@churalliya

Wednesday, March 16, 2011

Menangis angkara mi-cah

Malam tadi memang baring je atas sofa empuk nenek labu.. dari start Buletin Utama asyik baring smpai lah habis cerita Si Capik.. ada lagi setengah jam sebelum Desperate Housewife start.. dalam tempoh 30 minit tu lah nak makan (2nd round), nak semayang dan nak buat air papa-jit...

Time sedang khusyuk kelentang kelentung kacau air nescafe papa-jit, mi-cah langgar mekchu dari belakang dengan kereta dia.. kuat... kaki mekchu terus terhantuk kat penjuru pintu almari belah bawah.. dan apa yg mekchu ingat, mekchu dah terduduk atas lantai dan air mata dah mengalir mencurah-curah menangis sebab tahan sakit..

Bibik sampai dulu, pastu papa-jit (dia tgh layan bola, kalau kes serius baru dia bangun dari kerusi), lepas tu nenek labu.. najmi dah meraung tgk mama-chu dah rupa itu.. tak boleh kata apa.. tangan pegang kaki yg sakit tu.. nak tengok pun takut.. tp rasa tak de keluar darah dan tak patah.. tapi sakit yang amat..

Berani berani takut tengok jugak apa yg jadi kat kaki tu.. sekali ada lekuk yang dalam kat urat kaki mekchu.. BIRU + PEPEL skit..... padan lah sakit sangat... lagi teruk mekchu nangis lepas tu..

mi-cah masa tu mmg dah menangis kuat.. nenek labu marah dia.. sekejap lepas tu dia datang peluk mekchu dan cakap "ampun kan mi, mama... ampun kan mi...." selang 3 saat dia peluk lagi.. pas tu dia peluk lagi..

terus nenek labu urutkan kaki ni.. dah mula bengkak masa tu.. mula2 sakit, nak sentuh pun sakit.. tapi urut gak sampai hilang rasa sakit tu.. masa tu mi-cah datang & tolong lapkan air mata mekchu.. rasanya pertama kali dia nampak mekchu menangis.. terus menangis lagi sbb terharu pulak dengan sikap mi-cah masa tu..

nasib baik cepat urut.. pagi ni dah susut bengkak nya...
tu kesan lekuk masih nampak tapi samar2 sudah... dah tak sakit dah.. ngam2 hoo kat urat kaki.. itu yg pedih bukan main tuuuu...

mekchu sikit pun tak marah kan najmi malam tadi.. sakit tu mmg sakit, tp sepatutnya mekchu tahan dari menangis depan dia.. tak bagus kan kalo menangis depan anak.. rasa nya mekchu teramat lemah dan terlalu beremosi malam tadi.. what happend mama-chu?

19 comments:

~~@lyci@~~ said...

kdg2 mmg kita kn emostion lebey skitt.. baru org2 kat sekeliling tu alert kat kita haha... papa-jit tu sama kes dgn en ajip kalo tgk bola dh xingt lain..

syawalsimpsons said...

ala cian mek-chu..mmm...mi-cah x sengaja...2 yg serba slh di buatnyer..mmm...janji mi-cah anak yg baik..egat kat mama dier..

.::WaNiE::. said...

alaa sweet sangat mi-cah

Zakiyah Zainon said...

tapi rasa syahdu sangat bila anak kita yang lapkan air mata dan pujuk2 sambil mintak maaf..rasa sangat disayangi :P
moga cepat baik yer mekchu

sue said...

sweetnyer mi-cah... get well soon mama-chu :)

fiza said...

Sian mekchu, mi-cah pon nangis yer tgk mama nangis.

Get well soon.

Na Shith said...

Sue, tu tandanya kasih anak pada mamanya.. tp biasa la karenah ank2 sdg membesar. Mcm2 peel. Aku pn pnah jgk mengalami kejadian cam ko.. kiranya aku nangis pastu Sofiyya nangis skali..siap teresak2 tanya nape mi..nape mi... pdhal sakit gastrik..tp kira cam tak tahan sgt tu yg kesedihan. Mmg terharu kan bila anak tahu perasaan syg pd ibunya. :)

ratusiput said...

yg baca je ni pun dh ngilu ya amat mekchu...uishh...ngilu lak tetibe rase.tp bila anak kite wat camtu...mmg terharu kan betapa si kecil pun memahami kesakitan kite...papanye tak nangis gak ke..??patut kena buat papa nangis sama.ehehe...

e.l.i.s.s.m.i.e said...

alahai.sweetnya najmi :) kalo sakit, memang tak leh nak tahan2 kan, tapi beranak cool pulak..hehehehe :)

JIVEBUMZ said...

sadisnya mekchu... nasib baik anak yg sapukan air mata tu kalo bapaknya.. lagi la lama mekchu nangis kan? hikhik

azzey said...

HDOIYAIIIIII....SAKIT TU...:(

Dee said...

menangis mtk papa-jit pujuk tu yg benornya..hahaha..syg micah kt mekchu ye..sib baik dh ok..

MAPPIAU said...

alahai touching sungguh bace entri ni kak su, walaupun mi-cah dah buat salah tapi die tetap concern ngan mama die. siap lapkan air mate alahaiii sweeetnyer mi-cah (good boy).

ohoiii tang kene kat urat tuh uiiii memang paham macam mane sakit die kak su perrrggghhh memang menusuk die punyer denyut kan kan

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

aduhhhhhhhhhhh memang terasa nyilu dan sakitnya kan....mi-cah yang cuweet pandai pujuk mama dia...sambil mintak ampun tue yang xmenahan tue...so cuwweettt

CaDLyNN said...

ala siannye mekchu..dah ok ke kaki?
mesti najmi rase bersalahkan..sian jugak kat die..sweet je die mintak maap kat mekchu

Aleyn said...

Ye jugak...x elok nangis depan anak...apa pun memang sakit kalau kaki dilanggar cenggitu...nak2 lak kalau kena betul2 kat buku lali ...adui...menaip ni pun bleh terasa nyilunyer...

Ps : Cam biasa, I dah klik u nyer Nuff, jom klik2 kay

✿ etiey erywan ✿ said...

alalahi siannya... hehe

eh eh putih kaki mek chu:P

InaAchik said...

ina pon slalu sentap ngan anak buah kalo dorang wak ina sakit. ina kan ala2 manja kononnya... kalo achik wak, lg meraung raung padahal sakitnya x seberapa! poyo jer kan...

psssttt... cantik sandal! lama dah mak x pakai sandal heel halus cenggitu nok. terus jeles tgk mekchu!

rozana said...

mula2 nk komen yg ini..
org pnh kena..
tp yg ini jasmeen blk hp tepat2 kt muka org...berderai airmata..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...