@churalliya

Thursday, July 19, 2012

Bawak pegi meluncur di hari lahir

Ini semua pengaruh tv lah ni.. dah dia mintak nak pegi meluncur.. mana nak chaikkkkk salji kat malaysia ni anak oiiii... lain lah kalo papa nak bawak kita pegi obersi kaannn... ok, tahun ni tak boleh tapi tahun depan dah boleh :D

Macam biasa sebagai menghargai hari lahir kami anak beranak, kami akan apply cuti.. sebab masa tu aje papa-jit akan rela kalo nak bawak bejalan.. 

Tak de tempat nak meluncur, jadi kami decide pegi sunway pyramid sajork.. sekurang2 nya dapat suruh mi-cah tengok sendiri orang main ice skating.. nak bawak dia main kat dalam tu tak boleh.. lagi pun kami sendiri tak pernah ber ice skating.. ini kan nak bawak budak.. 

nasib baik mi-cah kagum.. jadi tak de la rasa bersalah sangat.. pas tu ajak turun dekat.. 

smpai je bawah, lain pulak jadi nya.. 

Bila nampak je tempat game ni terus tak heran ngan org yg 'meluncur' tu.. layan dia main game sampai 1 jam.. #pitammmmmm.. 

Sementara tu mekchu survey kedai2 kat pyramid ni.. survey kat tab lorr.. dulu bukan main expert sebab tinggal kat USJ je.. memang selalu datang sana.. dinner pun kat pyramid kannn.. bila dah ada wing baru dah pening kepala.. ni kalo budak2 Heitech baca ni ada yang kena sound apsal tak roger dorang.. tak pe, dah prepare nak jawab apa dah.. 

Survey tempat makan dengan Cotton On Kids aje pun.. 

Lepas makan, layan anak beranak berasap.. ehh papa-jit sorang je yang berasap.. kitorang berdua layan singa..



Beli selai dua t-shirt mi-cah kat Cotton On Kids, terus beredar.. tak tahu nak carik apa.. nak beli baju pegnen dah banyak.. nak beli baju raya, dah ada berhelai-helai.. tak baek membazir.. 

Tapi sebelum balik...

our small family..

dia di hari lahir yang ke-4

dah sama besar... baru lah sepadan :D

really loved this spontaneous action ^-^.. nak buat profile picture lah (gedik)

Tak terus pulang.. papa-jit bawak gi carik jam mi-cah kat Petaling Street.. what? ibu mengandung di Petaling Street? ya betul... 

kepenatan dan ketiduran bersama jam baru dia.. 

Heboh sangat nak jam macam tu lepas dia nampak papa dia pakai.. siap pinjam jam papa dia tu.. hahaha agaknya dah tak tahan selalu kena pinjam, terus singgah Petaling Street carik jam.. mi-cah nye jam tahap PS sudaaa.. 

ce tengok dia pinjam jam papa dia.. dah la papa ngko tak de jam.. muka sentap.. hahahaha..

Kalau tidak, tok sah harap lah papa-jit tu nak singgah menyinggah ni.. moncong dah bleh sangkut baju kalo ajak pegi 2-3 tempat.. hahaha.. tapi nak selamatkan jam punya pasal, redah pun redah lah.. 

Ok, sampai rumah baru tiup lilin dengan nenek dan bibik.. (dah dapat bibik baru, nanti story)


Dah 4 tahun pun anak bujang kami ni.. masuk 4 tahun baru diberi rezeki untuk berikan dia 'kawan'.. Rezeki masing-masing kita tak tahu kan.. Syukran... syukran.. 

Baik buruk perangai kamu biarlah mama dan papa kenang sampai bila-bila.. ehhh, dah lama tak buat entry pasal mi-cah kan.. bila buat entry pasal budak k-pop sorang ni, lepas tu konpem hits tinggi..  tak dinafikan, dia memang lagi glamer dari mama dia.. tsk tsk tsk..

Terima kasih kepada auntie2 yang comel2 sbb wish birthday mi-cah hari tu.. nasib dia tak de account fb, kalo tidak penuh wall kalahkan omak ehhh..

10 comments:

amirah said...

ya rabbi rajinnyaaa pergi PS..hehehe...dulu masa zaman muda mudi pernahla meredah ranjau duri masuk ke PS pastu dah takde dah. tak dinafikan brng2 kat situ best2 belaka..

Nazirah Azeman said...

Tersesat kat blog mekchu,trus jatuh hati.bahan bacaan baru sy :)

Athirah Rosli said...

shomelnya bday boy tuuu..suka tgk happy family ni..hehe

Suhana Shuib said...

mekchu.. berdua pasangan romantik bangat sih..nampak sweet jer..

Nini D.. said...

sayang mi-cah ketat2...meh kita laga pipi meh

QasehnyaRania said...

salam buat akak-ke ini :)hehe

dah 4 tahun yer mi-cah...nanti ada kawan yer..I`allah, muda2an selamat semuanya nanti ..:)

therosputih said...

dah besar abg mi kita...nnti dapat adik...jaga adik leklok ye abg mi...

* nauzalurun said...

wahhh...slambak dtg pyramid x roger...jwpn apa yg ko dh prepare tu? nak gak tau..hahahhaha...neway hepi bday to micah....nanti raya wat mkn2 tau...aku nk dtg raya ni lalalalalala...eh ke dh branak?? ;))

Yuni Aisyah said...

wah syoknyer mekchu jenjalan ndn family.....comey btol anak mekchu..:)

p/s jemput singgh blog sy lak ade juah cun...:D

Bitt (double IS) said...

perghhhh mekchu harus tiap2 minggu terjah ps konpem senang beranak...akakakkaka...opss
memang cantik pic candid tu mekchu...micah pon pandang camera..hehhee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...