@churalliya

Saturday, June 5, 2010

Di sebalik pra-tonton Prince of Persia : The Sands of Time


susah nak dpt peluang gi tgk wayang berdua-dua an mcm nih.. sejak blk dr HK hari tu asyik ckp psl nak tgk wayang je..

"tgk wayang nak"
"nak, tapi najmi camna?"
"dia akan nangis la.."
"ala, cian nya"

tiada sebarang keputusan.. & mekchu beranggapan bro.john x snggup nak tnggalkan anak dia utk tonton show mlm nih..

sekali dlm kol 8.15 cam tu..
bro.john tya "jadi tgk wayang x ni?"
"tadi mcm x nak"
"ala.. papa dah excited nak pegi.."
"ok, jom lah siap.. najmi mcm mana" (turn sue lak yg tya psl anak.. rupanya 2-2 x sanggup nk tnggalkan anak)

kol 8.45 keluar.. najmi x de perasaan pun mama & papa dia keluar.. kitowang je yg emosi lebih.. siang td time lunch gi jusco ngan jemah.. kalo tau nak gi tgk kat sini, bleh siap2 beli tiket siang td..

nak tgk show kol 9.30.. semua full... sib baik ada org cancel last minute.. rezeki..

sblm masuk dlm tu kan ada 1 cerita kelakar yg mekchu akan ingat smpai ada cucu nnti.. hahahaha.. bro.john nak gi beli popcorn & air.. malas nak pusing jauh, dia main langkah je la palang/divider apa ke namanya tu.. ala.. yg ada tali2 tu..

sekali bleh pulak tersangkut kaki dia kat tali tu.. tak lepas.. apa lagi, sebaris jugak tiang yg ada kat situ jatuh ke lantai.. tau2 je la cemana bunyik besi kalo dah jatuh kat lantai.. semua pandang.. dah la mmg ramai sbb semua tggu nak masuk dlm..

ada 2-3 org budak kat tepi sue kaw-kaw nye gelak.. dia x perasan kot sblm tu bro.john ada borak ngan sue.. smbil2 gelak tu dorang ckp..

"hahahahaha.. abg botak muka nak nangissss...."

sue kat tepi tu tak bleh tahan gelak.. join dorang gelak sekali pura2 tiada tali persaudaraan dgn mangsa.. x sabar gile terus crita kat bro.john..

kena la amek gmbr ngan popcorn tu disebabkan kejadian malang sebentar td.. hahahaha

ok..ok.. benti senyum dan kembali ke cerita asal..

rating from mekchu for Prince of Persia : The Sands of Time --> 9 bintang..
gitu lah kalo org yg jarang2 tgk wayang bg rating.. hahahaha..

tp cerita dia mmg best.. kalo mekchu tak tido tgk wayang mlm, siap jerit2 dlm tu feel terkejut, pas tu siap angkat2 kaki soh org tu lari laju2.. mmg best la cite tu..

nak sinopsis ke? ala.. x pandai la.. mmg recommended.. kalo sape2 yg mcm blur nak tgk cerita apa w/end ni, mekchu cadangkan cerita nih.. jln cerita dia senang nak paham..

sepanjang cerita tu, bro.john sibuk ulang ayat "muka hero ni (Jake Gyllenhaal)
sama mcm player liverpool (Roberto Aquilani)" sekali ckp dah la kan.. ni ada la kot 8x ulang..

ye la.. ye la.. tau la bro.john ni fanatic liverpool.. betul ke sama? moh la kita tgk sama ke??


kat bawah ni hero prince of persia a.k.a Prince Dastan.. saje tepek gmbr dia rmbut pjg.. kasik sama



yang kat bawah ni lah player liverpool Roberto Aquilani.. hensem gak..

iye la.. mmg ada iras la kan.. patut la beria benar bro.john ulang ayat yg sama tu.. World Cup nak start.. negara mana pilihan korang?

mekchu? of kos Italy, kalo tak layak mekchu pilih Portugal.. sbb kedua-dua negara diatas menjanjikan player yg hensem2!!

4 comments:

rozana said...

italy again?
hahaha...abg paolo maldini
dh pencen...
mamat td pon layan jugak!
asalkn jgn ditanduknya org lg..
i'll follow italy as usual..
dh pikir lom contest?

Ila Ramli said...

uhmm...ini yg lelaki marah kalo perempuan tgk bola. Bukan tgk bola..kalo nak minat pasukan mana, hum mesti pasukan yg ada mamat ensem..ahahaha. (aha, nk wat camne...time free nih lah leh cuci mata kan..kan??? hehe)

churalliya said...

mokna : italy lah.. loyal.. kah kah kah.. tetiba terkenang world cup 1998, abg marcello salas..

ila : correction tu.. bukan lelaki marah.. jauh di dlm hati dorang suka sbb umpan mereka mengena soh pompuan sama2 tgk bola.. hihihi

lily lotus said...

ishk2..sama denganlah kita..pilih team yg menjanjikan player yg hensem2..ahaks :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...