@churalliya

Tuesday, June 1, 2010

Day 5 (23-Mei-10) : Babai HK

Hari ke-5, tibalah masa blk ke kg halaman.. yg pastinya kami mmg amat rindukan teh tarik.. yeah!!!!

10.00 am : check-out & terus ke HKIA.. x de b/fast.. awal2 je mewah makan.. bila dah ujung2 pepandai ngko la carik makan sendiri.. jgn lupa bg ubat baiiikkk nye kat najmi soh dia tido dlm flight nnti..

11.00 am : sampai kat HKIA.. check-in & gi sapedek kat Popeyes.. najmi meragam sgt pg tu.. x dpt bayangklan kalo kena extend lagi 1 hari kat sana.. ini dah 5 hari pun dia dah mcm2 perangai..


nmpk tu muka omak ehh yg sgt tension

yg x tahan tu, dia nak tolak troli airport tu.. kan kena tekan baru dia gerak.. bila kita tolong dia x bg.. bila x tolong, marah lak troli tu x jalan.. sabar mekchu.. sabar.. bila lama sgt thn sabar, terus amek je troli tu & simpan.. dia punya mengamuk smpai baring2 kat situ.. 1st time najmi buat perangai mcm tu.. kat rumah sendiri pun x pernah tau.. rekod la wahai budak kecik!!
pujuk, pujuk & pujuk.. bila pujukan mama dia x jalan, baru lah guna kuasa papa dia.. x bleh selalu guna, nnti dah x power.. hahaha.. bila bg mkn fries, terus dia ok.. oohh, lapar rupanya anak aku nih.. kesian..
big boy don't cry..

1.30 pm : it's time to say babai to HK.. dlm flight, najmi tido.. kali ni lama dr budak kat sebelah dia tu.. yess!!!

5.30 pm : smpai dah KLIA.. alhamdulillah, percutian yg seronok..

6.30 pm : @ mamak stall.. pekena roti telur & teh tarik.. hahahaha..


ini lah serba sedikit (sikit ke?) perjalanan percutian kami sekeluarga.. mmg pengalaman baru & mencabar lain dr yg lain sbb bawak anak kecik..

"nak pegi obersi lagi ke pas ni?"
"ermm, tak pe la papa.. ini pun dah cukup dah"(smbil muka segan silu)..

pastu smbung blk....
"nnti kita kumpul duit gi umrah lak.. pas tu pulak kita gi australia (sydney, perth, gold coast) pulak ye.."

wah, byk lagi perancangan ko ye mekchu..

9 comments:

mama zharfan said...

jom la dtg UK :)

AKO @ retna said...

psstt popeye jer kan makanan HALAL kat airport hehe.. perghhh jenuh nak cari makanan HALAL yg lain kat situ. ;-)

NeenaAnuar said...

I enjoy your story dear! I tak sampai lagi ke HK.. if let say esok2 nak ke sana... leh refer to your HK entries nie! Thanks for sharing yeah! ;)

churalliya said...

mama zharfan : wah, best nya kalo ada yg sudi menerima kami.. betul ni nak gi UK bleh?

ako : sib baik mata tu terpandang kat popeye..

neena : make sure u wat fav tau page ni.. hehe..

Nida said...

Alhamdulillah selamat sampai ke tanah air....

Seronokkan jalan dan menghabiskan masa bersama family... kenangan yang sangat indah :)

churalliya said...

kenangan terrrrrrindah :)

rozana said...

wa..nice job...
superb blog reports darl..
x sia2 i follow entry..
mcm nk pg uk jek kn mcsue
thn depan?

churalliya said...

reports urk refence kitowang gak nnti.. senang x yah nak simpan semua ticket/map.. uk? nak gi austin dulu.. europe mostly dah cover kat windows of the world hati tu :)

QASEHNYA RANIA said...

hehehe....babai Hk... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...