@churalliya

Friday, August 19, 2011

Al-kisah menantu dan anak

Kat dalam belog ni, mak mertua dan abah mertua mekchu gelarkan sebagai nenek-jah dan atok-jah.. pun mi-cah yang bagi nama gelaran tu.. JAH sebab nama mak mertua azizah... hahaha.. budak kecik tu memang... ada je idea dia..

Adik beradik sebelah papa-jit 3 orang.. semua pun dah kawin.. dan mekchu sorang-sorang menantu pompuan sebab papa-jit sorang-sorang anak lelaki mereka.. hahaha... ok, harap faham..

Menantu pertama sarjan manan, roda-roda Kuala Lumpur..
 

Menantu kedua mekchu a.k.a blogger.. hahahaha... dia nak jugak..

Dan menantu mereka yang last.. erry, ketua jurulatih cak lempong paling power kat malaysia.. #matikla...

Sentuh sikit lah pasal anak-anak nenek-jah dan atok-jah.. kalau tak de dorang, maka tak de lah kitorang..

Anak pertama mereka.. kak eliz, part time pelakon teater..
tak boleh tahan tengok muka k.eliz.. hahaha.. kemek-kemek muka dia..

dalam paper kosmo baru-baru ni..

curik gambar kat muka buku..

part time untuk voice over jugak.. over sangat..

part time buat iklan jugak.. jadi emak budak :)

Anak kedua, papa-jit pernah jadi part time model.. model swimming pool, bukan swimming trunk tau..
 
adoii.. gambar terpaksa surface blur radius 8 pixel bagi tujuan keselamatan...

dan yang terakhir deqna.. part time maid..
 
ala.. tak jumpa lak gambar yang membuktikan dia adalah part time maid.. hahahampun...

Sekian..


* Bulan puasa ketandusan idea nak update blog.. nak mengelak dari uploadgambar makanan, upload lah gambar kitowang :)

20 comments:

PUANSTOBERI said...

wah. sarjan manan tu biras mekchu..

klasss.. glamer famili uols.. hihi :D

~~@lyci@~~ said...

pndai btul anak2 makjah carik jodoh.. smua glamer2 belaka.. yg paling glamer yg blogger tu lah kan.. sok aku raye pilah nk bwk majalah intrend.. suh kau sain kt situ haha.. ampun ampun..

cadlynn said...

menantu no.2 tu paling class gitu...blogger terglam :p

Pepel BoNda AmaNi said...

wah clurst ko jah...eh silap tue iklan ribena.....

.::WaNiE::. said...

nak signnnnnn

amirah said...

gegelemer sumenya... : )

Belinda Adzmi Ibu Ilhamny said...

wah, glam-glam suma nyerrr...:)

lydzar said...

hehe semua glemer2 gitu..nk signnnnnn! hihii

~aSFaLiZa~ said...

pehhhh kelasss ko jah (mcm iklan rebina tu). glemer2 anak beranak mek cu. huhuhuu

Zura said...

golongan seni lah nie...

illafira said...

wah.. sume glamer2.. stok masuk magazine.. hehehe

Mimy Hamid said...

wah mekchu kira nya keluarga berseni la ni...auwwwwww...mekchu pun ..blogger pun seni apa..glamer masuk majalah...hehe

eda_ej said...

wahhh.. sume glamer2...

zaid said...

bapak model swimming pool? swimming pool brand apa tak tau...?

Bitt (double IS) said...

keluarga seni nihhhh

therosputih said...

best gak bace pasal keluarga mekchu yang lain...=)

Nini D.. said...

mekchu..kim salam kat sarjan manan..tanya dia,..bila lagi nak nyanyi lagu Bebas,Kool?..hehehe
teman minat abes group tu dulu..

CuTeMiUt78 said...

wooohooo.. alkisahnya srjn maman tu biras mekchu ke... semua nya glam2 belaka..

QASEHNYA RANIA said...

oooo...baru paham...darah seni sumenya.. =)

♥ KaSiH NiLsA ♥ said...

Assalam,
Salam perkenalan,
sy suka watermark yg mcm stamp or chop tu,
mcm mana nak buat.. ;-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...