@churalliya

Wednesday, May 11, 2011

Hilang Kasut

Blog Kisah Kat Dan Aku cerita pasal hilang selipar wawan.. blog Hot Mama Wannabe pun ada cerita pasal kasut dadam hilang.. tiba2 je mekchu boleh jadi 'cembeng'.. terasa touching sangat kedua-dua blog di atas... :((

Sape sangka nok, kasut yang baru dibeli bagi tujuan nak berjalan jauh (jauh la sangat tu kan) telah hilang dalam sekelip mata.. seingat mekchu, mekchu letak kasut tu kat atas bonet kereta papa-jit masa basuh lantai depan kat rumah seremban (kang basah pulak kasut baru aii tu kan)..

petang tu bawak mi-cah pegi playground dan mekchu sarung kasut yang lain.. rasa-rasanya kasut yang kat bonet tadi tu dah amek dan letak kat atas moto papa-jit pulak (masih tak nak letak atas lantai sbb takut basah punya pasal)..

Itu kisah hari sabtu dan berlalu dengan gembira tanpa sebarang titisan air mata.. dan firasat hati tu kasut baru masih berada atas moto.

Petang ahad baru perasan yang kasut dah tak de...... dah tak de.... kelangkang kabut cari keliling rumah tapi masih tak de... atas bonet kereta carik, atas moto pun carik (tah yah beria carik sangat kot.. pandang je dah boleh nampak)


Dan terfikir KALAU lah kasut tu mmg ada atas bonet keta dan selamba di bawa ke playground, alangkah frust nya... sedap2 orang yang lalu lalang sambar masuk dalam kocek.. patut la orang keliling pandang2 masa parking petang tu.. ingatkan pandang sbb mekchu kelihatan santek... mesti dorang pandang kasut atas bonet tu kan.. OMG!! sape yang bawak keta? oh, feremfuan... feremfuan..

atau memang kasut tu ada atas moto dan dicuri oleh mat-fit?

kenangan bersamamu.. 90 hengget beli kat crocs sbb ada best buy.. dapat sekali pakai je.. sesak napas jugak nak beli lagi satu..

oh, mekchu... kenapa lah cuai sangat.. terasa nak pinjam payung nabil.. nak putar kan masa... nak tengok sebenarnya kat atas moto ke atas kereta? jadi ke tak jadi nak pegi jalan-jalan ni erk.. kasut dah hilang ni.. hurmmmm....

16 comments:

Hilda said...

kesiannye....mesti sedih kan...akak pun pernah rasa hilang kasut (dr. cardin) masa student dulu...dah la itu kasut pertama yang akak beli rege dia lebih dari seratus...tetiba hilang...hilang pulak masa nak pergi exam....mmg sah2 x dpt concentrate nk jawab soalan exam...

Pepel BoNda AmaNi said...

huhuhu musim hilang gamaknya kot skrang nie....semalam balik keja...sangat xcited nak siram pokok mangga sekali tengok dah kena curi...lahanat punya penyagak..pokok mangga pun kena cabut hoke.....coiiiiiiiiiiiiii....psssttt cantek hoke kasut tue..pepel2 lagi...

biruVSpink said...

ramai org gila curi kasut. hatai hati ya simpan kasut. Holiday totap boleh pegi. mintak papa jit beli baru lah mek chu ;-)

etiey.com© said...

hehehe leh join hari hilang sedunai lah nih.. comel kasut :p

wildcutecat said...

sayangnye kasut baru tu...

a's said...

hai mekchu!ustaz sy pnh pesan if misplace barang and cari tak jumpa,cuba istighfar bnyk2 dan baca ayat kursi,then tenangkan hati..insyaAllah Allah buka hati dan jumpa balik..


entah2 ada orang tolong simpankan dlm almari kasut x?hihihi..sbor ye

ratusiput said...

dorang mmg suke rompak kasut croc kot...pasni jgn bli dah kasut croc ek.bli kasut ayam je :) cantik ar mekchu kasut tu..bli online yg slalu mekchu bli tu ek...ade lg tak?jb ni rase aritu dh cari corak2 ni takde.ternampak kat singapore je mase tu tp lum bernafsu lg masa tu nk bli..

Nini D.. said...

sabo mekchu..

~izan~ said...

ala..ciannyer..sbb baru pakai sekali yer..dh la comel kasut tu.crocs plak tu..hmm,mak izan letak hp atas keta masa nak sidai kain kt rumah,pastu adik bwk keta,terus lesap huhu.

mujur ada gmbr kenangan bersama si pepel comel tu...

therosputih said...

beli baru beli baru

chekpid said...

Kasut itu sangat cantik & memikat kalbu.apa kata.......

littlehumblelynn said...

mekchu

siannya..papa jit-sila belikan wife terchinta sepasang lagik.. :(

♥MiZz-siHa♥ said...

musim ilang kasut nie..kena beli kasut lain nie nmpknye..

fiza said...

Siannya...cantik plak tu kasut. Tak der rejeki.

Abang MOTOR, Kalau nak menunggang MOTOSIKAL, boleh tak jangan Tengah² JALANRAYA!!!

~~@lyci@~~ said...

huhu.. mmg terkilan kan kasut mahal2 ilang.. eiii, geram jer .. kalau nk beli ar sendiri.. ingat 90 hinggit tu sng ke nk dpt.. mood emo jap sbb dh rasa apa mekchu rs huhu..

Just Call Me Bitt said...

aduhh la mekchu...tak pe pengajaran buat kite supaya tak leka lain hari...dah2 jgn ditangisi...pengajaran buat saya jugak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...