@churalliya

Tuesday, June 7, 2011

Melihat Matase Sutera dengan mata kepala sendiri

Hari last berbengkel (ya, masih cerita bengkel di Kota Bharu tak abis-abis lagi... hahahaha). Bengkel tamat awal dan flight mekchu adalah pukul 7.30 malam.. nak tukar flight sangat tak berbaloi.. ada lagi 7 jam tuu.. tapi jgn penik... terus call tinie (another my old fren) cakap nak jumpa dan tengok butik batik dia..

Sesiapa yang follow blog mekchu dari awal, dia tau lah kot pasal Matase Sutera tu.. yep... baju2 creepe caftan, chiffon, kurung moden dan macam-macam lagi yang tersangat cantik itu.. tak sangka dapat jugak menjejakkan kaki ke sana..

Dan 1st impression.. WOW!!!! umur sebaya tapi dia dah ada segalanya...

 last sekali jumpa tinie 10 tahun yang lepas... laaama kan... tinie macam biasa, menten comellll....
bawak makan kat AM Tarbush dulu.. kebab & cocktail yang super duper sedapppp...

yeppp... she deserved it!!

lepas tu singgah rumah tinie kejap untuk susukan darris (her #4).. sempat bergambar dulu..

  with dharnalis (#3) yang tersangat cepat mesra.. dah la hensem.. susah mama & papa nak jaga ni...

dan taraaaa... dah sampai ke office tinie.. serius ingat ada butik batik je kat situ.. rupanya macam-macam bisness lagi dia dah bukak.. ada proses minyak masak, buat batu bata, restoran & repair lori :) kagum mekchu bersambung selepas kagum dengan yana hari tu...

selama ni tgk kat dalam fesbuk je.. kali ni sendiri lihat..

tu dia tokeh besarrrr bersama koleksi..

suka... kalau mekchu yang ada butik macam ni, semua-semua pun mekchu nak terai :)

batik creepe caftan, kurung, jubah, kebaya moden.. tudung, inner pun ada...


 one of the batik yang hampir2 nak beli tapi tak jadi :) corak abstrak yang menjadi kegilaan mekchu... cantik nye kaler hijau pucuk pisang tu..

 yang pink ni pulak adalah special design dan harga lebih 1K taw.. dun play2 haaa... tinie kata yang design tu dan ada 'signature' dia sendiri.. 

okeh.. mekchu dah ada 3 pasang baju dari butik matase sutera ni.. korang bila lagi? kalau berminat dengan koleksi matase sutera, boleh ke blog beliau di http://matase-sutera.blogspot.com/ atau add di facebook tinie matase sutera. jangan terkeluar air liur sudaaa... hahahaha..

lepas tu jalan2 kat sekitar opis dia ni.. kat belah belakang tu ada tempat proses dan packing minyak masak DW7.. tak pernah dengar sebab minyak tu buat masa ni hanya di pasarkan di kelantan sahaja.. bisnes minyak masak ni dah hampir 5 tahun kot.. betul tak tinie?


 tu mesin dari korea nak packing minyak.. sehari kena packing dalam seribu..

haa... itu yang dah siap dalam kotak..

 selain tu, dia pun ada wat bisnes batu bata.. semua kat kawasan situ jugak..

tu lah lori2 yang digunakan..

kat seberang jalan sana ada bukak restoran pulak.. best kan... kalau tak salah tinie ada lebih kurang 50 orang pekerja dan paling penting, all the accounts job dia yang handle sendiri.. dahhhhsyatttttt....


petang tu makan red velvet ngan cheese tart.. waduhhh.. kebab tadi tak sempat hadam dah sumbat lagi..

 
cheese tart tu 6-7 keping makan pun rasa tak puas lagi...


 bukan mekchu sorang... ada schoolmate tinie pun datang melawat jugak hari tu... 

kat depan opis.. tata, dah nak gi airport dah ni.. 

dah puas melepak dan berangan kat opis tinie, tiba lah masa untuk pulang ke pangkuan suami dan anak.... debor sebab balik sorang-sorang..

mekchu meninggalkan bumi kelantan dengan segala macam kenangan...

13 comments:

Hanis MY said...

syoknyaaa mekchuuu i very like, pestaim tahu pasal sutera matase tu, lawa la... fuhh terliur tgk chesse tart dgn RV kek tu huhu

ratusiput said...

mmg salute kan kalau kite ade kawan cmtu...fuh berpeluh tgk sme bisnes2 dia....kagum...tapi...tapi...gigil gak nak membayo rega sutera tu.ehehe..

Pepel BoNda AmaNi said...

bestnya tengok kengkawan berjaya kan...jeles ooo tengok kejayaan kengkawan..tapi bukan jeles yang negatip nie jeles hat positip..nak jugak ada macam kawan2 ada kan..

chekpid said...

hebatnya kawan ko..aku pun tumpang kagum kuasa 33. btw, red velvet tu mencengkam kalbu wok!

~izan~ said...

syoknyer dikelilingi batik2 itu...

mmg teruja tgk semua tu..

MAPPIAU said...

fuh!! berjayenyer kawan mekchu tuh. Dahsatttt gilerrr la. Kagum saye bace pasal all the bisnes die tuh, tapi tulah musti die bersusah2 dulu sebelum die bersenang2 macam sekarang ni kan? hurmmmm

mummysyafie said...

mmg usahawan berjaya kan. pastu semua accounts dier buat sendiri plak..gigih..tumpang gembira bila tengok bangsa kiter maju macam ni

mamaADAMAN said...

mekcu yang jauh dah pi wani yang dekat belum lai ...hahahah mekcu sorri yeaa aritu tak dan nak entertain coz rabu khamis, wani jadi bibik... kalu tak leh ambik mekcu datang umah.... tapi takpe YANA dah bagi servis baik punya...:) nanti2 datang lagi...

eB ezrin said...

saper minat batik musti giler kan?... color lawa2

etiey.com© said...

wah mekchu..kat mana ni? kami org kb pun tak tahu kilang minyak masak tu. hihi...

kat mana butik matase tuh? wah memang hebat lah kawan mekchu tue... tabik spring ar!!!!

Shu Shinju said...

wahhhh....kawan mekchu tu sgt berjaya.... bangga kan...:)

matase-sutera said...

Alos mcsue...gambar tinie ngan muka berminyak minyak tu..hahahah...

matase-sutera said...

Alos mcsue..muka tinie ngan berminyak minyak tu..hahaha...btw,bisnes minyak tu dah 9tahun dah....heheh...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...