@churalliya

Saturday, September 17, 2011

4 per 7

Ini cerita minggu lepas.. Target 7 buah rumah hari tu.. hebat tak? hebat tak? semua pun start selepas zohor.. pandai2 lah bajet susun jadual nak pegi yang mana dulu..

Kita mulakan dengan yang jauh.. ke Bangi dulu rumah sepupu mekchu..

open house + aqiqah.. kat belakang yang lari laju2 tu adalah mi-cah.. kadang2 jeles, kadang2 buat tatau je.. perasaan yang sukar untuk dimengertikan lah dia tu..

Terlama jugak kat bangi tu.. nenek labu tak nak balik ngko.. puas pujuk jom balik.. jom balik.. dia tetap nak sambung berborak.. bila dah jumpa ramai2 macam tu lah kan.. nasib baik ada sepupu kami yang nak hantar nenek labu balik.. fuhhhhh lega.. boleh teruskan misi rumah ke-2..

Terus pecut ke seremban.. rumah kak hanis.. mekchu panggil dia datin hanis.. hak hak.. amin..  house warming + open house.. rumah dia selang 2 baris je dari rumah kami.. tp dia stok rumah besoooo sangat..

tengok mi-cah tu.. seboleh-boleh dia nak amek bola tu..

bila cakap jangan amek, lagi dia nak amek.. orang tua2 bg tau, kena cakap 'kontra' dengan budak macam tu..


test cakap 'amek lah', terus dia gi amek betul-betul.. tak menjadi kontra pon...

kang terjerit-jerit kat situ segan pulak papa-jit nanti.. hahaha.. iye la, dah la ramai boss-boss kat situ.. segan lah papa-jit kalo kawan2 dia terdengar suara memetir isteri dia ni kan.. kena lah control ayu.. tak sanggup nak tengok anak sendiri berusaha mengambil bola dalam kolam... sebab tak sanggup tengok dia kalo terjatuh dalam kolam...

kalo ditegah waktu tu, konpem dia akan superman atas tanah.. pandai-pandai lah jaga diri ehh wahai anak..

 cara nak cover cemas takut anak jatuh dalam kolam, terus amek gambar dengan budak yang macam anak patung ni..

ok datin.. terima kasih ehh jemput kami.. rumah akak mmg super duper cantik kak.. saya paling admire dengan ruang toilet yang tiba2 dah jadi wordrobe tu.. rajin2 nanti sue datang lagi.. 20 tapak je dah sampai kot..

misi diteruskan dengan rumah ke-3.. 

eh, macam kenal kan... sbnarnya kitorang dah beraya dah rumah ASP panjang dgn cikgu norlin ni.. tp dia wat open house, kena lah datang lagi kan... ri tu dtg malam, tak puas nak tgk rumah.. ni datang siang, baru lah dpt tengok.. maklum lah, dorang baru renovate rumah..

pitam weiiiiii tengok rumah kawan-kawan... semua besarrrrr BESARRRRR BESARRRR sangat....

tq lin.. sampai 2x lak aku datang beraya umah ko... sebagai penghargaan, aku tepek gambar kita sekali lagi kat sini.. suka tak?

again.. tp kali ni tak de wallpaper :) a ahhh wallpaper cantik hari tu rumah dorang ni laaa... tak malu kan raya sampai 2 kali...

dan rumah ke-4...

rumah fariq & shima.. masa tu kan dah tak boleh nak masuk lagi dah.. perut dah padat sangat.. mintak air kosong je.. hehehe...

terima kasih fariq, terima kasih shima...

Lepas tu terus balik dan bingggggggggg... fengsannnnnnn... 

Pelik kan... suruh pegi makan pun penat dan tak larat.. bukan suruh memasak pon.. Akhirnya hanya mampu 4 daripada 7 rumah sahaja..

4 comments:

ratusiput said...

ratu sejak kuo spital tak g bejalan raya lg.lom start.lgpn cam tak smangat mengenangkan cik kitol dh tak lama je lg nk balik.aduss...menci betul perasaan2 mcm ni...kompem takyah sambung kontrak lg pasni.balk msia cri keje sini.duit takpe leh cari...dr dok jejauh camni aduhai..

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

ok ler tew, atleast bajet makan dh lari sket.. hahah, wlpn takleh 7/7.. =)

nenek labu tu standard la kl jupe sedara mara, mak ai pn sama.. kite duk start enjin pn, blh lagi die bukak topic len.. heheh, 5 minit lg, pastu bler bukak isu gossip, siap duduk plak.. huhuhu, sabo ajela.. =)

ch@ said...

hanya memerhatikan baju dan kasut mekchu yg sedondon. ngehehehe. eh? ngape mekchu tak sedondon satu family?

Bitt (double IS) said...

wahh kelasss gituw...kasut dengan baju sedondon uuuu....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...