@churalliya

Saturday, February 4, 2012

Seremban di landa banjir kilat

Khamis lepas hujan lebat kemain.. time tu mekchu sedar hujan.. sedar jugak bunyi petir berdentum.. tp sesungguhnya tido sambil tarik selimut lagik best.. boss pernah kata, kalau mc buat cara mc..

Tiba2 tengok kat fb ramai pulak yang share gambar/video pasal seremban di landa banjir kilat.. sejak 32 tahun ni rasanya tak pernah alami atau dengar.. hahaha ok mungkin angka tu tipu.. tapi memang jarang lah dengar seremban sebuah bandar yang relek-relek ni dilanda banjir kilat kan..

Pada mekchu dah cukup teruk dah tu..

 
Maaf lah ye mekchu curik gmbar kat fb.. maklumlah, orang mc mana dapat peluang nak amek gambar detik2 macam ni kan..

Kat atas tu memang gambar ditengah-tengah bandar seremban.. orang seremban harus familiar dengan tempat tu..

Yang kat bawah ni pulak kat stesen komuter.. tak pasti itu laluan keretapi atau laluan air :)


 

Yang pasti, staff Jabatan Pengairan Dan Saliran akan ada misi penting untuk tahun 2012 nih.. konpem kena sediakan macam2 paper untuk menjawab!!

Haaaa... jawab!!!! jawab!!

10 comments:

azzey said...

terug gak banjir nya ye...

illafira said...

barula dorg tu ade keja. kalo x.. relax jerk.. tp dahsyat gak la kan.. sampai landasan keretapi pun dah tenggelam

Bitt (double IS) said...

tu la terkejut saya tengok seremban bajir mekchu...

Nini D.. said...

haaaa.jawab!!

tak dspek la kita berjimba bersama mekchu..teman udah selamat balik Taiping pukul 5pg td..panggilan kerja lakiku....sentap!!

Emy Omar said...

Malam tu mak kita call gak cite Seremban banjir,ye tak ye je masa tu kan. Selama kita lahir dan bermastautin di Seremban tak pernah dgr lak bila tgk gambar mekchu ni mmg sungguh dasyat banjir kilatnya..Al-maklum la,tak pernah banjir kan..kalau orang pantai timur tu banjir ni level biasa2 je kot kan hihi

Nik said...

Mcm pelik bila tgk srbn banjir...kan?

Softtouch [Hanim] said...

haah yer...mcm pelik bila sban banjir...sistem pengairan xbape bagus kot...heeeeee

Capo Grande said...

kalau nak gambar live aku ada...aku adalah 'mangsa' hari tu...huhu

NeenaAnuar said...

sadisss nya~

CikSembang said...

seremban nak kena mandi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...