@churalliya

Friday, March 4, 2011

A very simple birthday celebration

Plan asal mau ke KLCC.. tapi lepas memikirkan 1001 kemungkinan dan andaian, terus bertukar menjadi midV.. sebab utama, ada durian pancake.. hahahaha.. tak habis2 dgn durian pancake nye.. smpai birthday cake pun guna durian pancake jugak.. kata memborong kan... harusss lerr....

Papa-jit nih simple yang amat.. nak belanja makan sedap2 setahun sekali pun dia tak nak.. cakap la nak makan kat Tony Roma's ke, kat Chili's ke, kat Manhattan ke... (sebenarnya binik dia yg kemaruk nak makan sana..) dia cakap tak suka makanan pelik-pelik.. hahahaha.. nak tau dia suka makan kat mana?

kat dalam jusco tu je.. mmg kalo ke midV ni, memang tempat makan ni menjadi pilihan.. RM21 hengget je yang mekchu kena keluarkan.. jimat berganda..

pas tu jalan2 kejap sambil gi carik prezen.. tahun ni memang keje senang.. papa-jit setuju nak amek cuti & dia luahkan dia nak prezen apa.. kalo tak, penat tau main teka2 nak kasik apa.. bila tanya dia nak set golf baru.. fengshan...

tak de pulak gambar berdua.. kalo gini aci tak?

masa tgh pilih set wangi2-an, adik salesman tu bleh tanya untuk hantaran ke.. kitowang pandang2 dan cepat2 angguk...  hahaha.. 

satu je yang membuatkan mekchu agak hangin hari tu... dia asyikkkkk dgn tipon dia tu.. tau lah wall FB dia yg paling sibuk hari tu, tp tak kan sambil jalan pun nak msg2 jugak.. mekchu dah lapan tiang ni kat depan, dia relek2 je melangkah... grrrrrrrr...

tak pe la, konon2 birthdayman always right..

pas tu, tunaikan hasrat birthdayman nak tengok 3D.. janji 3D.. cerita apa pun tak kisah.. baik lah boss... kat opis boss, kat shopping complex pun nak jadik boss... mencik taw.. 
sudahnya cerita Green Hornet menjadi taruhan.. hahahaha.. cerita yang kelakar.. sesuai untuk mereka yg nak relax2 mcm kitowang..

pas tu sambung shopping lagi.. walaupun mekchu yang kelihatan asyik keluarkan kad plestik hari tu, tapi mekchu tetap happy...
 

mana tak happy nya, tengok la.. dah macam feremfuan meroyan kekdahnya.. penuh kiri & kanan tangan ngan bag plastik.. hahahaha..


tetiap tahun pun macam ni lah... sambutan yang simple dan yang paling penting masing2 menghargai dan mengingati tarikh2 penting.. tak kira lah secara ikhlas atau paksaan.. hahaha..
malam tu dah plan ngan najmi soh surprise kan papa.. kitowang pun jalan pelan2 dari dapur ke depan sambil bawak durian pancake.. tp agaknya dia kurang sabar tgk mama dia jalan perlahan sangat dan terkepit-kepit (risau lilin padam).. terus dia lari laju2 kat papa dia & bg tau dia nak tiup lilin papa.. hahahaha.. mmg potong tang corner taw..

thn depan boleh la kot nak kaw tim buat surprise ngan najmi ni..

18 comments:

.::WaNiE::. said...

hahaah

tulahhh napa akak jalan lemah gemalai

ape je yg ko soping kat midvalley tu

CaDLyNN said...

sweet couple~

InaAchik said...

"...menghargai dan mengingati tarikh2 penting.. tak kira lah secara ikhlas atau paksaan.. " hahahhahahahah~
SETUJU2!!!

Nik said...

aku pun suka mkn laksa kat Jusco MidV tu Sue...

ehh..ini pasal bday Papa-jit..epi belated bday la ekk..

Fieza79 said...

amboi romatik arr couple ni..jeless tgk hehee...hepy besday to hubby...hepy always..!

AKO @ retna said...

so sweet :)

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

bestnya....biar simple janji masing2 hapie...ye idak...

Farra Dhelina said...

off topic

nk kurus mcm mekchu! ;p

~~@lyci@~~ said...

besday papa, mama kemaruk... besday anak,mama kemaruk.. camno nihhh hehe.. yg part tiup lilin tu nmpk sgt mi-chah xcited... tau la dh prnh tiup lilin hehe..

Anonymous said...

sue, sama la. kitorang kalo dating berdua mesti gi mkn kat jasko midv tu. aku layan laksa, sang hubby layan nasi lemak...nyum nyum...

therosputih said...

so romantik la mekchu ngan papa-jit...hehehe...nnti dah kawin, nak jadikan kalian contoh...ngeeee

Softtouch [Hanim] said...

suka tgk mek chu n suami..simple je semuanya..xpelah yg pnting semua hepy..sedapnya durian pancake tu..nk jugak!!!

JIVEBUMZ said...

bila baca n3 mekchu nie baru teringat sy blom celebrate g bufday my hubby 27 feb aritu.. huhu gara2 en bob bizi lah nie..

neway sangat sweet kalian berdua sampai SA tu tak perasan yg korang dah kawen kan hihi

rozana said...

dah wish kt fb dah..
tp kt sini jugak yg plg fefel bile nk tulis kan?
tuk najib...selamat menjadi pemimpin yg baik..bukan utk dirimu shj...tp utk suraya & najmi juga!!!
my dear...setelah diperah keringat..belog itu sudah diupdate..amaran..sediakan kopi..takut tertidur!

chekpid said...

kata celebarate kocik2 yo...apsal plastik tu smpai tak cukup tangan...macam ko je yg shopping lelebey..hover tau :p

✿ etiey erywan ✿ said...

hmm bestnyan sopppppppppppppping. agenda soping i tergendal utk wekend lepas.. jejelan ke melaka n ke bagan lalang.. harus singgah tu!

fiza said...

Dulu klo gi MV mesti mkn kat jusco tu, laksa dia sedap ^_^

MAPPIAU said...

ahahaha besday boy menten, bukan besday gurl yang beriye okeh huhuhu.

eh tapi ai pun like jugek macam tuh, konon2 hadiah untuk besday boy, tapi bile sampai umah tengok2 barang2 untuk kite huhuhu best best best ahahaha :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...