@churalliya

Monday, June 16, 2014

Mekchu dalam Majalah Ibu & Anak

Macam mana nak cakap ehhh?? Mekchu adalah hepi hepi hepi campur excited.. Tu baru masuk majalah, belom masuk tibi lagi.. iols level gadis majalah jew... Belom tahap tibi yang boleh dengar suara lagi... terus kantoi... hahahaha...

Ok, dulu2 siapa ingat blog ni pernah terpilih sebagai Blog Pilihan Intrend Ogos 2011.. lepas tu abam mi (dulu panggil dia mi-cah lagi) pulak terpilih untuk ruangan Si Cilik Manja Intrend Mac 2012. lepas tu dah lahir budak kecibung wawa, dia pulak enterprem kat dalam Majalah Ibu dan Anak June 2013.. Nampak sangat tumpang glamer anak kan... Ehhh kalau bukan mama dia yang up kan cerita anak kat sini, tak de la glamer dorang tu... mama dia nak menang jugaakkkkkk.... hahahahaha

Itu dulu.. Itu tak sama dengan kali ni punya cerita...sebab editor masa tu terus amek cerita dari entry blog.. kira tanpa izin la.. hahaha... ehhh editor majalah amek gambar dan cerita tanpa izin memang digalakkan... kalo orang lain tak boleh tahu!! no no kenot...

Kali ni siap kena interview ngko... Tak pernah ada pengalaman kan... so jakun la kejap... Pheewwww dia punya debor nak kena interview tak bleh cakap... hahahaha gigil.. Nasib baik lah tak keluar suara bila korang selak majalah tu.. kalo tidak, kussss semangat... hahahahaha...

Apa yang di temuramahnya? Topik pasal apa? Apa yang menariknya? Siapa ngko mekchu nak masuk majalah niiii? Hahahaha...

 antara kami ber-4, budak ni lah yang paling banyak muka kat dalam majalah... over shadow mama sangat... 

 cover page Majalah Ibu & Anak, Julai 2014

Jadi dipendekkan cerita, ini lah beberapa tips dan pengalaman mekchu handle anak-anak yang tiba2 demam masa bercuti kat Langkawi hari tu... Demam secara tiba2 tanpa hint...


bukan 1 page, tapi 2!! buawahahahahaha... 

antara info yang ada - pasal bawa stroller anak naik flight

tips nak kurangkan rasa 'pekak telinga'... 

Ada banyak lagi tips dan pengalaman kat situ... Dah, gi dapatkan yang terkini di pasaran....

Dengar nak pegi bercuti memang best kan... Best la kalo pergi berdua aje.. Bila terpikir kena bawak anak memang siap sedia lah kena kuatkan fizikal dan mental korang... Bila2 je dorang boleh menduga kesabaran dan keayuan mama dia...



by mekchuN (^_^)

10 comments:

syawalsimpsons said...

giler best la...petang ni besan nak G carik la..hahahhaha....walaupun dah tau semuanya dalam blog kan...

mama tisya said...

kerlas 2 pages lg ye...nanti nk cr majalah tu nk bc citenya...jrg jumpa majalah ni

amirah said...

waaa....gelemer!!....best tumpang seronok kawan2...

mama_onie said...

Wahhhhhh mama sukaaa.... tapi blog mekchu memang penuh informasi l. Keep it up!

Mimy Hamid said...

dah beli demi mu mekchu hahaha...support

mummy_ayu said...

wah..glamour la mekchu!! congrats!!

mummy_ayu said...

wah..galmour mekchu....congrats!!

My Aisy said...

pergh tahniah mekchu...akan dapatkan ye mekchu.

Anonymous said...

puan.. pasal perubahan tekanan udara dalam kapalterbang tu dia berlaku masa kapal terbang tue tgh mendaki naik ke awan ataupun turun ke bawah nak landing.. pada masa tue mana boleh bukak tray makanan macam dalam gambar.. nanti kang orang-orang yang baru 1st time naik kapalterbang buat kena marah pulak dgn akak akak pramugari tue nanti..

QasehnyaRania said...

tahniah mekchu.skrg juga saya pergi carik. hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...