@churalliya

Friday, June 3, 2011

Melepaskan rindu..

Walau pun berat hati nak tinggalkan papa-jit & mi-cah tapi tugas tetap perlu digalas.. ayat memang tak nak kalah.. lagi pun dah dapat izin papa-jit kan.. lepas je dia kata ok boleh pegi, terus call yana (sebenarnya lepas boss minit kena pegi, dah siap2 call pon) syhhhh...

tersedondon la pulak.. sumpah tak tiru sape2...

flight pukul 6.30 petang.. sampai2 je kelate, check-in dan malam tu jugak terus jumpa dgn yana.. rindu nye kat dia tok sah cakap laa.. byk betul perubahan kat dia.. makin kurus dan anak makin ramai :)

 yana with her fifth!

ammar (#3), angah (#2), aisar (#4) & kakak alia (#1).. masa ni dah start kagum sikit2..

yehhh itu dia...

apa nama tempat makan tak ingat.. tapi kat area 'newcastle'..

yana adalah my BFF.. kalo korang pernah baca segmen mari kenali mekchu - Sahabat Karibku tu... ha ini lah orang nye.. terlalu rapat dengan dia masa sama2 belajar kat UUM dulu.. luar dalam cerita, tak de selindung apa-apa pun..


2nd day kat kota bharu.... habis je bengkel kat SUK Kelantan, yana datang jumpa mekchu lagi.. plan asal nak bawak mekchu pegi ladang tembikai dia.. tapi dah lambat (bachok - kota bharu adalah jem time2 cuti sekolah) so, dia bawak mekchu jalan2 kat area KB..

 capture by yana.. tak sia2 tertonggeng atas jalan...

 
 yana kata kalo datang KB tak sah kalo tak amek gambar kat pintu gerbang ni..

lepas tu gi makan mee celup, air nenas dan somtam.. perghhh semua2 tu pertama kali makan... sedappppp.. somtam tu pedas sangat sebab mintak yang pedas.. serius org nogori pun sanggup makan 2 suap je...


dah agak2 nak sun set, yana bawak gi tepi sungai kelantan..

 terasa macam ada kat tasik UUM je sambil usha abang2 senior hahahaha... :)

budak gemok di sungai kelantan..

malam tu yana datang bilik.. cerita2 kisah lama.. kisah suka dan duka.. setiap orang tu ada dugaan masing-masing kan.. Tuhan telah pilih umat dia untuk diuji.. jangan kita nak salahkan kenapa asyik kita yang diuji olehNya.. Dia sembunyikan matahari kerana Dia nak hadiahkan kita pelangi (#peribahasaciptasendiri) betul ke cam tu?

hari ke-3 baru lah dapat pergi kat ladang tembikai tu.. sampai 3 hari yana entertain mekchu.. tak sempat rasa bosan kat sana... kalo macam ni, dengar je ada kursus kat kelantan, mekchu nak cepat2 angkat tangan...

update : lepas tengok #noraelena kat youtube.. Tuhan turunkan hujan kerana Dia nak hadiahkan kita pelangi :)

9 comments:

Hanis MY said...

bestnyaaaa suka2...viewnya cantik sgt esp tepi sg tu ditambah pulak dgn model yg cun lg cantiklah gambar tu wewitt..

sha a.s said...

gemok tang mane lahai dia ni..comeyy jek...pic yg sunset tu lawa la :-)

mummysyafie said...

yana ngan mekchu sama² selim. owh, yang ladang tembikai tu yana punya ka..best nya bleh petik n makan kat situ.

CidaZam said...

heheh dialog 'pelangi' tu dah macam ayat nora elena jerk... kih kih kih...

Jangan buruk dagu ye :p

MAPPIAU said...

uhuk uhuk lame dah meninggalkan kelantan. kalau tak dulu sebelum papairfan dapat tukar KL meme tiap minggu turun kelantan huhuhu

♥MAMASYAZA♥ said...

tasik UUM dah banyak berubah, keliling dah penuh dgn bangunan...hehehe

nuyulaisy said...

ni pergi kursus ke pergi ber holy holyday???

JIVEBUMZ said...

wah bestnya mekchu jumpa best fren bleh lepas rindu dendam sume yer..

psstt.. lama tak jengah mekchu kan? sori laa byk bizi layan budak tecik :)

ratusiput said...

feeling2 jap tgk pelangi sebelah seth tan...awww....sorga...(isk tak baik..dose2...igt laki...)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...