@churalliya

Wednesday, May 25, 2011

us @ USS Part II

Ok, jom kita masuk USS.. opsss sebelum tu, USS adalah untuk Universal Studio Singapore taw..

excited sangat masa ni.. ye la, kitowang kan amek pakej.. siap2 ngan tiket nak masuk dalam tu.. so, tak yah la nak beratur panjang.. kalo korang nak pegi, pls make sure beli tiket awal.. sbb satu hari hanya dibenarkan 10,000 orang sahaja kat dalam tu.. sbb pernah baca ada blogger yg pegi gamble nak beli ticket, sekali tak boleh masuk daaa.. tak ke frust kalo gitu..

entry kali ni fokus pada xtvt kitowang kat dalam USS.. tapi ada jugak gambar yang tertinggal kat luar.. cisss, cemana pulak boleh tertinggal...

 ok, itu papa-jit dengan gaya tangan ntahapaapantah.. itu pun kena perhatikan, berapa keping gambar dia wat gaya cenggitu..

  
dan itu lah mama-chu yang terover excited berbanding mi-cah...

 
tu nak masuk la tu.. kat depan tu je pintu.. 

mood kalo bejalan macam ni memang bergantung kepada mood anak kan.. kalo dia ok, otomatik kita pun akan jadi ok.. 1st day memang mi-cah ok ok je.. tidak pada hari seterusnya..

yeyy dah masuk dalam.. yeyy yeyy... 

mula-mula, haruslah singgah kedai merchandise yang ada kat sepanjang jalan tu.. konsep dia sama cam HK Dsineyland jugak.. masuk je terus nampak kedai2 dulu dan depan sikit baru jumpa roundabout.. setiap tepi2 tu nnti ada la konsep2 dia sendiri macam The Lost World, Madagascar, Far far Away, Sci-Fi City, Hollywood dan New York.. jadi kita memang tak akan miss untuk lalu semua.. terpulang kat kaki, larat ke tak je sebenarnya..

cerita pasal kaki, perasan tak kasut baru aii?? feeewiiitt... tapi ada kisah duka disebaliknya.. nnti aii story.. sentap hati mak nak..

 hahaha.. terover.. suka sangat la tu..

budak kecik ni pun 2x5 jugak.. 

tapi mi-cah macam blur jugak sebab dia tak kenal sangat ngan watak2 madagascar, shrek ni semua.. sebab dia banyak layan watak katun disney mcm mickey mouse, minnie mouse, pluto tu semua.. tp budak kan, janji katun tetap suka punya..

mekchu kat Hollywood Street.. 

ini kira awal pagi jugak la.. sejuk2 pagi tu masih terasa... tunggu sekejap lagi, mula la berpeluh atas bawah..

kitowang mengambil konsep relek-relek aje.. sebab ada banyak masa kat dalam tu.. smpai sana dalam pukul 10.30 pagi dan janji ngan uncle driver tu kol 8 malam jumpa kat tmpt parking..

marah betul mi-cah bila tarik dia soh amek gambar..

lebih baik dia tgk tayar berpusing dari amek gambar.. tak nak suda.. mama pose sengsorang...

kat Hollywood Street pun nak dekat sejam.. tgk2 FM, t-shirt, souvenier yang lain.. semua kedai masuk.. dan barang2 kat dalam tu adalah mahal.. tapi membeli tetap membeli.. hahaha..

 
 
 

ok, cukup lah tu gmbar2 kat Hollywood Street.. banyak lagi tmpt nak pegi ni.. cepat sikit.. matahari pun dah meninggi dan dah start rasa panasssss....

 captured by mi-cah..

alamak.. papa-jit ke papa-razi nih?

and, welcome to Madagascar.. finally, nak jugak mi-cah duduk dalam stroller..


sebelum meragam, baik siap2kan bekalan susu dia dulu... gitu lah erk kalo bawak anak kecik berjalan.. tak de tempoh bertenang langsung..


ok, ok.. our 1st game.. yang menjadi fav kitowang naik sampan yang lalu atas air tu.. kat sana dia panggil Penguins Mercantile.. tapi nak tunngu turn dia punyalah hazab... ada dekat 45 minit kot beratur.. berlapis-lapis tapi kitowang tetap tegar.. hahaha...

tuh dia... pelbagai lapisan masyarakat..

papa-jit dan mi-cah telah kebasahan

yesss... dapat jugak naik sampan.. kalo nak ikutkan memang tak berbaloi la.. beratur 45 minit, naik sampan nya ada la 5 minit kot.. tapi itu lah hakikat nya kan.. 

sepanjang-panjang sungai tu, mmg penuh la watak2 madagascar ni.. suspen je takut kena simbah air.. atau singa tu melompat kat atas riba.. hahaha..

sampai satu tempat tu ada air terjun depan kitowang..

makin lama makin dekat tapi air terjun tu tetap mengalir.. suspen.. basah la ni.. basah la ni... tp sempat pikir yg org lain kat luar2 tu tak basah pulak.. ngam2 seinci nak sampai, air terjun tu berenti..

fuhhh legaaaa.... hahahaha...

Ok, next naik King Julien's beach Party-Go-Round.. ini mekchu mmg serender la nak naik menan pusing-pusing ni kan... 2 round gak 2 beranak tu layan... 

 

"papa, mama nak tgk 4D je.. lepas ni kalo tak nak main lagi pun mama tak kisah.. janji dapat tgk 4D"

maka, beratur lah kami di Shrek 4-D Adventure.. 

 masuk2 je frust... hahaha... ingatkan dia bagi kitowang tengok berdiri macam ni aje.. cepat sangat nak frust... 


sekali ada la kerusi dia.. tak kan lah keji sangat nak bg tgk sambil berdiri kan.. kata salah satu 4D yang terbaik di asia...

memang best... paling best masa terasa labah2 naik kat kaki.. sampai terangkat2 kaki terperanjat.. mi-cah sangat enjoy kat dalam tu.. 

last sebelum mekchu habiskan entry Part II ni.. panjang sangat dah ni... tgk budak kecik ni mandi air dinosour.. 
 tak boleh nak halang.. boleh pulak ada tarikan air2 ni kat tengah2 tu... mula-mula beria lipat seluar mi-cah tu.. siap suruh janji jangan basahkan seluar...

 lepas tu sendiri mau ingat... 

 siap baring okeh... 

tiba2 anak dinosour dah menetas... 

ok, sambung Part III, selepas kelahiran anak dinosour kaler merah :)

20 comments:

~aSFaLiZa~ said...

gila kentang mcm best bangat!!!!

lydzar said...

itu gaya bawak sorang anak, kalau kami ni nk hangkut 3 anak, mmg berderau je darah ni kot. USS kemana, mood kami pon ntah kemana..huhuhu

AKO @ retna said...

arghh... madagascar tak buka lagi aritu so harus masuk nih...

hahaha yg klakar tu part 4D sherk.. mmg otomatik kaki terangkat, mcm nak terjatuh ke belakang dah masa tu kan..

hahahah tapi best ar cam real siot!! :-D

AKO @ retna said...

mekcu,
takde gambar2 dalam FB ek?? ;-)

mummy_ayu said...

bestnya.....semua pun best...
tapi mi-cah la paling best...siap mandi2 lagi...

syawalsimpsons said...

hahahha,,,mmg best pic2 2..huhuu..yg best capture by mi-cah..mmg terbaaeekkk...cam x caya mi-cah yg capture tau..huhu....yg mandi 2...mmg dah wat cam umah sendiri dah

MAPPIAU said...

hahahaa part anak dinosur nak menetas tuh tak menahan hahaha sabo jela tau hiks.

Nini D.. said...

wow...bestnye!!!

mama_onie said...

Bestnyer... tapi hazabnyer ramai org....
Wajib tunggu Akeem baya2 mi-cha baru pergi nih!

kemma said...

syok baca cerita mekchu..ternganga mulut x sedar...yg penting penerangan yg jelas dan terang...mi-cah sgt klakar siap mnerap lgi..comeiiii

littlehumblelynn said...

mekchu

next..next..seronok baca citer spore ni..mmg nak pg sgt2...

ratusiput said...

ratu smpai tercampak kasut masa labah2 tu merayap.tekejut gila.dhla dok barisan depan skali.

CaDLyNN said...

bestnye mekchu masuk USS..next time lin pon nk masuk USS gak..bukan mi-chah je yg tergoda nak main air pancut..lin pon same..tapi takde baju lebih..haha..jadi batalkan niat gile itu..

Softtouch [Hanim] said...

bestnya n ramainya org kat situ yer..aui kene beratur lama2 tu yg spoil tu...

hehehe micah siap baring n mandi kat air pancut tu..

Ilhamny.com said...

mek chu!!!! suar yg mek chu pakai tu beli mana..???cantekkkkk....

~~@lyci@~~ said...

mekchuu... den nk tau.. mano kau boli suar tu.. den berkonan.. baik ckp ..

adoii, tak tahan tgk michah berenang.. mesti teringat kat air ikan muntah ekkk haha..

-oP_ida- said...

YA ALLAH bestnyaa...tgk gambaq pun tau dah........PERCUTIAN yg ckup gumbira.......

Hanis MY said...

cun2 seme gambar...syoknyaaa teringin nk tgk show 4d...

Just Call Me Bitt said...

memang basah sgtkah? kena prepare rain coatkaah? heehehe

puan nina said...

comelnya anak dinasour baru netas tu.. =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...