@churalliya

Thursday, September 2, 2010

Majlis Iftar di atas air

Kalo tak kerana FOC, maka tidak lah kami smpai ke sana.. bersempena Data Alliance & opismate.. terima kasih abg din..

The Legend International Water Homes, Port Dickson

Niat nak pegi nilai 3 mesti di tunaikan jugak..
by hook or by crook kena pegi jugak.. hahaha.. tetiba teringat ayat fav masa zaman study dulu..

nak cari baju raya.. nak cari baju raya.. baju yg sama ngan ipar duai ku.. bila tya kedai mana masing2 blur.. bg direction just dpn kedai langsir matahari..

ok, kedai langsir matahari mmg dah jumpa.. tp sbnarnya ada berapa bijik kedai langsir matahari di Nilai 3??.. huhuhuhu.. misi mencari baju sedondon akan bersambung sabtu nih..

kami di nilai 3

just belikan bibik baju raya & najmi nye t-shirt belang 2 lai.. lebih2 tak dapek... nak bekejar ke PD la pulokkk...

Ramadhan Berbuka Puasa Buffet Dinner at The Lagend International Water Homes Port Dickson (14 Aug - 7 Sept 2010) - RM46.00 nett

walaupun dia adalah antara hotel yg mahal kat PD, tp buffet ramadhan dia kira not bad la kan..


ramai yg sesat nak ke sana.. sib baik kitowang dah pernah pegi.. pegi je pernah, tido kat sana belum pernah lagik.. sesapa yg planning nak horneymoon tp tak mo jejauh, mmg mekchu rekemenkan hotel nih.. romantissss gilessss uolssss....

kalo nak senang carik, masuk hway s'ban-pd tu.. exit Lukut & cari Glory Beach Resort.. hotel ni betul2 kat sblah tu..

kitowang jenjalan smbil berangan-berangan dulu smntara tggu waktu berbuka..


papa, bila papa dah kaya nnti jgn lupa bwk mama tido sini tau.. 4-5 mlm pun jadik la..

tmpt makan tak de la atas air.. bilik je kat atas air.. masa pegi dulu yang international ni lom siap lagi.. terrbaik ahh ada private swimming pool.. bleh mandi b00oo je kan.. sape yg nmpk.. tp mekchu tak suka tau.. ishhh ulos nih.. bOooo boOoo pulak kat sini..

the rooms.. private pool di atas laut.. oh, romantis nya..

Tmpt terrrrramat lah cantik.. 18 star mekchu bagi.. makanan pun sodap.. facilities pun tip top.. siap ada bilik mainan budak2.. ini mmg satu keperluan mendesak...

bila nmpk je bilik menan nih, pergghhh legaaaaaa nya... tapi najmi ni tak pandai berkawan la.. habis lana, putri dia buli.. sian dorang..



tmpt makan sblah pool.. risau je najmi terjun.. dia dah siap ckp 'bukak baju ma.. nak andi.." tu kalo leka skit mmg dlm kolam la diam nye tu...


the foods.. sodap..


makan kat belah luar.. best... smbil makan, smbil dgr bunyik air terjun.. baru nak feel, tiba2 teringat anak.. "eh, mana najmi??"


sib baik la ada sukarelawan nih...


babai... kalo ada rezeki, boleh la ke sana lagi.. time tu nnti mekchu dah bergelar datin kot.. tak pun puan seri.. hahaha..

19 comments:

lynza said...

mmg terbaikkkk lar.. kita org siap intai2 bilik tu.. sambil feeling..feeling... ekeke... tapi apa kan daya tengok je lar kan..

bole repeat lagi for next time kan mekchu.. hehe sobab den konyang makan lana xkisah nak makan dio nak main yo.. hehe

mekchu said...

intai pun jadik la kan.. sok dah kaya kita horneymoon la kat sana.. ekekeke.. najmi dia lebih teruja ngan air dari menan tu.. siiikit lagi dia nak terjun.. perghhh

Aini said...

berapa la harge semalam kt situ agaknye... Mcm best ni

lynza said...

kita org kan balik lambar sikit.. lana dah terjulur sebelah kaki dia kat pool tu.. cakap gak nak mandi.. tu kalo lana n najmi di kasi lepas sure terjun tiruk tu..

AKO @ retna said...

rege bilik mahal x? klu bilik standard?

Ya ALya said...

...puan sri mek chu yg lawo......

CuTeMiUt78 said...

wah.. bestnya klu dpt g sini...

mekchu, betul ke berminat nak tau pasal digitalelibrary tu.. email kita kat cutemiut@yahoo.com for a detail k

hamzah ian said...

nice..

hamzah ian said...

nice..

mekchu said...

aini : yg bilik biasa dah 4-5 rat semalam.. yg ini tatau la bp.. bleh tgk sini http://www.legendiwh.com.my

liza : hahaha.. dah terjulur ehh.. dia mmg gerrraammmm je tu

ako : mahal beb.. tggu mekchu dah kaya baru nnti

ya : puan seri gitu.. auuwww

cutemiut : betul.. tp tak ready lagik sbb 24jam je kan

hamzah : tq

tiefazatie said...

bestnye mekchu...ala..pujuk la en.hubby..hihi..

~~@lyci@~~ said...

siyesss.. mmg syok tempat tu.. xpernah pg.. tp pernah tgk gambar.. best wei sesekali ada org blanjer kat situ kan...

JIVEBUMZ said...

bestnya tempat nie..amboi kemain lagi najmi posing yer... insyaallah tak lama lagi jadik datin la mekchu yer..


amin (tolong doakan)

shaza said...

hmm, tak pernah jugak sampai sini.. kalau avillion atas air tu pernah ler.. konsepnya same kan chalet atas air.. memang cantik.. bile tido malam2 tu dengar bunyi air kat bawah.. tapi rega pun cantik jugak.. tu pun sbb nak celebrate anniversary.. kalau tak, rase sayang nak kuar duit time bayar bil tu.. hehe

cik hani said...

waduhhh...bestnye pi makan kat hotel legend.rugi tul xikut nehhh~ hiiiiiii... :)

mekchu said...

ifa : dia tak makan dek pujuk la.. hati kering maa..

alycia : mmg best.. nnti kita gi nak?

jibam : darin seri mekchu? hahaha.. kena la pakai nama komersial.. amin

shaza : ini lagik canggih dr avillion tau.. anibeseri thn ni kat lagend pulak ok

filza : ha... tu la, sape soh tak itut..

soclose2213 said...

wah syoknyaa...
cantiknya rambut..nak color gakla.hihihi

soclose2213 said...

sue ko meroyan wat rambut ye..ana pulak meroyan beli tudung (^__^)

psst bj najmi banyak sama ngan abang danish ler..hik hik hik citarasa mama sama ni kot..=.=

mekchu said...

ana : meroyan.. kasik volume skit rmbut nih.. hahaha..

a ahh pasan danish ada bj ikan jerung poney tu.. bj dak lelaki tak byk choice kan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...