@churalliya

Friday, May 27, 2011

Kisah Kasut yang gigit kaki

Entry kali ni agak keji sebab tayang gambar kaki semata.. hahahaha...

Bila kasut yang menjadi pojaan hati dah hilang, misi mencari kasut pun diteruskan.. konon2 nak cari kasut pesen lain.. segala kedai yang bernama kedai kasut dah cari tapi tak jumpa2 jugak yang berkenan.. sape yang follow blog ni, dia tau la kot kisah kasut yang hilang tu..

hati tu TATAP berkenan ngan kasut crocs munge-munge kecik ni.. dah pusing satu midvalley tapi tak jumpa.. at last kat jasko S2 jugak yang mekchu pilih.. dah tengok kat crocs lain tapi tak de design munge2 cam tu..

ada 2 kaler.. fefel dan cekelat.. dan papa-jit pilih kaler cekelat.. kaler fefel tu kan dah hilang.. so, beli yg cekelat pulak..

ada je design lain yang sale kat situ.. sale 50% taw.. dari RM180 dapat RM90 je.. tapi selalunya pandangan pertama jugak yang menjadi kan..

kenangan bersamamu.. ecehhhh....

dan kalo perasan, kasut munge-munge kecik cekelat tu lah yang mekchu pakai gi singapore.. memang selesa.. tapi kalo dah naik turun tangga imegresen, tangga kastam, kejar anak, etc etc, akhirnya mekchu akur yang memakai selipar 8X lagi selesa :(

baru 2 kilometer.. menten lagi dan boleh bergambar dengan Elton Johan.. hahaha..

 masuk 5 kilometer perjalanan (jgn percaya jumlah tu ye), dah tak tahan sakit.. rasa macam nak lempang je sape2 yang cuba menghalang perjalanan.. 

boleh pulak terlupa nak bawak plaster..  dah la tak di jual kat mana2 kedai souviner kat sana.. nasib baik berani tanya.. itulah gunanya english education (tiba-tiba).. nasib baik dorang mmg ada stok khas untuk org melecet kot.. hahaha.. FOC je :)

memang ada ke arah nak beli sport shoes khas yang boleh pakai kalo nak gi jalan2 jauh.. tp bila pikir balik, jalan jauh nye setahun tu adalah sekali kot, tak berbaloi pulak.. sport shoes yang bawak bersukan tu adalah.. tak patut pulak kalo nak pakai kasut tu.. hahaha..

mekchu terlupa nak gigit kasut munge-munge tu sebelum guna.. selalu tak melecet pon sebab ingat nak gigit.. "sebelum dia gigit kita, baik kita gigit dia dulu".. korang percaya tak?

17 comments:

Shu Shinju said...

dah selalu wat camtu..gigit dia dulu... tp, dia gigit gak kaki kite..huhu..x caya lah..

btw, kasut mekchu tu cantik..:)

InaAchik said...

alah, mak dh try wak style gigit kasut tapi kasut mak degil nok... tetap gigit kaki tuan dia balik. kesimpulan: mak tak serasi ngan kasut bertutup...

Pepel BoNda AmaNi said...

percaya atau tidak..tuelah yang selalu di praktikkan tiap kali beli kasut..gigit kasut..kekekekek gila lapar kan..sampai kasut pun di gigitnya....

Mimy Hamid said...

lain kali ko gigit smpi memberikan kesan...baru dia tak makan kaki..hehehe..

lydzar said...

cantiknya kasut tu..

saya ni mg jenis tak boleh pakai kasut bertutup..mmg takpernah selesa. dulu time sekolah, menahan perasaan je kena pakai kasut sarung mcm ni..

CaDLyNN said...

cantikla kasut mekchu...

fiza said...

Macam klakar jer kan nak kena gigit kasut dulu baru kaki tak melecet ☺☺

8 Bulan

Traffic BLOG Naik MENDADAK dengan Jayanya

CidaZam said...

sometimw menjadi jugak... hahah kalau saya dah gigit dia masih gigit saya... mmg ke tong sampah la di kau... hehehe

kemma said...

nak gelak je bila baca entry mekchu..sgt menghiburkan...ske la..:))

tp lom pnh lagi gigit kasut..cam x caya la plak...hehe

ratusiput said...

sme croc ade sale gak ke...nk cri gakla satu...

puan nina said...

hihi..tak pernah dengar pulak kena gigit kasut..cantik kasut tu =)

CikPuan Fara said...

Hi! saya suka kasut cmtu.. sbb nmpak comel bila pakai esp bila pakai baju kurung heheh. tapi kaki mesti melecet! tak suka :(

Just Call Me Bitt said...

ha baru nak tanya kenapa mekchu tak geget2 dulu kasut tuh...hehehe...tapi saya dengar buat belum pernah la...selalunya nak beli kasut ke sandal ke saya mesti tengok tang yg selalu melecet tuh...tu saya sanggup beli dekat warehoussale atau time diskaun...hehe kalau travel konpem pilih scholl jugak...sebab sekssa nak tanggung nak sepak org masa tuh kannn

mummysyafie said...

camne crocs boleh geget kaki ni..adeh..sib baik jumpa plater..foc lak tu

Softtouch [Hanim] said...

percya jgk psl gigit kasut tu..kdg2 mnjadi kdg2 xjadi...

fizow said...

Pestime la dengar "petua" ni...

tiefazatie said...

tp kdg2 jd kdg2 xla sis..hahha..btw..ifa suka pakai sneakers mary jane nike je kalu jalan2 jauh..dan juga harus la ada flip flop 1 dlm beg..sbb ble dh lama2 teu rimas gak..tukar la pakai flip flop..hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...