@churalliya

Thursday, June 9, 2011

Oh Adiwira Dewata ku

Laaaaamanya tak tayang muka budak kecik sorang ni.. asyik cerita mama-chu yang berhoya-hoya je kan.. ok, masa untuk tukar panggilan dari mekchu ke mama-chu bila ada cerita pasal mi-cah.. kenapa nama macam tu? tak faham....

ini gambar masa balik dari 'newcastle' hari tu... dah 5 hari x jumpa... nampak mi-cah dari jauh, mekchu sendiri ingatkan dia anak cina.. hahahaha...

ok, mi-cah di usia 2 tahun 11 bulan...
  • "mama-chu ni memang hebat laaa.." (kalau mama-chu dia tengah buat something yang dia suka.. macam tgh repair tayar lori dia yang dah tercabut)
  • "mama-chu ni memang baik hati la.." (kalau mama-chu bagi dia nugget time2 dia tgk tv)
  • "bebird ooo bebird.. masuk laa..." (kalau bebird dia terkeluar dari spenda.. hahaha)
  • "rasa macam nak demam laaa" (kalau dia rasa mengantuk.. exp kalo kena air-cond dalam kereta)
Itu antara dialog yang kelakar dan rasa sangat comel dari mi-cah.. ada banyak lagi tapi biasalah, otak jem...


Mi-cah dah boleh cakap bila dia terasa nak kencing.. tak pakai pampers dah kecuali nak tido.. tapi kalau dia nak yak-yak masih tak boleh lagi.. still nak yak-yak dalam seluar atau mintak pakai pampers.. any tips kawan2?


Dan kalo nak suruh mi-cah tido siang, sila lah masuk kan dia ke dalam buai dan memang dia akan lelap.. kalau tanpa buai, tak de makna dia nak tido siang.. sanggup tahan mataaaaa...

Dia dah pandai sebut papa-jib (papa najib) dan bila suruh dia sebut mama-suraya bunyik dia akan jadik mama-chu-a-ye.. olo lo lo looooo.. terus gigit pipi dia time tu jugak..

Bulan depan nak masuk 3 tahun.. korang tahu tak mana2 contest yang menjanjikan hadiah birthday celebration? hahaha.. nak rasa goyang kaki macam tahun lepas lagi.. kalau ada bg tau erk....

20 comments:

MAPPIAU said...

hahahaha dah nak 3 tahun pun mi-cah still menten ambik gamba posing pale teleng....hahahaha suwit la mi-cah nih tau. hiks

sha a.s said...

Comelnyer dia......mak dia pn comel.....:-) nk 3 thn dah yer....

CaDLyNN said...

hahaha...papa-jib pon turut ikut gaya posing mi-chah.comey gile :)

~~@lyci@~~ said...

alahai.. comeynya dia sebut bebird tu haha... anty pun rs nk cobittt pipi dia.. dh besar dh mi-chah.. bila nk ada adik ni..

* nauzalurun said...

pssttt..bile nk wat projek najwa?? lalalalalalala ;))

miloais said...

"bebird ooo bebird.. masuk laa..."

lawak sehhhhh!~ hahahahaha

mummy_ayu said...

comel nya..
"bird bird..masuk la.."
ingatkan bird betul la..ha ha ha
ah ah..setuju dgn komen nauzalurun & alycia...
just nice jer...bila nak kasi
mi-cah adik?..nak2 girl2...emm....

rATu kEBaYA said...

sesuai je gaya dgn papajib dia tu..

syawalsimpsons said...

"mama chu-a-yee.."hehehhe...klo anak sedara@anak2 member opis panggil sue, "aunty soya..hehheheh...bab x leh sebut R..dari suraya dapat soya..jadi la...yg penting ayat mi-cah mmg best...ayat mengampu 2..heheheh....pic mi-cah n papa jit mmg so sweet...heheheh

etiey.com© said...

alelel comel yang senget kepala tuh

Farra Dhelina said...

hahaha gambar last tu...sama tapi tak serupe! hehehe comel!

eB ezrin said...

eB pn tgh sebok nk ajor aerish free diaper snih... tapi x tau camenr.. hu3

Mimy Hamid said...

micah nya teleng kepala tu mahal beb..trademark...hehehe

Aleyn said...

Comelnyer...bab cakap Hebat tu mmg budak2 skrg suker sebut kot....anak2 pun suka sebut Hebat...mesti ada katun yg depa ikut ni...

makdara TERdiva said...

bab nak training anak buang air tu susah sikit nak bagi tips sbb anak2 rebina MDT sume mak yg train..hehehe!

fiza said...

Tomei gambar yg last tu. Trademark micah yer...amik gambo mesti teleng ☺☺

MieZa said...

comel papa ikut gaya anak...hehe

InaAchik said...

comel giler gambar anak banak last skali tu.

mummysyafie said...

mekchu, cuba try dier yak yak kat lantai tandas dulu. maybe dier rasa takut nak duk kat mangkuk tu kot..nor buat wawan camtu. lama2 dier dah ok duk kat mangkuk tu. tp kan mekchu..3 tahun tu masih budak lagi. wawan 5 tahun baru buang pampers.. :P

puan nina said...

alololo..pandainye die..

posing pale teleng2 comel..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...