@churalliya

Wednesday, June 8, 2011

Kisah selipar dan kasut suami isteri

Tarik je hand brake kereta pagi tadi, macam biasa terussssss cari kasut kat tmpt duduk sebelah.. tapi tak jumpa sepasang pon... terus jerit "siapa lah yang rajin sangat keluarkan kasut dalam kereta ni!!!" (sebenarnya dia sendiri yang keluarkan)

Kasut tu maknanya sandle lah ye.. maklum la, mekchu ni jenama yang tak suka berkasut pegi keje.. pakai sandle lah best.. pas tu kalo drive boleh je kalo pakai kasut, tapi kalo ada pilihan selipar, of kos mekchu akan pilih selipar..

Jadinya berselipar lah mekchu ke opis hari ni.. tak pernah di buat.. selalu nampak orang lain je buat.. mebbe dorang pun tertinggal kasut kat rumah kot...

 nasib baik pakai selipar cantikkkk... beli kat USS tuuuu.. buatnya pakai selipar jamban, naye jeee... 

sampai kat atas, terus BBM papa-jit.. (MC = mama-chu, PJ = papa-jit)

MC : hari ni x bawak kasut keje.. pakai selipooooo.. sib baik selipar cantik USS
PJ : papa lagi parah.. pakai sut cekelat punyo hemsem.. alih2 kasut cekelat papa roboh..
MC : (tergelak besarrrrrrr sambil2 tu me'reply') bolos saja kasut ituuuu.... 

dah tak tertahan gelak sambil membayangkan papa-jit gi miting sambil jalan seret kaki.. mintak dia BBM gambar kasut roboh tu tapi dia malas nak layan sbb dia takut masuk blog.. hahahaha..

Menyarung selipar ke pejabat adalah lebih baik dari memakai sepasang kasut yang roboh tapaknya...

14 comments:

ratusiput said...

ehehehehe...ngah imagine ni camne rupa PJ pakai sut ngan kasut bobos...

@ Mrs Maneh said...

hahahahah...gelak bosau den laki bini kek rumah ni haa....

Shu Shinju said...

shu selalu jer pakai selipar dtg opis..senang & selesa...hihihi...

Mimy Hamid said...

korang laki bini sempoi aje..bolos saja kaki itu..hahaha

intan_blur said...

sempoi la kak..intan pun kadang2 mcm tu juga..pegi pakai kasut main cantik..nnt balik selambe je pakai selipar jamban

Pepel BoNda AmaNi said...

ahhahahahahahaha...bolos pun bolos la..janji encem..hahahahaha

miloais said...

iols gi opis memang pakai sandal jahhhh
kat opis baru ganti pakai kasut tumit
tu pun kekadang ngelat jugak
kalo nak kena jumpa client or kuar opis baru tukar kasut
if not - tetap le pakai sandal
hehehehe

fiza said...

Ekekekeke...kesian papa-jit pakai kasut roboh.

~~@lyci@~~ said...

haha... mmg sehati bersama lah korang..

Hanis MY said...

haha lawak la stuju2... pakai selipar lg cun dr kasut roboh hmm sdn membayangkan...

lydzar said...

haha comel je laki bini..
ermm papajit tak beli kasut ke kt USS :D

MAPPIAU said...

hahahahaha sedang membayangkan bagaimanakah roman eh pakai kasut cenggitu. Umangaiiii tak terbayang ke seganannye nak kulur pakai kasut cenggitu haih hahahahaha

sha a.s said...

ahaha..sumpah lawak..Sha kalu driving, mmg akan selipar la..x selesa kalau pakai selain selipar

makdara TERdiva said...

pernah sekali mase time preknen, gatai pakai heel 1 1/2 inci..jongket2 trus patah time tu jugak! lepastu gunakan kreativiti yg ada, patahkan lagi 1..terus jadi sandal..hehe!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...