@churalliya

Wednesday, December 22, 2010

Kereta hilang di parking pejabat

Petang tu betul-betul penat.. kepala penat, badan penat & hidung pun penat (penat sbb menapis habuk dari masuk ke rongga-rongga hidung)..

Call bro.john.. dia ada kat mapley.. borak..borak.. dan setuju.. lagi 5 minit nak balik dia suruh call.. ok deal!!

Smbung diskas diskas ngan CC kat opis.. ramai yg dah balik masa tu.. kesian ngan CC punya pasal.. niat nak membantu mana yg boleh.. kabinet ni alih kat sana.. nnti stor komputer kena alih sana.. pc yg baru smpai tu pulak kena letak kat stor bawah sana.. bla.. bla.. bla..

smpai satu tahap yg mmg kena balik dah..

tett tett tett (bunyi e-punch card) dan turun lif mcm biasa smbil kepala tu masih pikir lagik masalah kat opis..

smpai je kat parking lot, muka yg putih melepak ni bertukar jadik biru... kereta... mana kereta?? mana?? mana?? sape curik?? pak guard mana? apa dia tak perasan ke ada pencurik??

cemas dan panik seketika.. tarik napas.. lepas.. tarik lepas... lepas..

ehh, bukan ke hari ni gi keje ngan bro.john??

hahahaha... rasa macam nak .................... (sila habiskan ayat ini)


28 comments:

.::WaNiE::. said...

kelam kabut tauuuu

therosputih said...

rasa macam nak jerit je kuat2, pastu cakap...lega sesangat!!!

CaDLyNN said...

uish..mekchu..jgn bikin panas..lin penah ilang kete kt tmpt parking kt opis tau..nangis2..huaaaaaaaaaaaaaa

BondaRayyanRaimi said...

uishh.. mekchu bikin ati cuak ler.... xpe..xpe....
**terkena lak aiii arinih..cet***

MAPPIAU said...

hahahaha tu namenye mamai di petang hari kak, biaselah kalau badan ngan otak dah penat sangat keserasian tuh dah kureng sket (cewahhhh) hehehehe

Nasib baik tak sempat maki hamun pak guard tu kan.. kalau tak haruuuuu hihii

e.l.i.z.@ said...

hihihihi bila kepala duk pk hal opis, sampai lupa dtg keje ngan sape..mmg cuak kalu tgk kete xde tempat biasa kita parking hahahah

@e_da said...

hahaha suspens la mek chu ni.. hihi

nohafiza said...

adoi la mekchu ni...
wat suspen jek.
takut jugak tadi...

~aSFaLiZa~ said...

nebes tau baca entry ni

MieZa said...

hahaha kelakar lah akak..haha

Dee said...

ayok..wat saspen je tau!

RieNa said...

"hahahaha... rasa macam nak .................... (sila habiskan ayat ini)"

rasa mcm nak lempang diri sendiri. betul tak betul tak? hahahahahaha

kelakar ah mekchu nih.

e.l.i.s.s.m.i.e said...

kelakar kelakar..aku pernah tapi tak der laa sempat sampai ke parking :p

♥ BIRU ♥ PINK ♥ said...

huh nasib baik. suspen je ;)

~~@lyci@~~ said...

mekchu sajer bakar line haha .. rs macam nk lempang kat situ jugak kan hahaha..

nuyin2u said...

hahaha tu namanya kerja yg berkat..sampai lupa..

Roses Rosz Zainal said...

sy penah alamiiii! nak pitam da..tak bernapas. Jantung laju dah.

*laaaaaaaa...pagi td encik tunang anta g keja. LOST gila. Malu kejap

Ila Ramli said...

hahahaa.. lawak la pulak.. hihi
hishh..kalo laa yg ilang tu milik bro john...hui..mau putih muka toreh pn tak kuar darah.. oppss. simpang mintak dijauhkan.. huhu

Fadzillah Kamarudin said...

saspens ja mekchu nih...
atoi...
orang beria2 baca...

nuyulaisy said...

rasa mcm nk lempang diri sndiri je..hahahhaha
akak ni mcm2...
ingtkn najmi je nakal rupanya2 mama dia pun nakal jgk..

Iena said...

rase cam nak terjun dari KLCC!!!

Nini D.. said...

Iena...ko rasa nk terjun eh?..aku rasa cam nk hempok mekchu..kikikkik

JIVEBUMZ said...

haishhh mekchu nie wat saspen jer! ingatkan btoi2 tadi haha

Ya ALya said...

rasa macam nak menangis sambil menari2 n berguling2......hehehehe

mummysyafie said...

hahaa...saya lak panik tengok tajuk. macam tu la keadaan bila badan kat luar tapi fikiran kat pejabat kan.

sib baik tak gi buat report polis terus...hihihi...

jesnita_ns said...

hahahha..konpiden je bwk kete ye..padahal..buat lawak arr akk ni

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

adoi nak gugur jantung baca....

rozana said...

puan pnh bwk kete..
time tu srg2..pastu kt parking..
bkk pin2..trus dok kt co pilot..
dlm 5 min tgu2 driver x smpe2..
lah...rupa2nya org yg bwk kete aritu!!acong xde..heheh..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...