@churalliya

Tuesday, July 3, 2012

Dessert Musang King di malam dinner

Minggu lepas di Kediaman Rasmi Menteri Besar N9.. memang stok simpan cerita seminggu baru publish.. ibu mengandung mana lah yang larat update blog sehari sampai 3-4 kali kan...

Suatu petang minggu lepas (kes terlupa hari apa.. tp yg pasti masa tu mekchu sedang kelemasan akibat odit ISMS)

"Ma.. nak gi dinner rumah MB tak malam ni?"
"Tak nak laaaa.... tak de baju cantik.. semua dah ketat"
"Ok.. papa nak call Pej MB bg tahu papa sorang je dtg"
"Ohhhh papa pegi ke... tak bg tau pon" ~ dah mula serba salah nak ikut
"Iye laaa... semua ketua jabatan kena datang"
"Errrr... errrrr...."

Tingggggg... tiba2 teringat deqna (adik ipar) yang hi-tea kat rumah MB sebelum tu.. katanya MB sediakan dessert musang king... ohhhh la la..

"Cepat lah.... nnti lambat nak confirm kehadiran.. dah pukul 4 nih" ~ dia membebel dari padang golf
"Najmi?" ~ sempat selitkan cerita sedih di situ

Tiba2 perbualan BBM terhenti di situ.. ternyata 2-2 berat hati nak balik lambat sbb kesian kan anak..

"Mama call najmi kejap.. nnti mama bbm balik" ~ rasa serba salah kalau balik lambat semata-mata untuk dinner.. Lepas eksplen ngan mi-cah balik lambat sebab ada mesyuarat malam semua, terus bbm papa-jit..

"Ok, i follow u....."
"Kita balik rumah seremban aje lah.. ada baju tak kat sana?"
"Adaaaa....... kot......."

Dalam hati redha.. Tapi confident ada selai dua baju lama yang cutting besar..

Pukul 8 malam dah siap2.. antara yang awal jugak sampai.. masuk2 je dah nampak MB ngan datin seri kat muka pintu sambut tetamu.. erkkk erkkk.. cemas..

Follow je la montot papa-jit.. legaaa sangat bila dah dpt tmpt duduk.. tak lama lepas tu nampak kelibat az.. best pren kalo ada event macam ni.. caya lah.. ada geng!!!

 az, len kali jgn lupa roger awal2 ok... ada geng baru best..

Rasanya meja kitorang je yang muda2.. yang lain2 semua otaimer.. Lepas je dpt green light boleh makan, laju berdesup kami berdua.. tau2 je atas meja dah penuh.. Makanan yg super duper sodap malam tu.. 


 saat ditunggu2 dan sebab kenapa mekchu datang malam tu.. musang king power... terbaekkk...

Tapi berani makan 2 ulas je.. takut pulak panas.. janji dapat rasa je pon.. bukan nak melantak sgt..

Lepas dgr ucapan dari MB sekejap (sekejap je, tp rasa lama lah sgt sbb mata dah tahap gorilla tahan mengantuk), terus mintak diri mahu pulang buat taik mata... 

Terima kasih MB dan isteri yang sudi menjemput kami.. 

* Selebet je rasa bila pakai kasut tak de tumit ngan baju kurung.

11 comments:

Nad @ MamaZN said...

saya nk komen jugak mcm statement * bwh skali tu, tp mekchu dh ngaku dulu takpela, hikhikhik =p

SURIA AMANDA said...

sedapnya...tgok kaler kuning mcm tu..alahai..tetiba teringin la...sjer la si mekchu ni tayang kat sini...

mamyharraz said...

bestnya desert musang king.

Ila Ramliey said...

Aitt, nampak makin besar jugak ex-boss saya tu. Dah sesehat mama-chu jugak ek?? hahaha :D

♥MAMASYAZA♥ said...

sedapnye tgk durian tu

Sari Yusa Ibrahim said...

hehe.. sy pun rasa kurang kalu pakai baju kurung tanpa tumit tinggi.. hihi. Tapi skrg dah biasa..

syawalsimpsons said...

wahh musang king tu...terbaik la

MaMa CyDa said...

sedapnya musang king.... tp malangnya preggy kali nih takleh lgsg makan derian, hatta bau skali pun. alamatnya fenin seharian nnt huhuhuk

Bitt (double IS) said...

alahaiii mak buyung yg cantik berseri ni..makan musang king! ehhehee owhhh tengok dalam gambo ok je...tapi i feel u bebehhh..org sebelah dalam kereta kena tahan laaa....lalallaa

amirah said...

ibu peknen tetap berseri..dun wori

Anonymous said...

Huhuhu sodap kannn.....mejo dikna yo budak tu asik ulang2 anta durian..memang melantak sakan...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...