@churalliya

Monday, September 19, 2011

ISMS di Pangkor

ISMS tu tak yah tanya apa ok.. itu semua kerna kerjaan.. dan ini bengkel ke-2 selepas ke Newcastle bulan Mei lepas.. kalau hari tu borong sutera batik, agaknya kali ni borong ikan bilis je la erk...

Bengkel kali ni di host kan oleh SUK Perak, maka ke Pangkor Island Beach Resort lah kita.. kalo korang suruh SUKNS yg jadi tuan rumah, mmg kami bawak gi Cameron Highland.. ehhhh??

Ini kali ke-2 jejak kaki kat pangkor.. kali pertama ada lah 7-8 tahun lepas dengan family.. nak cakap apa yang berubah pun tak tahu... yg mekchu ingat ada feri dan ada ikan bilis..

Pegi dengan kereta opis dan berbengkel bersama mr.fz dan mr.mz.. naik ford everest, tapi macam naik kuda.. sakit pinggang akak ko ni naik kereta jalan jauh2 macam tu.. ntah bila tahun last menuju ke arah utara.. dah hujan, pas tu panas pas tu hujan balik pas tu panas balik, tak sampai-sampai jugak..

Sampai jeti lumut dan ada lagi setengah jam sebelum naik feri.. jadi, berjalan lah felling kengkonon pelancong korea..

mr.fz & mr.mz sbg org kuat ISMS SUKNS (byk nye S)

 
 Update fb : "papa, doakan mama tak muntah taw... "

Risau dah dengar setengah jam dalam feri.. OMG! mekchu ni ada penyakit mabuk laut.. dah siapkan plastik muntah dalam henbeg okehhh... sekali fz & mz (dan-dan dpt nama samaran) ajak gi sebelah atas.. fuuhhh, nasib baik.. kurang sikit rasa pening sbb bleh kena angin laut sambil felling tengah buat video clip..

terror kan cover muka.. sbnarnya cuak sangat takut kena tiup angin.. haha mekchu ni kan ringan...

  
 
  
tiba2 merindui my double NAJ... 

30 minit yang selamat.. tak de kejadian muntah di mana-mana...dlm 5 minit mcm tu, sampailah transit kitorang ke hotel.. rupanya, pulau tu memang ada hotel semata.. nak ke pekan kena naik transit lain dan agak jauh.. nasib baik bengkel siang malam.. kalau tak, sangap lah asyik ngadap minah salleh kat tepi laut..

 
 
 bilik besar dan cantik.. tp dok sorang adalah menyedihkan.. tido malam, angkut kesemua 8 bantal atas katil.. tak de la takot sangat..

bila petang, main sepak-sepak air aje.. hanya akan mandi laut kalo papa-jit ada disisi.. mengada tak?...

Kat pangkor asyik hujan aje.. belum sempat keluar berjalan lagi.. boleh pitammmm tengok minah salleh bila mandi laut ni kannn...

16 comments:

AKO @ retna said...

eh eh cantek ar rambut mekcu hehehe
psstt menjadi ek tuko rambut tu kejap :p

mummy_ayu said...

best la..leh jenjalan..cuma part berjauhan dgn family tu la..kureng best...

eda_ej said...

harap selamat la mekchu pegi dan balik.. aminn.. =D

Bigdaddyz said...

Best tempat ni ,tiap2 tahun kesini untuk relax2...

PUANSTOBERI said...

wahh..ni rasa tetiba nak keja SUK.
Motip??

Bahaha.

Tkpe, ni course smbil menenangkan perasaan namanya ni.
Kirim ikan bilis sekilo... hik hik :D

Dee said...

bilik besar gitu rasa rugi lak tak ajak papa jit ngan micah dok? huhuhu..

Mimy Hamid said...

berani mekchu tido kannnnn..hehehe...apasal tak angkut je papa jit...

syawalsimpsons said...

alamak..rambut mek chu terbaaeekk la...suke3...

~izan~ said...

ramai kwn2 bantal mekchu hihi...baru la takde sesaper tumpang bantal mekchu kan hihi

~izan~ said...

ramai kwn2 bantal mekchu hihi...baru la takde sesaper tumpang bantal mekchu kan hihi

CaDLyNN said...

sengah jam ok lg mekchu..dulu lin p redang 2jam dalam bot laju tu..mak ai..mat salleh yg tough2 pon bluweeekkkkkkkk...inikan kite yg kecik molek..hhahaha...

Pepel BoNda AmaNi said...

wah mekchu pun ada double kah?????

lydzar said...

sape yg jadi photog mekchu ni? tak pernah lg kaki ni menjejak ke pangkor.. :D

ratusiput said...

kalau takde geng mmg boring kan mekchu...nak buat pape pun cam trbatas gitu...takpe...sesekali sorang2 cmni dia soh rest benonye..

NeenaAnuar said...

rinduu nyer ngan pangkor.. pertama kali dan terakhir kali pegi in 2001... ade plan nak gie sini sekali lagi and nak stay kat Pangkor Island Resort nie jugak! :D

Bitt (double IS) said...

sudah berdouble2 akekekekek senang tulis kann..ahhahahaa cantekk rambut ;p saya pon tak ingat tahun bila p pangkor...hehhehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...