@churalliya

Thursday, March 3, 2011

Duta Kecil Durian Pancake

Mekchu adalah duta kecil durian pancake...

"Kak, bagi saya durian pancake lapan!!."
"tak dapat murah ke beli banyak-banyak kak?"

hahahha.. setakat lapan, celah gigi pun boleh habis tau.. tapi percayalah, mekchu punya separuh je.. lagi separuh kak jemah hantu durian yang punyaaaaa.... hehehe..


gaya usahawan berjaya.. 

alamak... cash tak do la pulak.. kak, len kali tolong sediakan mesen debit & credit card ye.. 

Durian pancake adalah salah satu inovasi kepada produk durian.. skang asyik pikir pasal inovasi je..

ok, serious.. disebabkan ramai jugak yg tanya pasal durian pancake ni kan.. durian pancake boleh didapati di mid valley megamall.. kedai dia kecik je.. stall yg bukak kat tengah2 alam tu.. lokasi kat ground floor, jalan nak ke The Gardens tu.. bila dah jumpa maybank, Tony Roma's belah kiri.. atas sikit dah jumpa akak durian pancake nih..


harga adalah RM10 untuk satu bekas.. 1 bekas ada 6 ulas.. harga amat berbaloi dengan rasa.. ada jugak cempedak pancake, manggo pancake, etc.. kalau nak beli byk2 bawak balik rumah, better beli masa nak balik.. sebab tahan 4 jam je di suhu bilik.. sampai rumah, cepat2 lah bawak masuk dlm peti es.. boleh tahan 3 hari..


maap lah kalo ada yang terliur.. ya ampun, tgk je dah terbayang kelembutannya, kemulusannya, kesedapannya... halussssssss je...
rasa dia? tak terucap dengan kata-kata...

percaya lah, mmg tak rugi kalo membeli.. tapi tak semua penggemar durian suka dengan pancake ni.. salah sorang adalah papa-jit.. mekchu makan 5 ketul, dia makan seketul je :)

29 comments:

.::WaNiE::. said...

aaaa tensi nye tengokkk

CaDLyNN said...

nmpk mcm sedap tapi lin tau lin takleh makan durian inovasi ini..hohoho

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

yeah papa-jit kita leh geng....

MiYOKO SuKi said...

hmmm..nmpk cam sedappp.....

tp, tak taula bole mkn ke idokkk...

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

mcm sedap..semumur hidup x pernah mkn.sob..sob..sob..

mummy_ayu said...

wah sedap tu..kena gie esok nie..last week tgk er...
yum yum...dulu time keja hotel..main buat sendiri jer..

Daddy Ziyyad said...

okeh.

TQ for the info..

Boleh terjah kedai tu

marinahunny said...

waah terbayang kesedapnnya...hadoii mana nak cari ni..rs nk mencekik durian pancake la plak...

fiza said...

Ala...kat MV jer ker ada, jauh lah plak nak gi sana...huhuhu...

lieza78 said...

mekchu nampaknya macam celebrate bezday mekchu bukan papa jit.. ekeke sebab mekchu lagi banyak makan.. hehe.. ooo strategi ehhh

~~@lyci@~~ said...

mmg nmpk sodappp.. len kali pg nak kirim 5... haha

Capo Grande said...

yo yo je nak belikan utk aku...

bizzonline said...

penkek doyan ni pon ade kat bersebelahan ikea..kat IKANO..hehe

Just Call Me Bitt said...

Perghh memang sedap la mekchu... nanti nak try

AKO @ retna said...

kejam mekcu kejam!!!
adoiyaaiiii...

erkk takkan ako ngidam pancake doghian lak pasni??

tidaaakkkkkk!!

InaAchik said...

giler ah entry...
huraian bukan lg cam duta...
tapi cam tauke kedai pencake doyan dah!

Intan ~ Nur Azlina said...

IKANO pun ada... mmg sodap :-)

mamyharraz said...

matiklaaaaa serius memang tergoda okey dgn entry mekchu nih *lap air liur*

littlehumblelynn said...

mekchu

pernah try kek durian SR ? sgt yummy tau !!

Anonymous said...

kat mines pun ado. SWEETCHAT namo kodai ehhh. x tahu la ada branch tmpt lain ke dak. sodap gakss! smp menjilat jari!! mmg order tiap kali lunch situ. ada gak isi pisang, banana pancake tp x esedap deghoyan :)

mimi

chekpid said...

sdp sgt ke mekchu smpai sanggup ko merentas negeri ni? seolah2 mgamit jek supaya aku menery jugak...tp2..dkt 5thn dh tk kesana.kemalasan.huhu...cer bg nama kdai..kot2 la ada kt s.alam

Nini D.. said...

tolong pos datang tepeng satu!!!!

Faizaharis2 said...

sedap ke? selalu g MV lalu jek tgk...hehehehe... leh try pas ni

cikpuanhelza said...

aku pon sker gak durian pancake kat sini...tak saba nk tggu next wk..hehe

Softtouch [Hanim] said...

sedapnya...nk jugak...tp kalu ke mid v ni time weeken jem sesaje...tgk pancake tu pun rasa terliur...terasa2 kat tekak nie..

Seri said...

Kak su, akak mmg kijam!!. tgk sei dh terliur dh..

Kancilbiru said...

uishh kek durian secret recipe pun sedap gak...rasa durian dia makkk aii bikin marah..


sedap sangat!!!

AyuMi said...

haha...try mandarin oriental nye! mmg masyuk la! ni dah banyak gak cawangan dia...kat ikano pun dah ada.sunway pyramid pun ada.... =)

Seri said...

Kak su, puas pusing kat ground floor carik DP tu.. tak jumpe pun.. last2 turun LG baru jumpe.. penat makyong jln2 tau.. DP pya pasal, ku harung jua.. hahaha..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...