@churalliya

Tuesday, March 15, 2011

Dulu dan tiba-tiba..

Suatu waktu dulu, desktop dan wallpaper mekchu adalah sangat meriah.. hari2 pun tgk gmbr najmi...

tapi sekarang, tiada lagi kebebasan untuk menepekkan gambar yang indah2.. hanya hitam legam..
sape tahu erk kenapa? dah tak boleh install, tak boleh letak wallpaper cantik-cantik... mencik tau...

hahahaha... geli ketiak kalo budak2 opis baca..

mintak2 lah perubahan kali ni akan diterima baik oleh segenap lapisan umur staff di Wisma Negeri ni.. perubahan drastik macam ni awal-awal memang kena komplen la jawabnye.. pernah tak korang experience, install application sikit (kecik je pun) pas tu terus kena komplen pc slow la.. fail hilang la... itu yang kadang2 suara ni ter high pitch.. ohh sungguh tercabar..

15 comments:

.::WaNiE::. said...

ni terjadi bila update windows yg tak genuine

hahahahahaha

apsal kak. mmg kene hitam je skrg ek

ratusiput said...

uiskk nape lak cmtu ekk??takkan guna wallpaper kaler2 pun kena block kot...ke ade sumthing wrong kat pc mekchu tu...mmg tensen camni.tak berkalerpul idup di opis.ehehe..

Farra Dhelina said...

owhh kena block la ni kn kak

mummysyafie said...

alamak mekchu..kena install balik la macam ni. hitam legam je nor tengok..kalau ada gmbr papa jit..eh..salah..gambar najmi pun ok kan

CaDLyNN said...

nape kene kale itam..sian mekchu

Suliana said...

mekchu, mcm opis hasben sy, dia mmg setting tak kasi kasi wall paper melainkan wall paper logo opis je.. cer tgk pc org lain plak camana.. hehe

ceywie said...

ok lagi tu, drp internet kena block. lg la mati kutu.
kat opis saya ni dah tak blh fb dah. alasannya internet jd lembap. betul ker mekchu?

-oP_ida- said...

aittt pasepa LEGAM jaaa tuh...
ermmmmmm

alalalalala comeinyaa walpaper ada pic najMi.....tgk najmi..mama mesti bersemangat siap kan kerja...eheheh

LizHairi said...

kalo org it pun dh angkat tangan,saya yg agak2 buta it nie lagilah surender hehehe....

tp kan,mmg lah.selalu org2 it nie akan bg reason camtu kalo pc jd slow.betul ke ader kene mengene nie mekcu??(tanye balik hehehehe)

MAPPIAU said...

eh macam mane buat wallpaper jadi itam tu yek ajar sikit meh, lame dah carik wallpaper itam camtuh tak jumpe2 hahahaha (harus kene lempang laju2 ngan kak su kang ni :P)

@Z said...

kat opis sini pulak kena buh wallpaper gambar/logo opis sahaja.. sungguh tak meriah huhu...

~~@lyci@~~ said...

adehh, nmpaknya kn letak frame najmi sblh monitor tu.. br berseri skitt hehe..

joijoi80 said...

betul kata wanie..kalo terupdate window genuine mmg skrin jadi legam ..x leh tukar wallpaer kecuali format.. kalo x silap la.. selalu nya saya format jek pc yg kena hack ngan windows camnih.. tp tak taula pejabat mekchu camner ader blocking ..eh..tp xkan lak mekchu taktau mekchu knder ict kan...mesti segala hal official dimaklumkan... cer..cer... nyebuknya saya..hahahha jgn marah...

apapun setau saya yg tak sebijak mana ni ..ini kompom angkara terdownload @ tertekkan button next genuine....hehhehehe..

✿ etiey erywan ✿ said...

hauhua... tak paham. klenapa tak boleh letak gambar? takut pc slow? hmmm hahah redah je mek chu

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

tue dia..itam mata biruku.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...