@churalliya

Sunday, June 5, 2011

Ke 'newcastle' untuk mendapatkan segulung sijil

Tajuk tu meme betul.. kawe gi kelate ni nok bulih dapatkan sijil ISMS ofis kawe.. mu jange tanya kawe ISMS tu gapo.. hahahaha.. hari2 dok make nasi krabu, kawe doh panda kecek kelate..

Stay di Juita Premier Hotel (Juita Inn) dan bengkel nya kat SUK Kelantan.. hotel tu yang paling dekat ngan pasar siti khadijah dan pasar buluh kubu..  pegi 2 orang, ngan mizi.. mizi adalah laki orang.. hahaha.. itu harus mention di sini.. so,1st time tido sorang2 sejak ada mi-cah.. siap bawak cd 30 juzuk al-quran tu pasang malam pertama kat sana.. mekchu ni kan penakot yang amat... malam 1st tu mmg susah skit nak tido.. masuk malam ke-2, ke-3 dan ke-4 cd nya ntah ke mana.... letak kepala terus zassss... sebab dah penat..

SUK Kelantan tersangat cantik.. pertama kali masuk sana terus jatuh chenta dengan suasana dia yang sejukkkk je.. besar dan tersusun.. senyap je lak tu.. tak dengar pun org cakap jerit2.. bila masuk sana kan, terasa macam student kat Harvard University :)

 tu pemandangan kat pintu masuk dia la tu.. tenang je... macam student harvard kan...

 pagi2 mata adalah membengkak.. hahaha....

 ecehhhhh..... student yang sorang ni tak nak masuk kelas ke?

 ok, tu kat dalam kelas di hari ke-3.. dengan SUK Melaka..

 tu lah mizi.. partner yang sama2 pening sepanjang 4 hari.. hahaha.. pening kat dalam kelas je la...

kat sana kan kawasan luas.. siap boleh tanam pokok durian okeh... rendah2 je pulak tu... 

 hari last kat sana.. batik di hari khamis.. 

 feeling dah nak grade :)

 4 hari kat sana, mmg dok kat bilik gerakan ni.. pelik jugak sebab tak de mesyuarat ke yang nak pakai bilik ni?.. agaknya dorang ada banyak bilik mseyuarat lain yang lagi besar dan cantik kan..

 bilik gerakan yang besarrrr dan lengkap dgn audio visual.. 

 mcm biasa, sebelum habis ada sesi berrrrgambar dengan pasukan ISMS MAMPU.. oh ye, kali ni memang sesi khas untuk SUK Se-Malaysia.. 

muslimin dan muslimat asing2 :)

itu adalah acara sepanjang bengkel.. bukti... nanti korang tanya berjalan ke bekerja? hahahaa... lepas je habis bengkel, masing2 pantas roger member masing-masing... tujuan utama mekchu memang nak beli batik sebab memang kena pakai setiap khamis.. batik yang ada pun boleh kira ngan jari..

pegi wakaf che yeh (bazar larut malam) dapat beli batik creepe sedondon ngan papa-jit kaler merah.. kat pasar buluh kubu (ke pasar buluh perindu ntah..) dapat sepasang lagi batik tulip pelangi :) kat pasar area hotel tu batik cotton pulak :)

sape2 yang ikut mekchu memilih memang akan tarik napas panjang...

 bila dah sampai sana, tak tentu arah... semua2 pun mekchu suruh makcik tu tebar nak tengok corak.. hahaha...

dapat yang ini memang tersenyum puas hati..

Berpeluang rasa makanan tradisional kelantan yang macam2.. suka exp kuih2 dia yang pelik tapi sedap... 


tapi dalam banyak2 tu, satu je yang mekchu tak boleh nak 'inn' iaitu nasi dagang.. nasi kerabu no problem... hehehe.. kalau tak kerana bengkel ni, ntah bila la mekchu nak sampai kelantan..

17 comments:

♥MAMASYAZA♥ said...

wahhh bestnya dpt tebar kain corak batik tu, fuhhh cantik le yg warna hitam tu, berseri seri

Zura said...

back to the school..hehe

illafira said...

wah best nye.. keja sambil jln2..

ratusiput said...

sukela tgk mekchu ni..ayu je...

Mama's Chocolate said...

kawe suko cito demo ni...

@ Mrs Maneh said...

sanagt best baca entry nih!!..rasa mcm pegi kelate sama2 dgn mekchu!!

mummysyafie said...

sama la ngan nor, kalau tido sorang2 mmg on kan lampu sampai pagi. pastu dah ngantok betul baru bleh baring. kalau idak..bukak channel kartun je dalam hotel.

syawalsimpsons said...

ni kalo jalan ngan mekchu...sampai sok pagi pun x abis ni..nak ikut gak..hahhaha

sha a.s said...

tgk gmbr yg last tu terus kenyang! ehehe

etiey.com© said...

wahahahhaha... penakot ghupanya erk? samalahj den... kalau out station sorang.. memng kembang kempis! ohw... best soping batik.... kami pun kalau balik kg, memang meroyan dengan batik tuh1 huhu

chekpid said...

terbaek la mekchu..dh pandai cakap sana...kagum mak!!

banyaknye borong batik...tp yang base itam tu mmg cantik. corak dia nampak timbul & fancy...

CaDLyNN said...

cantiknye batik tu mekchu..
tapi lin tak keje ngn gomen..
so takyah la ade baju batik..hehehehe

makdara TERdiva said...

tak puas pegi kelantan tahun lepas sbb x cukup masa..ingat nak dtg lagi lah..nak cari sutera byk2 :D

nuyin2u said...

erh...nak ke kelate next week..cam syok je pilih bj2 batik tu..bape rm nak kena bawak ni..

MAPPIAU said...

laaaa baru ingat nak roger2 mekchu pegi shopping kain kat soromban tuh haaa, eh tapi takpelah tak jadilah kang sompot eden kang ikut mekchu akekekeke larikkkkk!!! :P.

Lee-Yan-Naa said...

da lame xrase g kursus jauh2..bestnye smbil kursus dapat g jalan..

Pepel BoNda AmaNi said...

soping batik kat kelantan memang best kan...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...