@churalliya

Friday, September 30, 2011

Cibit Ribit

Atau lebih dikenali sebagai cherry berry...

Mi-cah la ni.. cherry berry dari malam tadi.. pas tu pagi tadi nenek labu tipon dia cherry berry lagi.. lepas habis miting tadi terus balik kg amek dia bawak gi klinik.. kena sekolah jap ngan tuan dokter sbb mi-cah selalu kena cherry berry.. kemon la dokter, last kena februari. Dah 8 bulan tu... tapi tetap kena sekolah gak.. redho..


Nasib baik lah mi-cah ni dah senang nak makan ubat.. tak perlu kepit dia lagi dah.. sekarang bagi makan ubat, dia siap boleh berkumur-kumur sebelum telan.. hahahahaa...

Simpan mi-cah kat pejabat sekejap.. Tak de sape yang rela nak hantar dia balik rumah nenek labu.. kol 3 mekchu & papa-jit ada miting.. memang tak sempat.. Siapa nak tolong jaga budak bulat yang sedang cherry berry ni?

Sekarang kalau tanya nama dia siapa, dia akan jawab mi-cahputarajaya... hahahahaha... macam tau-tau je tempat in the making dulu :)

10 comments:

littlehumblelynn said...

mekchu

kena diarrhea bdk2 ni susah nak sembuh..auni dulu smp 9-10 hari smp lembik anak tuh..

ikutkan dah amik rotavirus dulu..kena jugak..

cuba try bagi smecta..masuk dlm susu dia..sepeket tuh devide utk 3x minum sehari..fungsinya utk bg stool jadi pekat..x cirit lagik

sapa jaga micah tuh?

Alycia said...

ehhh same lah mcm adam... mkn ubat kumur2 haha..

Kakibuku said...

bila acik yana blh komen ni maknanya umh acik yana dh ada broadband ek..hihi..tp still acik yana lum blh tulis blog hari2..kena pinjam energy mama mi-cah ya..
bdk2 zmn skrg ni mmg memanjang sakit..x mcm kita dulu2 kan..feninggg mak..aishh..selalu doa dlm solat agar keluarga kita selalu sihat ya...:)

miloais said...

kesian kat micah - kena minum air oren ubat tu ye...

moga cepat sembuh!

POSH76 said...

ciannya dia cerey berey yer...kena minum air bnyk & get well soon

Iyiana said...

mi-cahputarajaya?
waa.. made in putrajaya ka? pasni mekchu ley wat entri made in putrajaya.. mesti best kan..

Lee-Yan-Naa said...

Cepat sembuh ye Mi-cah

ratusiput said...

musim2 raya ni kan ramai gak yg kena cherry berry ni.mi-chah steady ok lah kalau tak haru gak mama n papa dia nk meeting...

Lady Rina said...

get well soon Mi-cah...:)

NeenaAnuar said...

hope mi-cah dah kembali sihat dari cheribery... biasalah musim2 perayaan nie kan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...