@churalliya

Sunday, August 8, 2010

Dah lama oOo tak tiup kek


Kat entry mekchu sebelum ni...

sentap gak pada awalnya... bro.john tak jadi belikan kek... kempunan nak tiup masa makan-makan kat opis hari tu.. dah siap berangan... sambil tiup lilin sambil paksa semua opismate nyanyikan lagu bebeday to mekchu beramai-ramai... alangkah indahnya.. hahaha..

lepas acara makan-makan kat opis pagi tu bro.john call..

"ma, secret recipe kat bandar ni dah tutup la.."
"hah.. ye ke.." dlm hati dah berdebar-debar.. mcm tau je apa yg akan jadi..

dia tya lagi...

"kalo bukan kek secret recipe boleh tak?"
"ala.. tak nak.. nak secret recipe je.. papa gi la yg kat senawang tu" (demand la pulak)
"x sempat la.. papa nak settle kan bla bla bla...." apa dia ckp mmg dah x dgr apa dah.. "ok......" dgn nada yg paling lemah kalahkan org puasa

dan mekchu pun malas nak melayan perasaan.. kalo ada, ada la.. kalo tak de, nak buat cemana... bukan budak2 lagi.. x kan nak nangis smbil hentak2 kaki pulak.. paling kuat pun tido luar je malam nnti..

dah petang, bro.john call blk seakan memujuk binik dia nih.. dia bg tau kalo nak tiup kek, tiup malam je.. sbb
mlm tu plan nak bawak mak & bibik makan kat luar...

hah!! dia belikan kek..
oohh.. dapat jugak merasa nak tiup kek hari jadi tahun ni... dia mmg tahu cemana nak pujuk hati binik dia.. kadang-kadang je menjadi.. selebihnya ke laut.. hihihi..

perisa apa mmg mekchu tak kisah.. janji kek itu adalah daripada kedai merah putih idaman malaya...

dan setelah beberapa tahun tak meniup kek, akhirnya...


chocolate cheese cake
isi yang padat dan sedap...


xcited nih nak tiup kek.. tp najmi lagi over tau.. panjang kemain moncong dia..


yess....
tiupan itu... tiupan itu membuatkan mekchu semakin hari semakin sayang... cheeewahh..


lmbt sgt nak tggu kek tu smpai kat mulut..


dgn suami tersayang... alo lo lo lo.. sayang sayang pulak ye kat sini...

terima kasih papa.. terima kasih belikan kek b'day tu..

thn depan cup cakes pulak ye.. buat seprise.. tak kan itu pun nak kena bg hint.. tak romantik betul laki mekchu ni tau...

19 comments:

tiefazatie said...

wah!!!cumil2...sgt sweet jg pe mekchu...=)

Ila Ramli said...

betul laa..mekchu ni kalo dpd gmabr yg duplod nih ..kelihatan makin berseri..uhum...apekah rahsia keserian itu , selain dpd dpt tiup kek beday dr bro john nih. hehehe ;P

Ila Ramli said...
This comment has been removed by the author.
CikSembang said...

emmm kek secret recipe the best in town.. akk suka lemon cheese cake.. lemon ilangkan mual cheese..so yummyyy..Happy Birthday

kojah said...

kakkkkkk, happy besdayyyy!

muah muahss

JIVEBUMZ said...

hepi bufday mekchu!
bertuah dapat hasben yg memahami walaupon lambat cket tapi kek tetap ado! cayalahhhhh

nuyulaisy said...

heppy bsday akak...
sy nk jdi org last wish bsday akak..
tah pape kn...hehehe

kemma said...

umm dapnye..betuila..org laki ni ..klo x gtau x dapat..yg kita ni senaqnye ske yg seperise2..so moral of the story bgtau je..hihi

wildcutecat said...

happy belated besday mekchu.

MrS. F!zA said...

hepi belated besday mekchu!! salam knl dr fiza.. hehehe dah follow..

pjgnya muncung najmi..

jom join GA sempoi kita..

http://mrsfiza212.blogspot.com/2010/08/giveaway-2nd-anniversary-mrs-fiza.html

Don & Nor said...

meksu..awatlah p tiup kek..tiup lilinlaa...klu cupcakes sure blh terbang..lg2 klu yg meniup sehebat muncung najmi yg pjg tuu..hihi. sure sronok dpt kek yg diidam. congrate

eT said...

waaa....bestnyer dpt kek..nk gak...

b.O.n.d.a said...

eh, apsal ada 3 batang lilin sue? hehehe..
epi bedayyyyy!!!!!!!!!!!!!!!

littlehumblelynn said...

alah tomei..tomei..tiup kek..!!

mekchu said...

tq so much uols.. kalo dekat nak je suapkan sorang-sorang tau...

nor : hahaha.. patut tiup lilin kan.. apa lak tiup kek.. hahahaha.. tak sia2 gi holiday kat korea.. alert gitu..

~~@lyci@~~ said...

huhu.. jeles ar tgk mekchu tiup lilin.. harp2 taun depan dptlah tipu lilin .. puh puh puh..

lynza said...

najmi terlebih xcited dr mekchu.. masih teringat bezday dia lagi agaknya.. n kepada mekchu lawa headband... ekekeke.. happy belated bezday..

mekchu said...

alycia : kena wat proposal dr skang.. nnti messsti dpt punye

liza : eyeehhh.. bleh potong 2.. satu lagik simpan.. mekchu ni mmg kitar semula :)

CuTeMiUt78 said...

so sweet.. apappun happy b'day buat mekchu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...