130). Jimat RM30
  • Bbcream RM45 (harga biasa RM55). Jimat RM10
  • Cleanser RM39 (harga biasa RM45). Jimat RM6

ni hari pertama bila announce HARGA RUNTUH hari tu.. memang berdering2 whatsapp masuk (berdering ke bunyik dia??) semua pakat order cepat2 tak nak ketinggalan

yang pos, pos jugak.. yang COD pun COD jugak... 

Mekchu boleh COD sekitar Seremban/Senawang/Kuala Pilah/ Tampin ya.. sesiapa yang berdekatan, boleh la kita set masa nak jumpa.. bleh muah2 pipi

ni COD kat bus stand Pilah.. siap ajak customer pekena cendol pilah lagi.. 

kecik-kecik dah kena ajar COD barang.. 

menuju laju ke Pos Laju.. walau pun 2x pergi 2x dia offline.. tak pe... ku hadap semua cabaran itu demi sesuap nasi :)





Memang hebat sangat lah.. Ohhyeee, nak maklumkan dalam masa mekchu buat entry ni Skincare HARGA RUNTUH tu dah habis stok ya.. memang sekejap je licin nyaa...

Tapi... tapi bbcream dan cleanser masih ada lagi ya.. 

yang ada ni pun tak banyak mana... 

Promosi sehingga bila??? Sehingga stok masih ada...

Think and grow rich #najwasyahira

Ohhye, itu lah anak dara mekchu.. budak kecibung wawa..

Kot lah ada yang dah lama tak nampak kan.. dah besar dah haa..

Ok ya, sesiapa yang nak dapatkan HARGA RUNTUH untuk bbcream dan cleanser masih boleh lagi.. WA mekchu ya 012-6080784 012-6080784 012-6080784 012-6080784 012-6080784


by mekchuN (^_^)

Wednesday, January 13, 2016

Kelab Renang dan Kejohanan 1st Rising Star Swim Meet 2015

Dah hampir setahun.. Setahun dah tak update blog.. Blog menyepi selama setahun. Ada ke yang kesah selama tempoh itu masaklahnya???

Disebabnya ramai yang bertanya pasal kelas renang abang mi.. Nasib lah korang bertanya.. Kalau tak tanya memang tak de makna semua ni... hahahaha tak akan ku update blog.. Terima kasih ya bertanya..

Maafkan kalau bahasa melantun-lantun.. akibat taip padam, taip padam.. kekok pulak berblogging rasanya..

Abang mi start masuk kelab renang dalam sekitar bulan Februari tahun lepas.. Bukan under personal swimmers yang carik sendiri tu, tapi di bawah kelab renang yang diuruskan oleh pihak sekolah abang mi. Nama kelab nya ialah Seahorse Swimmers Academy (SAA).

Latihan setiap Sabtu jam 3 hingga 4 petang, bertempat di Pusat Akuatik, Paroi. Selalu nya memang drag sampai ke pukul 5 petang sebab abang mi rendam kat kolam sebelah pulak.. aiyoooo petang Sabtu memang susah nak buat taik mata dah..

Bermula dengan zero.. abang mi memang tiada basic swimming.. semua belajar dari coach dia kat kolam. Coach ajar step by step.. Bermula dari teknik apungkan badan sampai lah dah boleh berenang ke tengah sana..  Dari penuh pelampung kat badan sampai lah boleh relek2 pegi ke tengah..

Kedalaman kolam yang dorang training ni 2.4 meter.. kalau campak mekchu sana memang terus ke dasar lah jawabnya.. blupp bluppp blupppp gelembung air je yang timbul.. hahahaha.. Bila teknik kita betul, betul lah pegi nya.. teknik memang penting tau.. tak boleh main taraaaa aje berenang janji bergerak tu.. penattttt kalau mcm tu..

warming up.. opss ni zaman abang mi kurus lagi ya.. harap maklum..

sesi pemakaian pelampung :)


main sepak-sepak air.. mekchu dulu2 ada masuk kelas renang masa kat U dulu.. tapi kelas sampai step ni aje.. lepas tu malas... hahahaha

Tak leceh ke nak hantar anak kelas renang time weekend? Honestly banyak kali jugak lah skip sebab macam2 hal kan hujung minggu macam tu..
kenangan abang mi swimming masa awal-awal dulu.. nampak bontot je timbul.. hahahaha


awal-awal semua tunggu sampai habis kelas.. lepas-lepas tu drop aje.. sejam lepas tu baru datang jemput.. 

hari demi hari baju renang lama pun dah tak muat..

Barang yang perlu di bawa semasa kelas renang adalah baju renang, goggle, board dan kaki itik.. pelampung semua tu kelab yang akan sediakan. Kalau dah pandai apung kan diri, tak perlu dah pelampung tu.. 

Sehingga lah bulan Disember hari tu papajib bagi tau dapat WA dari coach (tiba-tiba dah disember kan.. nampak sangat nak short cut) Kata najmi terpilih untuk masuk pertandingan berenang?? Mekchu masa tu...........

"apa pa?"
"pertandingan berenang?"
"bila pa?"
"kat mana pa?"
"siapa lagi masuk?"
"hadiah dia apa pa?"
Hahahahahahaha
Serius berdebar sebenarnya.. di samping teruja sangat nak tengok abang tembam lumba renang kat kolam... jauh dalam hati risau jugak kalau abang mi tukar fikiran tak nak terjun kolam..

Semasa hari pertandingan 1st Rising Star Swim Meet - 27 Disember 2015

Backstroke 25 meter kategori lelaki umur 7 – 9 tahun tekau...

ni gambar sebelum pertandingan bermula.. 

tunjuk skit gambar penyokong abang tembam...

amanat dari coach halim sebelum pertandingan

Ni video semasa pertandingan... tak sure lah boleh play atau tak.. Kalau tak boleh play sini, boleh tgk kat Instagram mekchu ya.. Search @churalliya


Ramai yang bertanya menang tak? Dapat nombor berapa?

ni haaa... dapat nombor 4..

10-15 meter yang awal memang leading.. lagi 10 meter nak abis member dah pancit uols.. tak de stamina.. perut dah gendut katanya...

Mama dan papa tak kisah pun.. lagi seronok adalah.. abang dah buat yang terbaik mengikut kemampuan abang.. yang penting abang berani mencuba dan mama papa bangga sangat......


"Selama ini kelab-kelab renang di negeri ini tidak mempunyai platform untuk mengetengahkan bakat-bakat muda mereka.

Perenang-perenang berlatih mengikut jadual yang telah ditetapkan oleh kelab tetapi tidak berpeluang untuk menguji kemahiran mereka.

Mereka juga tidak berpeluang untuk menyertai kojohanan besar kerana perlu mematuhi syarat kelayakan yang ditetapkan.

Namun, pada kejohanan ini, kami tidak meletakkan syarat dan ia terbuka kepada semua perenang yang bernaung di bawah kelab masing-masing" ~ Pengetua SAA, Salwana Ali, 47.

"Kejohanan seperti ini tidak hanya bertujuan untuk meningkatkan kemahiran tetapi memupuk semangat kesukanan dan kerja berpasukan dalam kalangan perenang.

Ia adalah satu peringkat yang sangat penting untuk melahirkan perenang-perenang hebat.

Menerusi kejohanan ini, mereka berpeluang untuk meningkatkan kekuatan mental dan fizikal sebagai persediaan untuk menyertai pertandingan yang lebih besar pada masa hadapan" ~ Ketua Jurulatih SAA, Abdul Halim Mokhtar, 52

Ok kat sini mekchu nak share contact number kelab renang abang mi.. Sesiapa area berdekatan (Seremban) boleh lah contact terus nombor ni..

Seahorse Swimmers Academy (SAA) 
WANA : 016-2398039



by mekchuN (^_^)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...