@churalliya

Tuesday, July 19, 2011

Selamat Sudah mi-cah 3 tahun

Nasib baik lah persiapan tak beria.. simple-simple ikut ketebalan poket aje.. lain lah kalau duit dah tahap terpijak kan.. boleh lah buat party-part lets go party.. hehe.. buatnya dah berhabis banyak, sampai masanya mi-cah merajuk rupe itu.. tak ke #sentaphatimaknak...

Makanya tiada lah yang special selain daripada kehadiran ahli keluarga.. itu lebih bermakna..

Pagi tu mood birthday boy ni ok je.. bila dah start ramai, mula la dia buat perangai, merajuk tak tentu punca.. pada hal, dia lah orang yang paling happy sebelum tu.. belum sempat habis tanya soalan umur berapa tahun, dia dah keluarkan 3 jari dia dah.. alo lo lo..

kek ben 10 telah direalisasikan.. nampak kan jari yang sedang berjalan atas kek tu.. dia dah mula buat perangai......

bukan senang nak gi tempah tu.. serik gak la nak mencari gambar ben 10.. google gambar pakai BB sajork.. bila dah dpt, tak bleh pulak nak bluetooth kat kiosk gambar.. kiosk tu tak sapot BB la pulak.. terpaksa pinjam henfon adik kedai semata-mata nak transfer gmbar ke kiosk tu..

kek coklat pisang dari Kings.. ketahuilah, mekchu makan paling banyak sebab sodappppp....

 muka bosannn.. 

bila start nyanyi, dia pun start lah melekap.. tgk papa-jit tu, sungguh2 okeh..

 lilin dah cair wokkk.. cepat la ha tiup... ntah apa lah dia merajuk ntah.. last2 mama-chu yang selamatkan kesemuanya....

 pujuk2 skit, baru lah dia nak potong sama-sama.. bila dah dapat potong, asyik nak poooootonngggg je pulak sampai hancur kek tu..

mungkin betul laaa... mi-cah tak biasa org pandang2 dia.. segan gituuuu.. pemalu okeh anak bujang ku..

 kalau nak hadiah, jom amek gambar elok2... mi kena shenyummmm taw.. errrrr.. setakat itu aje hasilnya..

 dan kami yang ke-pepelpepelpink hari itu..

itu sebenarnya baju raya mi-cah.. tp mama dia tak sabar nak pakai sama-sama sbb terasa kaler tu shantekkk..baju mi-cah je yang baru.. baju kitowang lama sudaaa...


nyummmehhhh... ada lontong siap dgn sambal (mak masak), kuah kacang (pun mak masak) satay, mee hoon, nugget, alaaaaaa... menu std jeee... yg special adalah apam polkadot dari anna the night bakers.. special sbb ada kisah di sebalik apam itu.. thanks anna.. Boleh add anna di facebook http://www.facebook.com/#!/apam.polkadot

moody mi-cah berterusan.. bg dia hadiah, terus main tanpa cakap apa-apa.. mula2 dia terkam hadiah bulldozer dari acumek dia (sbb tak berbalut.. hahaha).. harus lah main bulldozer tu dulu..

 dia masih mengekalkan muka yang masammmm....

 satu-satunya baju pada hari itu hadiah dari atok-jah (atok pilah).. yg lain semuaaaaaaa pemenannn..

 ni dari papa-jit.. lori sampah.. hahahaha.. 

bukan kitowang kejam bagi menan lori sampah.. tapi mi-cah ni mmg dah lamaaa nak kan lori sampah.. susah gile nak cari.. last-last jumpa jugak kat The Mines.. mahal nak mammmm okeh..

 hadiah ke-2 dari papa-jit utk anak dia.. bulldozer jugak.. tapi ada remote.. 

bukak 3 hadiah tu aje.. yang lain-lain mekchu bawak lari masuk bilik :) hahaha.. soroookkk..

mekchu bagi apa? mekchu recycle balik hadiah dia tahun lepas.. ada 2 kotak besooo.. tp mi-cah ni dah jumpa bulldozer ngan lori sampah, menan lain dia tak heran lagi dah...

 dari nenek-jah (nenek pilah).. sgt comel ada "pangkat" kat hujung tu.. Najmi S.P.M.N.. hahaha ruang dah tak muat ehh nenek..

kena tunjuk gambar ni bila mi-cah dah besar nnti.. punyalah kedekkkssss... tak cukup tangan, kaki pun naik.. tak bg orang lain usik menan dia.. itu baru bukak 3 je tu.. 

sesekali makan kat luar sliding door.. kalau tidak, sliding door tu mmg tak bukak pon.. perompak kan suka masuk ikut sliding door.. kena bukak 12 kunci dulu, baru boleh bukak sliding door tu.. sanggup kah?

pemandangan dari sliding door.. meriah jugak walau pun hanya jemput family je.. suka sangat sebab dah lama tak buat makan-makan kat rumah sendiri.. 

ok, ada yg tanya tak pernah tengok rumah mekchu.. haaa.. tu rumah mekchu la tu... hehe.. simple je nok.. dinding pun kaler putih lagi..

akak ipar bersama kifah.. gambar makan-makan tak de sebab semua sibuk nak makan dan tak de yg sanggup nak berlapar.. haha.. ini memang jenis lebih pentingkan perut daripada gambar..

opss... FM mekchu dah penuh di pintu atas.. skang dah mula kat pintu bawah :)

apakah yang cuba ku lakukan???

 keadaan kat luar pulak.. lega construction rumah kat depan tu dah siap.. kalo tak, jangan haraplah dapat duduk kat luar mcm ni.. habuk kemain tebal lagi..

terlampau teruja dengan bulldozer dia tu.. siap bawak main kat luar.. "dozer angkat pasir"..

Bila bangun tido, perkara pertama yang dia akan tanya adalah bulldozer dan lori sampah dia..

Alhamdulillah, dah 3 tahun pun anak mama-chu dan papa-jit ni... dan terus berdoa semoga mi-cah menjadi anak kebanggaan mama-chu dan papa-jit.. jauhilah sifat nakal dan mengganas mu itu..

Sedih lah, 2-3 hari lagi balik lah bibik ke surabaya.. ehh, cane pulak elok2 cerita birthday, tiba2 bleh pulak masuk cerita bibik..

26 comments:

chekpid said...

hpy bday michah. mekchu masak apa? wink!! ater kata bibik nk balik. tak menuntut ilmu ke? masak bakso barang seperiuk duaaaaa

Anonymous said...

Happy birthday mi cah.. Dh bsr pun, mesti x sbr nk dpt adik kan.. Hehehe

syawalsimpsons said...

HAPPY BUFDAY MI-CAH...HAPPENING JE BUFDAY MI-CAH NI..HEHEHHE...YANG BEST BIAR BETOI KN BUKAK SAMPAI 12 KUNCI SLIDING DOOR TU...GILE KENTAL LA KALO PEROMPAK DATANG..ALAMAT PATAH BALIK KUAR UMAH TU...

eB ezrin said...

HAPPY BESDAY MICHAH :)

ratusiput said...

mi-chah dah 3 tahun...sila isap jari kaki kaki hari2 mi-chah smpai lebam...ahaha..

Hilda said...

Hepi besday mi-cah....dah besar dah anak mama-chu....semoga jadi anak yang soleh dan dapat membanggakan mama dan papa. amin.....

~~@lyci@~~ said...

alalala.. michah majuk la.. xpe ar, majuk2 pun dpt boldezer ngan lori sampah hehe..

mummy_ayu said...

wah..meriah gitu..
emm...tak sabar gak nak buat makan2 kat umah seniri.. :-)

littlehumblelynn said...

mekchu

harus dah tuh bagi micah adik ..hehehe...

InaAchik said...

happy birthday MICAH...
ololoooo... penyegan kekdahnya yer...

bila nak celebrate birthday party ni??? nk tunggu anak lmbt sgt. aci x kalo celebrate birthday sendiri? hehehee...

mummysyafie said...

happy birthday micah, semoga jadi anak yang soleh.

mekchu, cara awak sama ngan nor gak. kalau buat jemput keluarga pun dah kecoh satu rumah. sebab tu kalau celebrate nor suka waktu balik kampung..kehadiran keluarga paling bermakna bagi nor kot. kes baju baru tu..hihihi..tu penyakit yang ada ngan nor la. sib baik waktu beli nor dah bungkus elok2 letak kat lugage bag. cuma tunggu nak usung naik flight je, kalau dibiar gitu..mmg tak kuat iman

lori sampah tu abang ada, beli kat toycity mines kan? dulu abang pun minat giler ngan lori sampah..kalau tak silap harga nya RM120 or RM159.

Mimy Hamid said...

cool la rumah mekchu...lawa dan luas...hepi besday dear micah..sudah selamt menjadi boys 3 yrs old...heheh dah besar dah..leh tak nak adik..oppss

amirah said...

luasnya rumah mek chu..seronot sgt kan mi cah dpt dozer dia tu..huhu

NM02 said...

hepi beday michah. jgn noti2 tau. jadi anak yg baik ye

Liza Razak said...

besnye ade birthday party mcm ni..makanan semua sedap2..kemain lagi suka lori sampah ngan bulldozer si micah tuh.Happy belated birthday micah !!

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

wah, meriahnyer besday party mi-cah..
alahai, nape badmood plak mase potong kek tu.. heheh, rimas kot mek chu org ramai sgt duk kerumun die..
apepun, epi belated besday again mi-cah.. =)

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

hepi besday micah..brapa haribulan tarikh sebenar besday dia? rafiq 15hb..:-)

Just Call Me Bitt said...

owhh mi-cahhh boleh geng la cenggini...suka lorikk yer....adehhh nak komen panjang pon susah ismeth ni...dah mengamuk nak p rumah mekchu nak main lorikkk mi-cahh...pengsannn

MAPPIAU said...

alololo mi-cah apesal moody2 neh sayang..rugi ooo mi-cah makanan banyak yang sodap2 tuh

eh? ni citer mood mi-cah ke mood anty nih? akekeke

kalau mi-cah tak moody musti lagi kiut kan hehehe

miloais said...

happy birthday micah!

::pu3'z:: said...

epi bestday micah....

MaMa CyDa said...

hepi besday micah. alelelel majuk² pun still hensem what ... ^_^

p/s micah tak bwk tido sama ke lori sampah ngan bulldozer tuh? kot anak mama kompem dah keliling dia susun ajak menan tido sama hikhikhik ...

eda_ej said...

epy beday micah.. =D

mrs puex said...

epy bestday micah..

mekchu: nice house!!:D

Pepel BoNda AmaNi said...

xsabar nak buat besday party tuk amani jugak...plan nya nak buat lepas raya la...sebab besday dia jatuh bulan posa...baru nak order mama as chef..tapi mama dalam eddah la plak..huhuhu anyway micah..pemalu kekdahnya....cute hoke...


ohhh bibik..kamoo dalam kenangan mekchu selamanya...hahahaha

Kakibuku said...

sekejap jek najmi dh 3 thn ek..najmi..ketahuilah betapa mama sayang sgt kt najmi tu...jd dh besar nanti....jadilah anak yg menyedapkan mata memandang & menyenangkan hati mama & papa...
p/s apasal hadiah dr atok semua klasik...itu plg bermakna!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...