@churalliya

Monday, March 5, 2012

Alhamdulillah, Najmi akan jadi abang

Sebenarnya tak nak buat entry ni.. Seboleh-boleh menahan diri dari buat entry ni. Mungkin terlalu awal.. Tapi kat dalam facebook dah terlepas cakap pulak.. Ingatkan tak de yang perasan pasal 'little bean' tu.. hahaha.. terus terusan semua dah tahu.. Susah kan nak sorok berita gembira macam ni.. mekchu adalah mekchu..

Tak aci lah bagi tau kat facebook je kan.. sebab mekchu 88x lebih sayangkan blog ni berbanding facebook :D

Sebenarnya juga, masa baru tahu pegnen dalam 4 minggu ++ dulu dah terpaksa bagi tahu AJK Sukan.. susah gile nak bagi tahu.. berat mulut sebab mekchu telah dipilih oleh Ketua Kontijen Sukan sendiri untuk jadi urusetia di Sarawak.. aduhaiii, serba salah sangat.. Tapi memang terpaksa bagi tahu. Kalau tak bagi tahu memang mekchu sedang berada di Sarawak sekarang untuk Sukan SUK Se-Malaysia.. lebih baik beri tahu awal supaya mereka boleh buat plan B.. tak suka sebenarnya menyusahkan orang lain atas sebab ketidakbolehan diri.. Terima kasih semua kerana memahami diri ini..

Lewat 2-3 hari dah suspek sesuatu.. tak pernah lewat pun.. terus beli tester sekali 4.. hahahaha tamak sangat.. tiap2 hari test dan nampak line tu sangat blur.. masa tu terus buat entry 'rasa-rasa' yang menjadi kemarahan ramai.. hahahaha.. korang marah kat luar je, tapi sayang kat dalam kannnnn..

Tak lama lepas tu jumpa doktor dan scan.. nampak ada sac je.. tak nampak apa-apa lagi masa tu.. baru 5 minggu..

 Ni belum nampak 'little bean' pun lagi.. sebab awal sangat kan.. tapi untuk kepuasan hati, nampak sac macam tu pun dah legaaaaaa....

Mekchu ni jenis yang tak boleh nak tahan diri dari pegi scan.. selalunya doktor akan minta datang bila kandungan dah masuk 8 minggu, ada 12 minggu.. tp mekchu 5 minggu pun dah tak sabarrrr sangat.. kalau boleh nak pinjam mesin scan tu bawak balik rumah.. hari-hari rasa macam nak scan..

Dan jangan tak tahu, bila dah scan tu kan, mekchu masih buat urine test lagi tau.. hati ni risau sangat sebab pernah kehilangan beberapa kali dulu kan.. walau pun tahu keputusannya tetap sama.. isshhh perasaan kehilangan tu adalah perasaan yang paling pedih kalau diingatkan..

ini entah kali ke berapa test.. tak ingat sebab selang 3-4 hari mesti test.. amek tester yang paling murah je pon..

Minggu depan tu mengadap doktor nak scan lagi.. selagi tak nampak 'little bean' kat dalam kantung tu, selagi itu lah tak sedap hati..

Alhamdulillah, our 'little bean' with heartbeat.. 

Gambar tu dah kedut-kedut sebab simpan dalam handbag.. perasan tak bukan main besar kantung tu kan.. baby nye kecikkkkkkkkk aje.. patut lah perut 6 minggu dah macam 16 minggu..

Perubahan yang mendadak sekarang ni.. semuanya mahu membesar bagai johan.. kalau masa mi-cah dulu mekchu relek-relek aje.. dah 8 minggu pun tak mabuk apa pun.. kali ni, baru 6 minggu dah ulang alik menghadap sinki.. dulu 4 bulan pun menten pakai kebaya lagi, sekarang baru 6 minggu ++ perut moncit bukan main..

dah blur kan tahap 10 pixel.. hahaha.. tapi itu lah hakikat.. gambar terkini lepas check-up minggu lepas.. itu belum gambar duduk kat kerusi lagi.. #mimpingeri

InsyaAllah, due penghujung Oktober nanti.. ramai kan kawan-kawan yang pregnen sempena tahun naga ni.. Alhamdulillah.. masa mengandungkan mi-cah dulu tak de blog lagi.. sebab itu excited dan terpanjang sikit entry kali ni..

Harap mekchu tidak mengguris sesiapa dengan entry sebegini.. kami juga adalah pasangan yang susah untuk mendapat zuriat.. 3 tahun 2 bulan kahwin baru dapat anak pertama dan ketika anak pertama berusia 3 tahun 7 bulan baru diizinkan untuk mengandung kali ke-2.. Jadi, mekchu terrrrrrrramat memahami perasaan ITU.. bersabarlah wahai rakan-rakan.. percaya pada-Nya dan berDOAlah, berUSAHAlah dan berTAWAKALlah.. InsyaAllah..

44 comments:

mummy_ayu said...

an betull....dah agak dah..
CONGRATE dear..wah Micah nak jadi Abang Long..congrats!!
semoga semuanya berjalan dgn lancar, sihat selalu..and hopefully this little bean is a girl tapi kalu booy pun tak kisah gak..janji semuant selamat..insyallah..amin..

emm..ramai geng blogger pregnant la this year..

mamyharraz said...

Tahniah mekchu sy tumpang happy utk berita ini.

jaga diri baik :)

Imaan09 said...

tahniah sis!

Princess Nur said...

tahniah chu :)

♥MAMASYAZA♥ said...

wahhhh tahniahhhh tahniahhhhh

bonda dadif aka akish said...

wowww!!congret mekchu...

=)

amirah said...

tahniah lagi sekali mekchu...jom jangkit2kan pada org lain lagi..huhuhu

ratusiput said...

TAHNIAHHHHHHHHHHHHHHH mekchu.jaga diri bebaik tau jgn lasak.iskk...terasa cam nak jugakla camni...ehehe..

Nini D.. said...

:)
insyaAllah mereka memahami situasi mekchu..
tak salah berkongsi kegembiraan dengan orang lain..
moga dengan doa rakan2 semua...mekchu diberikan kesihatan yg lebih baik utk prenancy kali nih...

NeenaAnuar said...

I'm sooo happy for your mekchu!!! Big congratss!! tak sabar nak tengok adik micah kuar nanti! hehehee... update blog during your pregnancy tauu! suker baca! :)

Alycia said...

tahniah skali lagi.. entah brape kali aki ckp tahniah pun xtau lah hihi.. alah, nk join geng bas skolah, tp br2 ni buat ujian darah, negative la.. kn usaha lebih lg ni huhuhu...

::EIDA:: said...

Tahniah! Tahniah.. doakan ida menyusul selepas ni... =) take care!

Fadzillah Kamarudin said...

tahniah mekchu...
take care...

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

tahniah mekchu.. =)
take care!!
wah, najmi bakal jd abang long!

.::WaNiE::. said...

tahniah mekchu

i am very very happy for u

moga semuanya selamat sampai akhirnya ok!

take care muah muah

WildFire said...

wah, tahniah mekchu :)

Nad @ MamaZakwan said...

mekchu ku sayang..!!!!
btul seperti yg diteka ;)
tahniah n alhamdulillah...
moga dpt gegurl plak pasni
btul tu, ramai btul member2 blog yg bakal dpt baby baru thn ni ;)

-oP_ida- said...

tahniah mekchu....wahh rezekiiiiii taun naga...

xsabaq tgg oktober nih...hihihihi

CaDLyNN said...

congrats mekchu

mrs puex said...

congrats kak mekchu..

same2 la kite menajage ksihatan diri n bby ye..

happy for u..

sue zainun said...

tahniah n take care..mmg ramai yang pregnant this year..hihi

tiefazatie said...

alhamdullilah..syukur mekchu..take care!

amaniammar said...

TAHNIAH..

smg kelahiran baru ini kelak menceriakan kehidupan kalian..
jg diri bebaik...biar penat jari tuk tulis di blog...

teruja nk tgk milestones ank kecil itu nanti

mamavogue said...

congrats!! utk ke bape kali ntah..

& thanks sbb folo blog mamavogue
:-D

mamavogue dulu dpt hakim sbg hadiah kawen tahun ke 5..
rezeki Allah bg kan :-)

QasehnyaRania said...

comeynya peyut mekchu..hehehe..

jgn lupa update blog during your pregnancy ...:)

take care mekchu :)

Hilda said...

Tahniah Sue....take care....suka sangat dengar perkabaran gembira dari kawan-kawan awal -awal tahun ni yang bakal menimang cahaya mata, ada yang naik pangkat....semoga perkabaran gembira juga akan hadir untuk akak pada tahun ni....Insya Allah...

mikamusz said...

tengah berusaha sue, menitik plak air mata baca entry ni sbb terkenangkan kehilangan sebanyak 2 kali dalam tahun lepas...

~najwa~ said...

tahniah...tahniah...
mana tahu gegirl pulak kali ni kan...

therosputih said...

yesss!!!!alhamdulillah sangat2 mekchu...tahniah2...

PUANSTOBERI said...

Mekchu, tahniah...
Tp cam sebak lak ngan perenggan terakhir tu.
Terima kasih kerana memahami, tp sumpah berita ni tak mengguriskan perasaan pun, malah lebih gembira. Mana tau, berjangkit pula kan :)

Anonymous said...

Sumpah nangis sbb memahami perasaan (perenggan terakhir). But happy sangat Micah nak dapat adik. Update blog selalu tau.
Semoga baby comel mcm abangnye...
:)

adeq said...

Tahniah mekchu, jaga diri berbaik... bestnya...tahniah sekali lagi...

Mas said...

congrats n take care ;)

MaMa CyDa said...

suke3 ..
Alhamdulillah .... harap2 dapat gurl pulak

errr zura@alycia:
naper ko g check darah plak? bukan check urine ke nk tau preggy ke tak? darah pun bleh ek? konpius aku nehh ehehehe

CT @ Acik Na said...

Alhamdulillah....TAHNIAH mekchu.. take care ye... :)

Pepel BoNda AmaNi said...

tahniah mekchu...akhirnya....jaga diri baik2..sebaik mungkin...dan yang penting..jangan melasak sangat....

taun naga nie...bagi blogger2 lain proceed dulu...aku dengan rela menarik diri dari persaingan hebat ini...wakakakkakaka...penat wey....

Aleyn said...

Wah....congrat...makin meriahlah keluarga u nanti

Awie Omar said...

dari awieomar.blogspot baru follow sini :)

Mak Wardah said...

Tahniah..bestnya, harap2 micah dpt adek girl. Sorry so far just silent reader tiba2 masuk tak bagi slam.Salam perkenalan...

Mimy Hamid said...

kali ke dua komen di blog..mimpi ku menjadi kenyataan..amin...tahniah mekchu jaga pregnancy elok2 key..enjoy

eda_ej said...

tahniah mekchu..

maap le letinggal ketapi suda.. hehehhe..

Bitt (double IS) said...

taniah sekali lagik! hahahha

shaza said...

tahniah sue.. take care yer..

Teyha is daddy's girl said...

tahniah..... kakak sy pon dua-dua termsk yg bli hp akk dlu pregnent jugak!! hee~~ dan akn berkongsi bln yg sme..hee~~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...