@churalliya

Tuesday, May 25, 2010

Day 2 (20-May-10) : HK City Tour @ Repulse Bay


Hari kedua bermula seawal jam 7.30am.. tp kitowang lmbt dlm 10 minit.. najmi susah lak nak bangun.. bwk turun luggage siap2 sbb ptg nnti terus ke Shenzen pulak..


kat HK ni masa siang dia panjang.. pukul 4 pagi dah masuk subuh.. jadi, pukul 7.30am tu dah mcm pukul 9.30 kat mesia.. bila magrib pulak masa lebih kurang sama ngan mesia.. patut lah org2 sana sgt efisien bekerja..
good morning Hong Kong

naik bas yg amek kat airport mlm td tu, terus g b/fast.. kitowang pilih nak b/fast kat delifrance (Meal #1).. hari ni trip sama2 ngan tourist dr china.. so x de lah bertiga je dlm bas tu..

b/fast at Delifrance..

najmi ni dah mcm penduduk HK pulak.. mata pun sepet lagi

sempat amek gmbr pemandangan pagi kat Tsim Sha Shui.. baru lah nmpk bandaraya HK.. mlm td x nmpk apa.. apa yg kagum kat HK ni dia pya public transportation lah.. superb!!! bas double-dec byk sgt.. station MTR pun byk.. taxi pun senang nak dpt.. personal car sgt limited..



no paparazzi pls...



9.30am : First stop we all at Repulse Bay.. the most spectacular bay in the region.. kat situ lah rumah jackie chan. Repulse Bay is the name comes from a 19th century battle in which the British army repulsed attacking pirates.. cheewah mekchu, SPM sejarah malaysia pun cukup2 makan je.. jadilah dpt tau skit2 psl asal usul tmpt org lak kan..

sblum smpai betul2 kat pantai dia, kena lalu dulu kat tmpt patung2 semua tu..tp semua tu khayalan je.. jgn percaya sgt.. kitowang ni layan kan aje.. dah 3 org je melayu dlm group tu kan.. yg lain semua cina.. tourist guide tu pun x de explain sgt kat kitowang.. dia pun paham kot..


kepercayaan dorang kalo pegang telinga singa ni, dpt money, money, money.. sape x nak money ye tak..

yg ini pulak, sape pegang tangan patung tu nnti hidup senang.. kitowang mmg niat utk bergambar semata.. tiada niat atau agenda tersembunyi pun..


opsss.. happy 5th annivesery papa..


sama-sama ngan group utk city tour pagi tu..

kat bawah ni baru lah gmbr kat pantai dia.. lebih kurang 30 minit je kat sana tu.. kena cpt2 sbb baaaaanyak tmpt lain lagi nak pegi.. nama je bay, tapi x de org mandi pon.. penat je aii bawak 2 pieces tau.. hahaha..

kat blkang kitowang tu ada jmbatan atas air.. sape yg lengkap buat 1 pusingan, hidup akan dipanjangkan lagi selama 3 tahun.. hahaha.. macam2 kan..

haaa.. rumah jackie chan yg kaler coklat atas tu.. tp sini mmg kawasan org kaya Hong Kong..



najmi tgh cari lopak air nak main pijak2 air.. biarkan aje, janji dia diam..

gmbr2 kat Repulse Bay ni pun dah 237 keping.. mana tak memory card cepat full.. lepas tu kitowang ke Abedeen pulak.. sue tak mo campur kat sini lah, takut ada org termuntah lak nnti..

11 comments:

Cik Pah said...

betul lah.. kalau orang cakap najmi dari keturunan cina mmg orang percaya.. mata sepet. mmg macam cina betul..

mmg adventures sket bawak toddler gi jenjalan especialy by plane.. kene tahan zabarkan

tiefazatie said...

cumil la najmi nie..hihi..mmg cam cina ja nie..hihi..best nye kak jalan2..=)

~~@lyci@~~ said...

najmi pun dah mcm anak cino lak dah hehe...

eh, suar najmi ngan papa cam sama jer.. boli kek mano tu hehe.. nak gak cr utk adam ngan papa dia..

cepat2 update lg mekchu..

soclose2213 said...

haah la seluar samo..sue nak tau citer selanjutnya..best layan cite sue ni..hihihi

Muhammad Adam Rayyan said...

ye saya dtg singgah.

wor.. sonok arh! tapi sian korang 3 org je melayu? hahaa takpe muka masing2 pun dah macam cina gak tu

mama zharfan said...

bestnya!!! pic najmi yg last tu cute sgt!!

churalliya said...

cik pah : tahap kesabaran kena tinggi melangit.. kadang2 ilang sabar gak..

tiefazatie : masa kecik cumil la, jgn esok dah besar jd comot..

alycia : masa dia kecik mcm anak jepun.. sluar najmi beli online. timberland.. papa dia hush puppies.. adam bp thn? ada lebih set timberland.. kalo minat, roger k

ana : anak bapak.. x tido mlm karang ayat..

adam : lama x nmpk adam kat sini

mama zharfan : susah sgt nk snap gmbr najmi.. fobia camera

rozana said...

mek chu..(nama baru nih!!!)
check blog..dh ltk dh gambo
jasmeen yg baru tuh!
holi..holi..holiday sakan!!!
najmi yg wat meriah nyer..
lps ni pegi mana lak?

teringt time bwk bdk2 ni naik
flight..3 org..masa tu tgh ngandung no 4..
bygkn acong xde..bygkn nk kejar flight..masa transit...
seronotlah mc sue..ade najib tolong

neway..nice reports..

[-suziey-] said...

weeee bestnye vacation ke HK..harus g disneyland ni..

churalliya said...

rozana : dah tgk gmbr jasmeen yg bam bam

suziey : entry disneyland lom kluar lagik.. br 2nd day, entry dah pjg kemain

ASaDa RyutaRo said...

wallaweh! best! best!

pelik pulak xde orang mandi kat pantai. mungkin sbb pagi kot, tu yg xde org mandi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...