@churalliya

Wednesday, September 18, 2013

Bandung Day 2 (Part I) : Pasar Baru, Toko Tiga & Diaz

Baju kami di hari ke-2.. Tak puas berdondon masa raya hari tu.. 

baju kami bertiga dari uniqlo.. wawa nya tak de size.. carik kat poney nasib ada..

Breakfast asing-asing.. Papajib pegi ngan abam mi dulu.. Dorang balik bilik baru mekchu breakfast pulak sebab gilir2 jaga wawa.. Wawa mekchu dah bagi makan bubur.. Masak guna slow cooker pinjam faridah (opismate) punya..

Kepada yang bawak anak yang masih baby, sila fikirkan makanan anak ketika di sana.. Jangan bagi makan makanan sembarangan sebab takut sakit perut.. Mekhu gigih angkut slow cooker dari rumah.. Siap bawak beras, ikan bilis blend & bawang goreng.. eelleehhhh, bunyi macam terror je kan.. itu pun last minute nasib faridah yang ingatkan.. hahahaha... gaya cerita mestilah kena hebat..

pantang nampak.. pantang nampak cermin!

lemon cafe.. menu dia light2 aje.. boleh sangat kalo nak alas perut sampai tengah hari..

3-3 hari pun breakfast makan nasi.. siap ada lauk ayam ngan sayur lagi.. memang dia suruh makan banyak2 untuk tenaga shopping ni.. 

Lepas tu balik bilik semula.. Tengok2 comel pulak 2 beranak ni pakai baju sama.. seluar pun ala2..

mekchu letak gambar ni sebab wawa sengih..

kat lobi sementara tunggu pak supir.. kemain abam mi peluk adam.. sekejap je baik nya tu...

Destinasi pertama pada hari ke-2 adalah Pasar Baru.. Tempat yang semua WAJIB pegi kalau ke Bandung.. entry kawan2 pergi Bandung tak sah kalau tak de cerita pasal Pasar Baru ni kan.. So mekchu cerita ala-ala aje la :)

Pak supir terus bawa kami parking kat atas sekali.. kat sana dah ada reserve parking untuk van2 pelancong rasanya.. wahhhhh kemain tak nak kalah gelar diri tu pelancong.. hahaha.. ye la, betul la tu kan...

Kereta lain tak bleh masuk, yang tertentu je bleh parking situ.. turun2 je kereta depan tu aje ada kedai Sir Chinta kalau tak salah namanya.. kalo tak nak masuk dalam Pasar Baru, shopping kat situ pun dah boleh dapat segala..

kemain masam.... dah mula start enjin nak berperangai la tuh!!

Gambar abam mi ngan adam tu la depan kedai Sir Chinta tu.. kedai nya memang kat parking lot.

Tapi biasala kan, dah datang jauh2 nak la jugak masuk tengok dengan mata kepala sendiri apa yang best dalam Pasar Baru tu... kitorang tak beli pun kat kedai Sir Chinta tu.. eksennnn....

Ni gambar2 kat dalam kedai tu..

feeling anak2 remaja pulak bila pakai converse dan baby-G ni.. hahaha melampau sangat nak feeling gitu... 

cantik2 sangat kain sulam dia... tu blouse aisyah pegang tu pun sangat cantik tapi mekchu tak beli sbb tak de idea nak pakai dengan inner apa.. 

haaa... kan betul.. baru kedai pertama abam mi dah buat hal.. gaduh dengan adam.. tengok je la aksi refree yang mengawal keadaan.. silap tak bawak wisel je...

Memang tak tenang nak memilih... geram je dengan perangai abam mi tu.. dia memang menguji kesabaran mak pak dia yang setebal kapas ni... sebab tu la mainan dia banyak masa kat sana.. belikan mainan, baru la ok dalam setengah jam macam tu.. masa beharga tu kena cepat2 setelkan apa yang patut.. rasuahkan anak perlu dalam keadaan terdesak..

Walau bagaimana pun, tetap bersyukur sebab wawa tido masa sampai tu..

Kami di bawa oleh seorang yang ala2 tourist guide untuk masuk ke dalam Pasar Baru tu.. senang! cakap je ngan dia nak pegi kedai apa.. fokus pada tujuan kita nak beli apa kat dalam tu.. Ya, korang kena ada matlamat siap2 nak beli apa.. nak beli banyak mana.. kalau tak salah 12 tingkat kot.. tak sanggup rasanya kalo nak jalan setiap tingkat..

Mula2 mintak dia bawak gi kedai kain ela sulam.. kena spesific kedai kain ela lace atau sulam ok.. so terus dia bawa kami tuju ke kedai tersebut tanpa perlu membuang masa.. Kalau survey sendiri mau sampai ke malam kot.. tak kiralah dia dapat komisyen bawak kat kedai tu ke apa, janji kain tu cantik, berkualiti dan murah... paling penting dapat jimat masa dan tenaga dan emosi juga...

Mekchu memang tak de survey langsung masa beli kain tu.. kedai yang dia bawak tu, situ lah mekchu beli.. sebab kalau survey pun lebih kurang sama je kot harganya.. dalam keadaan Pasar Baru yang sempit, nak tolak storeller anak lagi, nak melayan karenah abam mi lagi.. phewwwww memang menduga..

nampak 4 tangan sedang memegang sesuatu? tak ingat entah apa yang direbutkan masa ni.. tu azuan & asiyah pulak yang tolong meredakan budak2 tu.. 

Kat sana kan, penjual siap2 bagi tau harga dalam RM.. hahaha macam paham2 aje mekchu ni lemah operasi bahagi.. susah kot nak bahagi 3.. hahaha.. tapi kalau darab mekchu terror.. macam duit HKD tak de masalah nak darab 2.5.. tapi bahagi ni adoiiii.. lemah! Mesti tanya semula penjual tu berapa RM.. sila jangan nak pura2 pandai convert kepada RM.. tanya aje berapa RM.. kalo dia nak kata kita sengal pun dia bukan tau gaji kita banyak mana.. hahaha..

Kalau korang nak pegi, sila bawa culculator kecik dan letak dalam bag... sebab kalau guna henfon nak convert bahaya kot.. kat sana ramai pencopet.. kalau bawak sling bag, sila pendekkan tali dan lekapkan betul2 di perut korang.. mekchu tak suka guna culculator ni sebab rasa nampak sangat lemah matematik.. dah bengap, lagi tak nak mengaku.. hahahaha..

Bila korang sibuk2 membeli kan, nanti datang lah penjual2 FM, keychain, bag2 kecik ni semua.. Kalo tak mo beli jangan dilayan! Kalo dah start tanya berapa nak kurang harga semua, memang dia akan ikut bontot korang kemana-mana selagi tak beli.. haaaaaa kalau nak beli FM, boleh beli ngan dorang ni.. murah jugak..

Harga kain? Kain sulam dia memang murah nok... gila2 mak membeli.. sehelai dalam RM30 je kot.. cantik2 pulak tu.. mekchu pilih yang cotton aje.. dan plain.. senang nak mecing ngan tudung..

Setel kedai kain, mintak tourist guide bawak gi kedai telekung pulak..again fokus pada matlamat :)

terus membeli kat sini.. 

Telekung pun murah.. pun pilih yang cotton dan sulam cantik2 tapi murah.. sila tawar harga kalau beli banyak.. konpem dorang bagi..

Yang paling mekchu suka shopping kat Bandung ni apa tau.. dorang tak kedekut kerusi.. walau kedai kecik macam mana pun tetap disediakan kerusi.. papajib kata itu kerusi untuk golongan lelaki.. hahahaha..

Setel membeli telekung bangun dah si kecik ni.. abang dia lah yang kacau.. bila budak tu dah bangun puas la hati dia... grrrrrrrr......... bukan dia yang nak jaga.. saje dengki tengok adik tido..

Kain telekung, kain ela semua pas kat tourist guide tolong bawak kan.. senang tak yah berbondong-bondong nak seret semua..

 elok je lepas amek gambar ni abam mi gi ketuk adik dia.. bila tido dia kejutkan, bila diam dia nangiskan..

Masa untuk merasuah lagi.. dia memang suka baju otromen ni.. macam la kat tesco tak de kan..

kemain ngko memilih.. sikit pun mama & papa tak buat perangai.. 

Tak lama sangat pun dalam ni.. Masuk dalam 5 kedai je kot.. adam dengan am pun dah mula berperangai jugak.. jadi sebelum keadaan lebih teruk, kami tamatkan kisah shopping di Pasar Baru ni..

Seterusnya kami ke Toko Tiga.. lagi satu tempat yang biasa dengar dari kawan2 yang dah ke Bandung.. apa yang best?


Kat dalam Toko Tiga memang penuh dengan jeans semata.. Sesiapa yang plan nak beli jeans boleh la pegi.. tapi harga dia sama je kot.. tak de la murah sangat.. papajib lah yang bagi tau.. mekchu ada jugak belek2 tag harga, tapi setakat belek dan tenung aje.. nak convert banyak2 kosong kat belakang tu ku tak pandai.. hahaha.. selebihnya jaga anak je kat dalam tu.. bagi peluang papajib yang shopping..

 sampai2 je terus bergambar sini..

Haaaaaaa.. kat sini lah dorang amek gambar paaa...

Terbayang gambar kawan2 kat depan air mengalir kat dinding macam ni... sekali salah! rupanya gambar korang tu kat depan Rumah Mode.. tak pe kita belajar dari kesilapan..

pusing kiri jeans, kanan pun jeans.. ada jual t-shirt dan kemeja macam kitorang pakai tu jugak.. tapi kain tak sedap pakai sebab panas.. uniqlo jugak yang terbaik.. ehh promote apa hal?

Kat tingkat atas adalah bahagian perempuan dan budak2.. mekchu tak de selera sangat nak membeli.. design tak secantik mana pon.. biasa-biasa aje.. dan bukan keperluan sangat nak carik seluar buat masa ni (ayat cover). Kalau ayat sebenar macam ni seluar den kat rumah tu dah bertingkek-tingkek.. huhuhu..

ehhh kitorang memang plan tak nak pandang camera.. papa ni spoil gambar laaa... (^_^) 

 tempat rehat memang banyak.. tak de masalah sementara nak tunggu suami shopping.. ehhh? 

Memang betul tau... papajib tu yang shopping gila2 kat Bandung.. mekchu kalo orang dah lawan tokeh ni, terus terasa down.. hahaha...

wawa & am tengah diskas esok nak deting kat mana.. 

nak pulak abam mi senyum.. patut lah aisyah beria bagi tau ada gambar abam mi senyum nampak gigi.. gambar memang banyak guna henfon dorang.. lepas tu send kat wassap.. 

Memang bawak camera compact.. tapi tak guna sangat pon.. bila tak pakai flash mula la gambar kelabu.. sudahnya guna talipon aje.. lagi clear gambarnya.. nasib tak angkut camera moncong panjang.. ehhh haku ada kerrrr???


Keluar dengan 1 pastik bag aje.. papajib beli selai t-shirt sebagai syarat dah sampai sana... So, berbalik kepada persoalan apa yang best di Toko Tiga? Jawapan dia tak best...

Seterusnya... masuk2 je e van (ke nak panggil kereta erk? Hari 1st dan 2nd kami naik Suzuki MPV.. ngam2 untuk 2 family..) papajib wakilkan mekchu suarakan keinginan nak pegi Handbag Factory kepada pak supir.. pandai2 lah pak supir bawak kitorang.. Maka dia pun bawak lah kami ke Diaz ni..

nasib ada gambar nama kedai ni.. kalau tak, sah2 mekchu tak ingat nama dia..

laju betul pompuan ni keluar kereta.. dengar aje handbag factory, memang terus berdesup...

Handbag, kasut memang berlambak.. sekali scan kalau mata tu tak berhenti menelek makna dia memang tak de jodoh la tu.. tak de yang berkenan... mata mekchu ni kalau sekali tengok dan terus menangkap, memang dah terbekenan la tu.. tapi ini tidak..

Menghampakan.. korang tak perlu ke sini..

Kenapa semua pun tak best? adaaaaa.... adaaaaaa banyak lagi tempat yang best nak share.. tapi urat leher dan urat belikat ku dah sakit... pohon permisi dulu ya buk!

*bakal bersambung

Nota kaki :
1. Pasar Baru WAJIB pergi.. Sila aim dulu nak beli apa kat sana dan kalau boleh tak perlu survey sangat sebab harga lebih kurang aje.. Mainkan peranan tawar menawar kat sana..
2. Beli FM siap-siap kat penjual yang datang ikut bontot kita kat Pasar Baru tu. Kat tempat lain takut susah jumpa..
3. Lagi satu kat Pasar Baru sila jaga bag korang.. anak2 pun sentiasa awasi..
4. Toko Tiga tak rekemen pergi. Kalau ada masa boleh laaa...
5. Diaz tolong lah jangan pergi..


by mekchuN (^_^)

17 comments:

yana said...

Wah..jalan sakan! LEnguh tak kaki tu? shopping..dukung wawa..kasi susu kat mana tu?

Nurzakiah Hanum said...

seronok jalan2

anakomak said...

mmg kita pun dulu x berkenan gi Toko Tiga... ermm bole la klu sekadar nk tgk2...

syawalsimpsons said...

menarik ni..lepas ni boleh la jemah G kan

Nini D.. said...

byk tips berguna esp tang convert matawang..jgn pakai kalkelator nnti nmpk mcm xberapa clever..jaga anak2 takut kehilangan & yg plg penting..mkn kene kenyang2!..wah,..pandai emy!!

Amsyahril Syahril said...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Saya mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445 ( WhatsApp )
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.


tony transport bandung said...

Assalamualaikum Wr.Wb. Tuan / Puan
Mutiara Bandung Transport Solution menyediakan Khidmat Transport Di Bandung & Jakarta. Pemandu berpengalaman, mesra, jujur, dan peramah
Free & Eazy Program Tour (semua tempat di bandung)

Kereta + Pemandu + Parking + tol + makan pemandu ( semua dalam pakej)

Rate Kereta Taip Daily/14 hour from 8am yo 10 pm

Suzuki APV ( 7seat ) 130 RM

Toyota Avanza ( 6seat ) 130RM

Toyota Innova ( 7seat ) 160 RM

KIA Pregio ( 10seat ) 170 RM

Isuzu Elf ( 10-15 seat ) 215 RM

Isuzu Elf Long (16-19seat) 270 RM

Mengenai untuk pengesahan tempahan kereta kita perlu maklumat penerbangan anda / nombor atau nama hotel di mana anda tinggal di Bandung. Kami percaya pelanggan kami. Apabila anda mengatakan bahawa tempahan kereta untuk tarikh tertentu disahkan, maka ia disahkan. Kita tidak memerlukan wang pendahuluan . Sila ingat bahawa Kami akan menjemput anda jika anda mengatakan bahawa tempahan kereta disahkan.
Jika anda mempunyai sebarang soalan, jangan teragak-agak untuk menghubungi saya melalui e-mel atau sms panggilan.
CALL / hubungi / sms / whatsapp / konsultasi percuma : +62 858 6137 8328
WhatsApp : +62 858 6137 8328
pin blackberry : 30D1 82F0
email:
tonybandung@smartfren.blackberry.com
or
tonytransportbandung@gmail.com

adrianiku said...

APARTMENT @ BANDUNG : PLEASE CLICK : http://kya-apartment-bandung.blogspot.com


1 CAR TOYOTA AVANZA 2013 FOR 2-5 PAX

PAKET MURAH PROMO "1" : RP 390.000 / 122 RM/ USD 32.5
INCLUDE:
> 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS DRIVER
> PLUS BBM / MINYAK
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR PACKAGE)
> PLUS PARKING TAX
> DALAM KOTA ( PASAR BARU, FO DAGO STREET + RIAU STREET

PAKET MURAH PROMO "2" LEMBANG AREA : RP 425.000 / 133 RM / USD 35.5
INCLUDE:
> 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS DRIVER
> PLUS BBM / MINYAK
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
> PLUS PARKING TAX
> DALAM KOTA + LEMBANG AREA ( FLOATING MARKET, SARI ATER, TANGKUBAN PERAHU)
> TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA


PAKET MURAH "3" CIWIDEY : RP 525.000 / 165 RM/USD 43.75
INCLUDE:
> 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS TIP DRIVER
> PLUS BBM/ MINYAK
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
> PLUS PARKING TAX
> PLUS TOL / HIGHWAY TAX
> DALAM KOTA + CIWIDEY ( KEBUN STRAWBERRY, KAWAH PUTIH )
> TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

PAKET MURAH "4" GARUT : RP 700.000 / 219 RM / USD 59
INCLUDE:
> 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS TIP DRIVER
> PLUS BBM/ MINYAK
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
> PLUS PARKING TAX
> PLUS TOL / HIGHWAY TAX
> DALAM KOTA + CIWIDEY ( KEBUN STRAWBERRY )
> TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

PAKET MURAH "5" JAKARTA - BANDUNG : RP 775.000 / 235 RM / USD 77.5
INCLUDE:
> 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS TIP DRIVER
> PLUS BBM/ MINYAK
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
> PLUS PARKING TAX
> PLUS TOL / HIGHWAY TAX
> TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

PAKET MURAH "6" JAKARTA TOUR: RP 575.000 / 180 RM / USD 50
INCLUDE:
> 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS TIP DRIVER
> PLUS BBM/ MINYAK
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
> PLUS PARKING TAX
> PLUS TOL / HIGHWAY TAX
> EXCLUSIVE ENTRANCE FEE TICKET TOUR + MEALS


NEED APARTMENT
NEW PAKET CARS + APARTMENT = RP 890.000 NETT
INCLUDE :
> STAY FOR 2D/1N GATEWAY AHMAD YANI BANDUNG
> 2 BEDROOM + 1 BATHROOM FOR 2D/1N
> FOR 4 PEOPLE + 2 KIDS UNDER 12 YEARS
> 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS DRIVER
> PLUS BBM
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT INTO APARTMENT
> PLUS BREAKFAST FOR 4 PEOPLE

WE PROVIDE KERETA FOR 2 PAX, 7 PAX, 10 PAX, 14 PAX OR BUS.

CALL OR TEXT : +62 8213 97 313 88
whatsapp : +62 8213 97 313 88
email : adrianiku@gmail.com
info package & itinerary : info@kya-travel.com
customer service : cs@kya-travel.com
blog travel : http://sopirdibandung.blogspot.com/
blog apartment : http://kya-apartment-bandung.blogspot.com
homepage travel : www.kya-travel.com
PIN BB : 28914414 / aul
facebook : adriani_ku@yahoo.com
twitter : @supirbandung
LINE : +62 8213 97 313 88
cp : aulia

Bobby Rachman said...

Salam Kenal

Mohon Maap ikut Share di Blogger Tuan/Puan

JOM CUTI2 BANDAR BANDUNG-JAKARTA

KYRAN TRANS ( SEWA KERETA MURAH )

call me CONTACT US

Demi memperlancar semua aktifitas kita di bidang ini dan demi menjaga silaturahmi dengan kami disini kami berikan Contact Person kepada semua pelanggan setia kami dan kepada semua pengunjung online di website kami ini. Untuk keperluan dan pelayanan serta informasi lebih yang ingin anda dapatkan. Anda dapat menghubungi Contact Person resmi kami

Di bawah ini adalah contact person resmi kami.

KYRAN TRANS ( SEWA KERETA MURAH )



Make your holiday become FUN, FRIENDLY, and EASY. Provide: Transport Service, Rent Car, City Tour Travel. So, just pick up your phone or send e-mail to contact us!
bobby kyran trans CONTACT US

SITUS RESMI KYRAN TRANS ( SEWA KERETA MURAH )
http://www.kyrantrans.com
http;//www.sewakeretamurah.com
OFFICE PHONE
022 – 92475958
HANDPHONE
+6281 312 767 300
+6281 573 307 300
BLACKBERRY PIN
73 DC 15 F1
WHATS UP
+6281 809 692 300
OFFICE KYRAN TRANS ( SEWA KERETA MURAH )
JL. NYENGSERET NO 81 ( BANDUNG WEST JAVA – INDONESIA )
TERIMA KASIH

~MaMa RX SToRYMoRY~ said...

Pre order bagelen @ brownies kartika sari atau brownies amanda fresh from Bandung
Whatsapp ina 0192633431

pakej istimewa bercuti kat bandung said...

Salam, kami dari Bandung Amanah Tours & Travel..
Jom pegi bandung 235rm per person for 3day 2night (included hotel, transport, and entrance fee)

Tentative Program
Day1
*Tiba di airport Bandung
*Pasar Baru trade center
*Lunch Check in Hotel
*Toko Tiga ( Branded Jeans )
*Membeli-belah di Factory Outlet
At Jalan Riau (Heritage,
Cascades,The Summit, For Men, The Stamp,Terminal Tas, dan The
Secret )
*Dinner dan kembali ke Hotel

Day2
*Gunung Tangkuban Parahu
*Ciater Hot Spring
*Kebun Strawberry and tea park
*Lunch
*Membeli-belah di di Rumah Mode & Cihampelas Jeans Centre
*Membeli-belah di Jalan Dago (Grande, Episode, Edward Forrer, Natural, etc)
*Dinner & kembali ke Hotel

Day3
*kawah putih crater/trans studio indor themes park
*Check out Hotel
*rumah kain sulam kat taman kopo
* cibaduyut-shoes and jacket leather original
*Oleh-oleh Bandung (cake Lapis, Brownies, Kartika Sari and Amanda)
*Airport transfer

Term and condition
*included transportation for 3day2night type kereta 7seater all included
*included 3 room deluxe ~king bed size hotel 3star also include free buffet breakfast
*included entrance fee tangkuban perahu sahaja
*Tentative bersifat Free & Easy, program boleh diubah mengikut keadaan semasa
*rate 6 pax~239rm, kalau 4 pax~289rm, kalau 2pax~349rm
*not included lunch and dinner
*not included ticket flight and airport tax
*we dont need deposit~all payment at last day in bandung

jangan teragak-agak tuk konsultasi percuma :
whatsapp : +62 838 217 89103 (Mohd Irsan)
email : icanyorke@yahoo.com
bandung-indah.blogspot.com

diekha permana said...

Assalamualaikum Wr,Wb,. Tuan /Puan

salam ... terimakasih banyak banyak sudah sudi memberikan ruang kosong untuk promote pengkhidmatan transport saya di blog yang best sangat ini

Yuk!! ke Bandung shoping & liburan. dika ada menyediakan Khidmat Transport Di Bandung & Jakarta. Pemandu berpengalaman, berterampilan kemas, jujur, peramah & sopan
(Company Name : diekha tour)
Jenis Kereta: Innova, Avanza, Apv Suzuki, Coster & Bas.

Anda boleh melawat beberapa tempat menarik di Bandung dengan menggunakan perkhidmatan yang menyediakan kereta yang dikhaskan untuk di sewa di Bandung, dan anda boleh memilih kereta yang sesuai untuk anda gunakan di Bandung. Anda hanya menulis e-mel kepada kami atau hubungi kami, pemandu kami dengan kereta yang anda perlukan akan mengambil anda di mana-mana di Bandung.

diekha tour membantu anda untuk meneroka Bandung, tempat untuk membeli-belah di Bandung, tempat untuk makan dan melihat pemandangan di Bandung, panduan kami akan membantu anda meneroka Bandung City. Dan membawa memori manis.

Kereta + Pemandu + Parking + tol + makan pemandu ( semua dalam pakej) Bandung Dalam Bandar

Kereta Taip Daily/14 jam

Suzuki APV ( 7seat )
Toyota Avanza ( 6seat )
Toyota Innova ( 7seat )
KIA Pregio ( 10seat )
Isuzu Elf ( 11-15 seat )
Isuzu Elf Long ( 16 seat )

* semua dalam pakej termasuk pemandu, petrol, tol, makan pemandu.



Email: diekha38@gmail.com;
phone +whats app: +6281 320 627 412
Fb. : diekha38@gmail.com / pusing pusing bandoeng

Bimo Mekarwangi Tour said...

PAKEJ MURAH / JIMAT BERCUTI KE BANDUNG

Assalamualaikum Tuan/ Puan Abang/ Akak

Salam kenal dari kami, Bimo Mekarwangi Bandung Tour & Transport.
Sebuah syarikat muslim kat Bandung yang memberikan perkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah favorit untuk dilawati.
Insya Allah, driver & tour guide kami yang profesional, santun dan peramah akan selalu bawa anda ke semua tempat favorit kat kawasan Bandung, Bogor dan Jakarta dengan selamat.

Special offer 2015... Jom tempah transport murah kat Bandung jer.


Rate per Kereta per Day :

# Suzuki APV /Toyota Avanza/Daihatsu Luxio (6 seat)
Rate: IDR 400.000 or RM 115

# Toyota Innova / KIA Pregio (8 seat)
Rate: IDR 550.000 or RM 160

# Coaster Isuzu Elf Short (11 seat)
Rate: IDR 650.000 or RM 185

# Coaster Isuzu Elf Long (17 & 19 seat)
Rate: IDR 850.000 or RM 245

# Toyota Hiace commuter (12 seat)
Rate: IDR 850.000 or RM 245

*Masa sewa 14 jam/hari (8am to 10pm)
*Include : fuel, parking fee, tol, driver, driver meal and kereta
*Exclude : entrance fee ke tempat-tempat pelancongan untuk persons & kereta
*Ada extra charge sebesar IDR 50.000 jika nak melawat ke Kawah Putih
*Tak ada extra charge jika nak melawat ke kawasan Lembang & Tangkuban Perahu

Company kami tak payah ada deposite cukup send jer picture flight details and tempahan kereta cukup by WhatApps.

Terimakasih,
Bimo Mekarwangi Tour

Call/Text/ WhatsApp : +62 877 1519 6061 (Mas Bimo)
Email : bimomekarwangi@gmail.com
Facebook Page : Bimo Mekarwangi Bandung Tour & Transport

chepy car said...

Bandung Tour package Bandung Tour Pakej Murah !!

Assalamualaikum ..
Adalah pembekal perkhidmatan yang bergerak di bidang Pengangkutan & Hotel, Berpengalaman di bidang pelancongan di bandung dan sekitar nya, dengan mengusung tema kekeluargaan maka anda tidak usah ragu untuk menyakan persoalan apapun tentang seputar bandung, dan dapatkan tips melancong dan tempat shoping murah dari kami, crew kami akan membawa anda ke destinasi tempat tempat menarik di bandung ..

#Pakej dikekalkan sampai 2015 :)
Pakej Terbaru 4 hari 3 malam Rm 245/pax (minimum 4 pax)
Termasuk Hotel/guest house & Transport

1). Budget pakej Full Board
a. Pakej Bandung 3 day 2 Night pakej Budget Rm. 320/pax
b. Pakej Bandung 4 day 3 Night pakej Budget Rm. 380/pax
c. Pakej Bandung 5 day 4 Night pakej Budget Rm. 420/pax
**Pakej Includ :
-Hotel bintang 1
-Meal B/F/D
-Privat transport
-Entrance fee tiket
-Pemandu pelancong

2). Star Pakej Full board
a. Pakej Bandung 3 day 2 Night pakej Star Rm. 380/pax
b. Pakej Bandung 4 day 3 Night pakej Star Rm. 430/pax
c. Pakej Bandung 5 day 4 Night pakej Star Rm..515/pax
**Pakej Includ :
-Hotel bintang 3
-Meal B/F/D
-Privat transport
-Entrance fee tiket
-Pemandu pelancong

Itinerary tour
1). Hari pertama (pick up airport) Welcome to bandung kata itulah yang pertama kami siratkan untuk anda.. Chek in hotel Rest sekejap di hotel dan dilanjutkan untuk Makan siang di sederhana restoran padang, setelah puas pengenalan sekitar kota bandung dan shoping di jalan dago factory store, dan dilanjutkan untuk dinner di restoran pak chi met yang terkenal dengan ikan bakarnya, kembali ke hotel dan beristirahat.

2). Hari kedua (jom shoping belah belah) Breakfast di hotel, dan dilanjutkan untuk shoping di pasar baru trade centre surga beli belah, lunch kat pasar baru shoping sampai selesai, (kat sini kami beri massa sampai jam 4 petang) dilanjutkan shoping semula ke jalan kosambi untuk shoping barangan jeans di toko 3 jeans factory, dan di lanjutkan untuk shoping di jalan riau factory store, dinner at balacan resto.

3). Hari ke tiga (jom cari peranginan) Breakfast at hotel dan bissmillah semoga perjalanan kita lancar, amin.. perjalanan akan di lanjutkan untuk menuju ke wisata alamgunung tangkuban perahu, dan dilanjutkan menuju ke floting market lembang, lunch at kampong daun culture & galeri, setelah puas malan perjalanan dilanjutkan untuk menuju ke bandung dan shoping kat rumah mode factory outlet, rest at hotel dan dilanjutkan untuk dinner di stones cafe, menikmati makan malam dengan suasana pe,andangan kota bandung dan diiringi alunan musik (live band) kembali ke hotel, kemas barang untuk persiapan esok chek out.

4). Hari ke empat (sayonara) Breakfast di hotel, dilanjutkan untuk shing oleh oleh khas bandung cake kartika sari, free program untuk penerbangan petang, transper semula ke airport. Dan akhirnya kami segenap crew yang bertugas, mengucapkan banyak2 terima kaaih atas kepercayaan anda menggunakan khidmat kami selama melancong di bandumg, kami harap anda sehat selalu dan boleh berjumpa lagi di lain waktu .. sayonara ..

1). Transport
> MYR: 400.000/Day
> Includ: minyak, parking fee, tol, driver, kereta

2). Hotel & transport
> MYR 187 (Untuk 1 bilik 1 malam dan transport)
> Untuk jumlah group tinggal di hitung kelipatanya

Hotel facilities:
-Ac
-Free Hot spot / wi fi
-Cable-Tv
-Breakfast
-Hot & cold water
-Free parking

Transport facilities:
> Ac
> Audio video
> Kereta terbaru
> Supir yang ramah dan berpengalaman

Group yang sudah kami layani :)
-CIMB Group Company From Malaysia
-Tv 3 malaysia
-My bank group company
-Petronas Company
-Family trip
-Pelajar Trip
-Back pac trip
-Dan lain-lain
Terima ksih atas kepercayaan tuan & puan semua

address : Jalan. Bapa Husen Dalam No.10 Cihampelas – Bandung
Phone : +6281322511883 / +622 203 9130
Whatsapp : +6283821529157
Emai : tourbandung@yahoo.com
Website : http://www.chepycar.com


Terima Kasih

Chepy suryana
Marketing director Chepy car tour & travel
Mine Home Hotel Manager
Owner Rose Villa Guest House

adrianiku said...

1 CAR TOYOTA AVANZA FOR 2-5 PAX

PAKET MURAH PROMO "1" : RP 400.000 / RM 129/ USD 35
INCLUDE:
> 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS DRIVER
> PLUS PETROL
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR PACKAGE)
> PLUS PARKING TAX
> DALAM KOTA ( PASAR BARU, FO DAGO STREET + RIAU STREET

PAKET MURAH PROMO "2" TANGKUBAN TOUR : RP 425.000 / 133 RM / USD 35.5
INCLUDE:
> 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS DRIVER
> PLUS PETROL
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
> PLUS PARKING TAX
> DALAM KOTA + LEMBANG AREA ( FLOATING MARKET, SARI ATER, TANGKUBAN PERAHU)
> TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA


PAKET MURAH "3" KAWAH PUTIH TOUR : RP 525.000 / 165 RM/USD 43.75
INCLUDE:
> 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS TIP DRIVER
> PLUS PETROL
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
> PLUS PARKING TAX
> PLUS TOL / HIGHWAY TAX
> DALAM KOTA + CIWIDEY ( KEBUN STRAWBERRY, KAWAH PUTIH )
> TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

PAKET MURAH "4" GARUT TOUR : RP 850.000 / 235 RM / USD 77.5
INCLUDE:
> 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS TIP DRIVER
> PLUS PETROL
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
> PLUS PARKING TAX
> PLUS TOL / HIGHWAY TAX
> GARUT CITY TOUR : ORIGINAL LEATHER JACKET, CIPANAS HOTSPRING)
> TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

PAKET MURAH "5" JAKARTA - BANDUNG : RP 850.000 / 274 RM / USD 77.5
INCLUDE:
> 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS TIP DRIVER
> PLUS PETROL
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
> PLUS PARKING TAX
> PLUS TOL / HIGHWAY TAX
> TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

WE PROVIDE KERETA FOR 2 PAX, 7 PAX, 10 PAX, 14 PAX OR BUS.

CALL OR TEXT : +62 8213 97 313 88
whatsapp : +62 8213 97 313 88
email : adrianiku@gmail.com
info & package : info@kya-travel.com
web : http://sopirdibandung.blogspot.com/
Website : www.kya-travel.com
PIN BB : 7FB67AB2 / aulia
facebook : adriani_ku@yahoo.com
twitter : @supirbandung
LINE : +62 8213 97 313 88
PATH : aulia adriani / adriani_ku@yahoo.com
cp : aulia

adrianiku said...

1 CAR TOYOTA AVANZA FOR 2-5 PAX

PAKET MURAH PROMO "1" : RP 400.000 / RM 129/ USD 35
INCLUDE:
> 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS DRIVER
> PLUS PETROL
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR PACKAGE)
> PLUS PARKING TAX
> DALAM KOTA ( PASAR BARU, FO DAGO STREET + RIAU STREET

PAKET MURAH PROMO "2" TANGKUBAN TOUR : RP 425.000 / 133 RM / USD 35.5
INCLUDE:
> 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS DRIVER
> PLUS PETROL
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
> PLUS PARKING TAX
> DALAM KOTA + LEMBANG AREA ( FLOATING MARKET, SARI ATER, TANGKUBAN PERAHU)
> TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA


PAKET MURAH "3" KAWAH PUTIH TOUR : RP 525.000 / 165 RM/USD 43.75
INCLUDE:
> 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS TIP DRIVER
> PLUS PETROL
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
> PLUS PARKING TAX
> PLUS TOL / HIGHWAY TAX
> DALAM KOTA + CIWIDEY ( KEBUN STRAWBERRY, KAWAH PUTIH )
> TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

PAKET MURAH "4" GARUT TOUR : RP 850.000 / 235 RM / USD 77.5
INCLUDE:
> 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS TIP DRIVER
> PLUS PETROL
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
> PLUS PARKING TAX
> PLUS TOL / HIGHWAY TAX
> GARUT CITY TOUR : ORIGINAL LEATHER JACKET, CIPANAS HOTSPRING)
> TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

PAKET MURAH "5" JAKARTA - BANDUNG : RP 850.000 / 274 RM / USD 77.5
INCLUDE:
> 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS TIP DRIVER
> PLUS PETROL
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
> PLUS PARKING TAX
> PLUS TOL / HIGHWAY TAX
> TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

WE PROVIDE KERETA FOR 2 PAX, 7 PAX, 10 PAX, 14 PAX OR BUS.

CALL OR TEXT : +62 8213 97 313 88
whatsapp : +62 8213 97 313 88
email : adrianiku@gmail.com
info & package : info@kya-travel.com
web : http://sopirdibandung.blogspot.com/
Website : www.kya-travel.com
PIN BB : 7FB67AB2 / aulia
facebook : adriani_ku@yahoo.com
twitter : @supirbandung
LINE : +62 8213 97 313 88
PATH : aulia adriani / adriani_ku@yahoo.com
cp : aulia

primera trans said...

Jom...jom...
Cuti cuti Bandung with family
And get our amazing tour package for 4 Days 3 Night..
▪ 4 pax price about 940K/94sgd/284RM

▪ 5 Pax Price about 870K/87sgd/264 RM

▪ 6 Pax price about 820K/82Sgd/246 RM

▪7 Pax price about 785K/78.5Sgd/238 RM
πŸ‘ πŸ‘“πŸ‘žπŸ‘ŸπŸ‘’πŸ‘—πŸ‘œπŸ‘’πŸ’°

Note : Package included
▪ Daily transport included driver, fuel, tol, parking, driver meals
▪ New car with 7 seater, full Aircon
▪ Daily mineral water
▪ Breakfast daily from hotel
▪ Daily tour (as costumer request)
▪ Hotel 3 star with 2 person inside
▪ Airport pickup and drop
▪ Tax and service
Hotel choice 🏀🏣🏒
▪ Tebu hotel ( riau street )
▪ Fave braga (inside shoping mall)
▪ Kembang hotel (cihampelas jeans street, cihampelas walk shoping mall )
▪ Citra dream hotel (walking distance to pasar baru)
▪ Dbest hotel pasar baru (with pool)

More detail you can contact us
Primera Trans Bandung
Whatsapp : +6285 318 49 0001
Gmail : primeratrans@gmail.com
Path : Primera trans
Facebook : Primera Trans Bandung

Happy holiday allπŸŽΆπŸŽ΅πŸ“πŸ“πŸŽ‰

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...