@churalliya

Tuesday, August 16, 2011

Dah design ke kad hari raya?

Tahun ni oda saja...

Gambar raya tahun lepas jadi kad raya tahun ni.. gambar raya tahun ni digunakan untuk kad raya tahun depan.. begitu....

ni sebelum dapat idea mau oda saja.. konon-konon nak buat sendiri.. crop separuh jalan.. tak kuasa lah.. tangan mak gigil tak cukup makan... 


Lepas tu gelabah tak pandai mengarang ayat.. maka gugel sajork Ucapan Selamat Hari Raya.. 

“Lisan kadang-kadang tak terjaga, Janji kadang-kadang terabaikan, hati kadangkala berprasangka, Sikap kadangkala menyakitkan. harapan ini menjadi indah jika selalu ada maaf diantara kita. Syawal akan menjelang. Mohon Maaf zahir dan Batin”

“Ya Allah, Muliakanlah Saudaraku ini, bahagiakanlah Keluarganya, berkatilah rezekinya, kuatkanlah imannya, berilah kenikmatan ibadahnya, jauhkanlah dia dari segala fitnah. Selamat Hari raya Maaf zahir Batin..”

“Sebelum sampai ke penghujung Ramadhan, sebelum orang berpusu-pusu nak hantar ucapan, dan sebelum network/line trafik jam..! diucapkan.. Selamat hari raya Aidilfitri. moga disambut merih disisi keluarga hendaknya..”

Anak kucing curi ketupat, kena kejar terlompat-lompat, nak hantar kad raya dah tak sempat, hanya SMS laa yang paling cepat.. Selamat Hari Raya Aidilfitri.. maaf zahir batin”

Jika hati sejernih air, jangan biarkan ia keruh.., Jika hati seputih awan, jangan biar ia mendung.., jika hati seindah bulan, hiasi ia dengan Iman dan takwa, Jika hati tersentuh oleh salah dan silapku. Mohon diberi kemaafan. Salam Aidilfitri”

“Dalam bemesra mungkin terkasar bahasa,Dalam bergurau mungkin terlanjur senda, dalam berjanji mungkin ada yang belum dikota, dalam berbicara mungkin ada yang menyingung rasa. jika ada kemaafan.. itu jualah yang dipinta.. Selamat Hari Raya..”

“Ketupat dan rendang juadah raya, mari dimakan bersama Keluarga, Ampun dan Maaf pohon bersama, agar bahagia sepanjang masa..”

“Jambangan Indah lagi berseri, menjadi hiasan di Aidilfitri, Sms dikirim penganti diri, tanda ingatan tak layu dihati. Selamat hari raya Maaf zahir Batin..”

“Ramadhan berlalu sepantas larian Penagih dikejar Polis, Syawal tiba girang di hati bak menang kes 39B Akta Dadah berbahaya, hati bak seputih Syabu, kasih dihati sewangi ganja. Kami susun jari mohon maaf zahir batin biarpun dosa sekecil ecstacy.. Selamat hari Raya..”

“Setitik embun dipohon rimbun, Di atap nipah air tergenang, Dosa tertimbun Mohon diampun, Silap dan salah jangan dikenang. Selamat hari Raya , Maaf Zahir Batin..”

"Anak babun isap rokok salem, Rokok dibeli di kedai Pakya, Sebelum line telefon ni problem, Aku ucapkan Selamat menyambut Hari Raya..” 

atau susah sangat, macam ini aje..

Selamat Hari Raya Aidilfitri 14XX Hijrah (gugel lagi), dari kami sekeluarga..


Kalo korang nak tiru, tiru lah.. mekchu pun tiru jugak... ngeh ngeh ngeh..

21 comments:

PUANSTOBERI said...

oh. ai reka utk unit kat opis ni je. eh, bkn ai la reka, adik2 ai je. nati la ujung2 nati ai tepek kat blog. huhu

Nini D.. said...

hakhak..bagus mekchu..den copy jugaklah

AKO @ retna said...

Selamat Hari Raya
Maaf Zahir Batin.

ps:
pecah kaca, pecah gelas
sudah baca harap balas.

hahhahaha adehh tingat pantun dulu2 time dapat kad raya...

lydzar said...

nk order saja jugak, tp gambar raya tahun lepas ada 4 orang, tahun ni dah 5 orang..takleh guna dah gambar tahun lepas..hmm kena fotoshoot dulu lah.

InaAchik said...

nak tiru lah!

ok, aku cuba senikan tangan wak kad raya jugak!

syawalsimpsons said...

yang best selipar papa-jit pon ikut tema jugak erk..kikikikii

Farra Dhelina said...

sy tempah je mekchu..10rgt hehe

amirah said...

ee...bagusnya mek chu..buat kad raya sendiri ek..

Mimy Hamid said...

hamboi ada kad raya berdesign gitu...gempak ar korang sefamily

@e_da said...

heheh gud idea..

CaDLyNN said...

kreatipnye mekchu...nak tiru tp xde mase..ehehe

e.l.i.s.s.m.i.e said...

dah siap dah :) esok baru nak publish..hehehe

JIVEBUMZ said...

wow mekchu advanced yer buh kad raya awai2 tak aci nie.. tungguuu kat raya dpd jibam n family plak pasnie

Bitt (double IS) said...

hehehehehe in advance selamat hari raya mekchu maaf zahir & batin...saya pon dah tulis tapi post schedule jumaat..akekkekkeke adehhhh

shaza said...

ucapan yang no 9 tu memang kelakar betul la..

bOnda said...

wahhhh..merahnye makngah ;)
tahun ni bonda tema merah

ohhh..dedolu masa inche hubby bonda keje kat printing company pun bonda wat kad raye spesel design mcm mekchu ni jugak tau..
masa tu hero sulung baru 6bln lebih
(ingat lagi sbb kad raya nya ammey still baby lagi
;)

ada pantun buat seniri plus salam Aidilfitri dari kami sekeluarga
;)

littlehumblelynn said...

wahh...chanteknya!!

merah gituuuu :-)

♥MAMASYAZA♥ said...

akak pun tempah aje...hehehehe

e.l.i.z.@ said...

wahhh byk nye ayat² best..kompom leh tiru..tp skang takde mood la nk ngedit gambar utk wat e-kad raya

MAPPIAU said...

kiteorang tahun lepas takde gambar raye sekeluarga lor sobs sobs..jadi tahun ni takdo kot kat raye uhuk uhuk.

tapi kalau sambung2 gambar tu macam aci jugak kan hurmmmmmmm *ideasudahmari* hiks.

Pepel BoNda AmaNi said...

nak alamat x besan..tuk pos kad raya????

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...