@churalliya

Thursday, September 29, 2011

GEGAR :: Ada Sejadah Duduk di pejabat

Sampai-sampai je opis pagi tadi Hazry suruh bawak camera pegi surau.. ada misteri nusantara katanya.. mekchu yang terpisat-pisat baru bangun tido ni akur lah dah siap pegang camera kat tangan..

Sekali tiba-tiba perasaan terpisat terus jadi takut. Seram. Bila dengar sejadah disusun dengan pelbagai bentuk dalam surau kitorang.. Terus cancel mau ke surau wokkk.. tengok gambar yang hazry snap aje..


Mana tak seram......

Nampak macam ada sekeluarga yang sembahyang secara berjemaah di surau kitorang malam tadi.. ishh.. apa hal nak menaip pun serammmm... tapi tak menghadap kiblat (kiblat yang garisan biru tu)

Sekali terpikir yang budak-budak opis punya keje.. ada beberapa orang yang memanjang jadi suspek sebab dorang memang suka menyakat..

Dan bila yang disuspek dah buat pengakuan, terus tegak bulu roma kuuuuuuu.....

Suspek dah mengaku bukan dorang punya keje..

Habis siapa punya keje?

Malam tadi memang dorang balik lambat dalam pukul 11 malam macam tu dan ada terdengar 'bunyi' yang disangka datang dari bilik server. Bilik server adalah bersebelahan dengan surau.. Rupa-rupanyaaaaaa......

Dah lama tak dengar cerita seram kat opis ni.. sekali bila nampak sejadah dibentang dan dibentuk dengan macam-macam bentuk terus menjadi-jadi ketakutan mekchu ni..

Harap-harap dia tak ganggu kitorang secara berlebih-lebihan..

29 comments:

mama tisya said...

serammmmmmmm

CuppyCakeMommy said...

educational toys promotion ..
it is fun and smart toys for your kids..

visit our page at

www.smart-intelligent-toys.blogspot.com

for further inquiry kindly contact us at ysalli@yahoo.com

Alycia said...

serammm.. sepnjng aku keje kt sana, tk pernah pulak melalui pengalaman camtu.. aku tau siapa suspek yg dimaksudkan hehe..

Belinda Adzmi Ibu Ilhamny said...

maybe ada staff luar/family tumpang surau kot, anak2 dia yg main sejadah tu rasanya... (eceh, mcm deteftif conan lak)..

ZaNa aDieyZa said...

seramnya! zana yg baca entry ni pun jadi takut.. hope xde benda buruk yg berlaku..

CaDLyNN said...

Misteri nusantara~

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

eh, bia betik..
ada yg nk mengusik kot..
beb, opis ai pun sama..
ritu bajet mau wat OT,
pusing kiri- kanan, tinggai ai sorang..
trus shutdown lappy n bla..
heeheh, ngeri seh!!!!

Pepel BoNda AmaNi said...

cam kejadian yang berlaku kat mana ntah dulu kan....sejadah duduk...seremmmmmmmmmmmmmm

mrs puex said...

ya Allah..

seramnyaa..pulak tu berlaku kt opis..

Nad @ MamaZakwan said...

mak aih...
beraninya deme lepak smpi kul 11 tu..
seram...tegak bulu roma

Mr. Z and Mrs. Z said...

kalo betul tu ada kuasa lain yg guna sejadah tu...yg pastinya makhluk allah jugak dan bukan syaitan dan iblis yg perlu kita takutkan dn seram kan.lgpon dalam suraukan.tempat beribadat =)

* nauzalurun said...

ni kalo kuar tv3 boleh jd isu panas nih hehe

MrS. F!zA said...

hah??apa yg rupa-rupanya itu???beraninya dia main sejadah.. huhu

amiey lee said...

hee mek chu..kt opis ni pun dgr mcm2 cerita..ada staff tu balik lewat pastu tepon bunyi tgk2 yg call org sebelah dia..cuma time tu dia sorang aja kt opis

POSH76 said...

la ni mmg bnyk mende pelik nak dijadikan petunjuk!!!

~diAhOntHeblOg~ said...

huhu..jgn explore lg..tkot die kacau lain pulak..

syawalsimpsons said...

alamak..betoi ke ni...takut la pulak....

Nini D.. said...

subhanallah...berfikiran positif mekchu..ada la tu mana-mana hamba Allah saje nk mengusik..

Bitt (double IS) said...

WOWWWWWWWWW SCARYYY mehhhh..

lily lotus said...

erkkk, tak keluar news ke..hehe, harap tak melarat kacau benda2 lain pulak

Mimy Hamid said...

misteri...dan seram...mungkin ada hikmah disebalik nya Wallahualam

bonda dadif aka akish said...

huishhh mak aii...ku pon sereem gak sis...

Ya ALya said...

memang seram kan........

eB ezrin said...

ader yg ngusik ler tuh.. cumer bkn suspek :)

Shu Shinju said...

mekchu..ni betol2 ke main2..seram la...

PUANSTOBERI said...

hantar kt Metro laku ni Mekchu. hihi :D

ratusiput said...

mmg cabut lari kalau ratu ni...hihihi..

NeenaAnuar said...

gggrrrrrrr... :S

QasehnyaRania said...

serammmm..nya

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...