@churalliya

Monday, May 23, 2011

us @ USS Part I

Alhamdulillah, tahun ni dapat sekali lagi celebrate annivesary pada tarikh yang betul.. maknanya tak belated.. hahaha.. thanks atas wish semua. sangat terharu sbb rasanya tahun ni lah yang paling ramai wish.. tak sangka dapat celebrate kat obersi lagi.. poyoo je nak obersi jugak.. mekchu teringin sangat nak gi singapore tu.. asyik nampak kawan2 je yang dah pegi.. seberang tembok je pon.. alhamdulillah, jejak suda kaki ini ke kota singa..

Ok, terus cerita pasal Day 1 kat sana.. Orang pertama yang siap adalah papa-jit.. semangat dia lain macam bila dah ke sana.. siap2 je terus study sementara tunggu mi-cah & mama-chu bersiap..

b/fast dan terus tunggu transit di lobi hotel.. kami stay di The Zon Hotel, JB (nanti mekchu siapkan details pasal harga semua-semua tu)

Isi borang nak masuk singapore.. kalo tak isi masa tu, berjaman pulak nak isi masa kat imegresen nanti.. 

ok, bila dah habis baca entry ni nnti, boleh bg tau mekchu berapa byk gambar mi-cah yang sedang menolak stroller.. dia memang terlalu taksub dengan barang yang bertayar dan berpusing..

Lepas isi borang semua, dalam pukul 9.30 pagi kami dah bergerak menuju ke kota singa dengan menaiki transit (sekali dalam pakej)..

Kami ke sana 2 family.. dengan kawan papa-jit.. suka lah mi-cah ada kawan.. 

Transit ni di kira macam bas la (pengangkutan awam).. bas kat sana kalo nak lalu imigresen dan kastam memang kena kosong kan.. maknanya penumpang semua kena turun dan lalu sebelah atas.. lori dan bas je yang lalu kat bawah.. kereta ada laluan dia sendiri..
 maka, kena jalan laju-laju dan turun naik tangga lah kami.. 

lepas yang kat malaysia, lalu yang singapore punya pulak.. siapa yang dah pernah ke sana tu, dapat lah bayangkan keadaan dia.. itu pagi, kira banyak stamina lagi dan masing2 mood paling bagus.. mekchu bagi 5 bintang lah servis imigresen malaysia dan singapore ni.. tak teruk macam Shenzen - Hong Kong dulu.. itu memang serik..

perjalanan diteruskan... tak lama la.. kejap je dah smpai USS

kami berbaju hitam.. sebab nak pakai baju ole-ole dari hard rock, jakarta.. jgn risau, kain tu sedap di pakai.. tak tebal pun..

ini bukan google punya gambar.. ini mekchu yang punyaaaa...

wahh... gitu rupanya globe universal studio yang korang dok tayang selama ni.. yeyyy.. turn mekchu pulak nak tayang okehh... jgn marah..

itu adalah mi-cah yang langsung tak bagi kita usik stroller dia tu.. usik sikiiiiiiit pun nanti dia akan tolak tangan kita.. 

 nak amek gambar dia pun dah susah skang.. dia akan buat muka 'derk' je bila soh pandang camera.. 

pengantin 6 tahun pada hari itu...

otw ke sana pun dah jadi Part I.. ingatkan nak sekali jalan aje.. tp rasa rugi pulak kalo buat ringkas2.. bila rindu2 nanti boleh baca balik.. ok, nanti kan Part II..

26 comments:

etiey.com© said...

cantik gambar2nya....mek chu kira setanding la dengan google.. hahahha... ehh jalan-jalan erk. mekchu maintain... jeles!

Nini D.. said...

cepat tulih mekchu...xsabo nk baca!!!

mummy_ayu said...

wah..bestnya...gi s'pore..USS..
best2..tak sabar nak tgk pic2 lagi...

syawalsimpsons said...

bestnyer dapat g sana...sue passport pun x da ...hampeh...tapi mi-cah sama ngan syawal..cukup suka benda yg bertayar..huhuhuhu

♥MiZz-siHa♥ said...

kain t-shirt hard rock tu mmg sedap di pkai...xpanas..

Pepel BoNda AmaNi said...

wah bestnya.....hari tue en dedi amani pegi..*teambuilding opis* nie mekchu la..uwaaaaaaaaaaaaaaa jeles berganda...tension...

AKO @ retna said...

hahah... best! best!
ni ako nak g lagi nih bln depan ngan member2 opis lak hehe..

nak naik battlespace...

Hanis MY said...

happy anniversary...syoknyaaa g cuti2...

~~@lyci@~~ said...

wahh.. jauh kau berhoneymoon yer mekchu.. harap2 ada berita best pasni.. mi-chah bakal dpt adik setelah penat berhoneymoon di uss.. tettt.. hhaa

fiza said...

Wah, celebrate kat obersi lagi ☺☺☺

Happy belated 6th anniversary mekchu. Semoga kekal bahagia hingga akhir hayat. Me pon tahun yg ke 6 gak this year.

therosputih said...

wah...rumantik2....hehehe

lydzar said...

impian saya jugak nk ke singapore..nnt jgn lupa buat entry khas pasal belanja2 dan rm2 yg bakal keluar yer..boleh la saya buat rujukan nnt

MAPPIAU said...

wuwuwu syiokknyer dapat coti2 singapore, kite lum penah sampe lagi uhuk uhuk.

pssttt t-shirt hard rock kak suh tuh i dah terbekenan lorrr cantekk sangat. sebab warne itam ngan kolar V. hehehee

littlehumblelynn said...

mekchu

wah bestnya!!x sabar tggu next entry lak..

Ms SZ said...

kite nak pergi, tapi baby baru 4months++ rugi kalau pergi, die tak tawu apa pun dan panas. pergi Singapore awal bulan aritu shopping sakan je. hihihi. kite ni ari-ari nampak singapore, tapi nak g selalu takdelah.

mummysyafie said...

mekchu, nanti nor bbm pasal pakej the zon ni erk. siap ngan pengakutan ke USS ke?

CaDLyNN said...

oh..jeles globe itu dah siap renovate! lin p mase tu globe tu nyuruk...huaaa...bestkan singapore..bersih je

mamyharraz said...

haepi anivesari :)

wahh dah jejak uss :D momen indah sbb ada date yg celebrate ;)

mama_onie said...

Nak pg Mar aritu tapi memikirkan Akeem kecik lagi mesti rugi pergi cos x dapat naik main banyak kan...

Cepatla Sue hapdet yg Part 2 lak

♥MAMASYAZA♥ said...

wow dah sampai universal studio ekk. akak pun tgk gambar kengkwn yg penah kesana je, best giler depa kata

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

sonot yer dpt ke us.. ekekek, td igtkan austolia.. tp bler tgk n3.. us singapore, universal studio.. best wooooo.. jugak idaman ku . =)
tp blerla asben nk ajak ni.. ;p

ratusiput said...

ratu pegi masa 31 disember aritu.trus stay smpai mlm sambut new year dekat song of the sea tgk bunga api sbb nk gunakan betul2 tiket dia yg mahal tu.ehehe.mmg lepak sbb dr pagi.tp seronok walau makanan sme mahal nk mammmm...jagung cup je 3 dolar.dah tu bilik air sme takde paip nk cuci.eiii....teruk kan..tp mmg awal2 dh bwk botol mineral sbb kawan dh bgtau.tp mmg teruk gakla harga kat sana.cuma dari segi nk bli brg branded...rega dia affordable la... :)

eB ezrin said...

perghh, nak souvenir ;p

viruspadu said...

nak pegi jugakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

Softtouch [Hanim] said...

bestnya...nak pegi jugak..nnti mekchu share ye detail p USS tu..cth mcm mana n kat mana nak amek pakej n pengankutan sekali..teringin nk pegi jgk...

QASEHNYA RANIA said...

hajat di hati nak j p hari2 cz su dok jB j skrg...I'ALLAH akan sampai juga...hehehhe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...