@churalliya

Wednesday, January 19, 2011

Di sebabkan orang hitam, terus buat tutorial blocked follower & set komen as spam

terkejut tau... 

jahat betul orang hitam ni... habis semua entry mekchu dia komen.. komen adalah semua jenis yang nak invite pegi blog porno dia.. ada la dlm 10 entry dia komen secara marathon.. 

cemas, tangan gigil2.. sib baik kak jemah the helper sedia membantu.. hahahaha... tak pasal-pasal itu pun nak kalut kan.. 

mana tak nye, tgk gmbr profile pun dah rasa nak pitam.. bila baca komen mmg nmpk sgt dia ni tak sihat...


orang hitam ni bukan takat komen kat 10 entry mekchu, dia jugak jadi follower mekchu.. kalau korang pun sama & terasa mcm nak blocked seseorang dari menjadi follower, ikut langkah-langkah seperti berikut :   

1. Pegi ke dashboard dan klik pada follower tu..


2. Klik kat gambar orang tu
3. Dan klik blocked.. Ini contoh je.. sebab mekchu dah pun blocked orang hitam tu.. tak sempat pulak nak screen capture.. terpaksa la mama_onie jadi model.. hehehe.. acah-acah je tau mama_onie..


4. dan tara.. orang hitam tu dah ada kat senarai blocked followers dan otomatik dah hilang dari senarai follower..


okeh, korang pun boleh jadikan komen seseorang sebagai SPAM.. caranya...

1. Pegi ke dashboard dan klik Comments



2. Pada tab publish, tick kan komen mana yang korang nak jadi kan spam dan klik la kotak spam tu.. contoh : (ako, cemomoi, ini contoh ehh.. permisi.....)



3. Lepas tu ce korang tengok kat tab Spam tu... haa... komen yang dah pilih tadi tidak akan dipaparkan kat belog korang.. ini lagi senang kan daripada korang nak delete satu per satu..


oh ya, nama orang hitam ini adalah khmer news.. kalo dia adalah antara follower korang, baik buat sesuatu dgn segera..

lepas ni rasanya nak kena filter komen thru e-mel la kan.. macam tadi sib baik mmg tgh bukak blog.. buatnya tgh bercuti ke spectacular Sydney ke kan, tak ke naye dia komen sampai 18 entry... 

harap luahan perasaan yang merangkap tutorial ni dapat membantu korang di kala panik.. hahaha.. 
 

24 comments:

.::WaNiE::. said...

berguna sungguh tutorial merangkap luahan hati kak ni

~~@lyci@~~ said...

uihhh, apsal blog mekchu jd mangasa... xabaik betullah org itam ni.. pasni kn berjaga2 jgk dgn org itam hihi.. tq 4 the sharing..

therosputih said...

giler ah...thanks ye mekchu, tak pernah tau la plak bleh block follower gitu...ketinggalan tol lah i nih...

Iena said...

ntah2 org x itam menyamar org itam... macam2 tol skrg.
tp knape mekchu??? ;p

mummy_ayu said...

wah..scary gak tu..mcm2 la diaorg nie..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

lorr..mcm2 ye..
hurm...if camni kene wat comment moderation la ni..adehh maleh nye

Nini D.. said...

huh!!...gile gamaknye!!

eT said...

rasanyer bukan org itam tuh...
org kite gak kot...

guna gambar org itam...teruk sungguh...huhu

eT said...

http://sukasukimain2.blogspot.com/2011/01/hadiah-fm-dari-abu-dhabi.html

~aSFaLiZa~ said...

saya pun pernah diganggu secara melucah oleh pembaca blog. takutttttt

cik ain azahar... said...

mek chu,dye pown follow kite gak...haih...menakotkan...

AKO @ retna said...

aiyo ngeri nyaaaaa

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

hahah, bahaya la awg itam tu..
terpikat ngan mek chu ni, jaga2 cik salmah.. :P, hihihi..
neway, 10s wat tutorial tu..
kalo terkena gak, leh refer..
tp rasenyer awang itam suke mereka yg putih gebu cam mek chu aje kot,hahaha.. larikkkk!!!!
jgn mara aaa...

Farra Dhelina said...

ee jht nya org itam!! nice tuto ni..

MAPPIAU said...

halamakkk itu macam orang pun ade ker. isshhh tak senonoh sungguh, takuitttt okeh sekali 10 entri die komen dahsatttnyer.

anyway kak su tenkiu tau ajar tutorial nih, ni jap g nak pegi cek follower plak nih kot2 tersesat plak oghang itam tuh takuitttt oooo, serangan 18sx gitewww auuuuwww tak sanggup ai tau hahahaa.

e.l.i.s.s.m.i.e said...

blom pernah lagi dpt follower pelik2 ni.

rozana said...

bahaya jgk tu..
serammmm..

BondaRayyanRaimi said...

takot ler pulak.....tima kasih ler sbb buat tutorial cenggini.....
tapi still lagi panic nih... err tau tak cara camna tak tak bagi org copy apa2 pun dari belog kita? jgn kata klik kanan, klik kiri.. klik mana2 pun dia tak buleh....ada cara tak? risau gak kalo tetiba copy gambar buat pic tak senonoh... masak....(walaupun takde sapa yg tingin ngan pompuan gumuk cam aii ni..heheh) tp..tulon ye.. mekaseh...... :)

Mimy Hamid said...

eeeeeeeeeeeee scary..org itam legam cam ni aku mmg takut beb....lai aku badan besor ni..hey org itam jgn dtg blog aku yer...kang kena blocked mcm mekchu...thanks beb

Mimy Hamid said...

eeeeeeeeeeeee scary..org itam legam cam ni aku mmg takut beb....lai aku badan besor ni..hey org itam jgn dtg blog aku yer...kang kena blocked mcm mekchu...thanks beb

shaza said...

kita pun terkezut tau bila nampak komen khmer ni kat dalam email.. suku-sakat khmer rouge kot.. ape la die ni kan nak suh orang tengok gambar tak senunuh tu..

e.l.i.z.@ said...

eiii geli nya org itam tu..biasa eli dpt gak komen porno tu tp xde plak dia follow eli heheh

mummysyafie said...

alamak..takut nya..

mama_onie said...

Sue terasa tau.... taulah I itam...! Huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...