@churalliya

Monday, July 16, 2012

Jadikan Maternity Support Belt sebagai kawan baik semasa mengandung

(Sticky entry for 48 hours)

Badan mekchu ni kan kurus (lah sangat).. memang terasa lah perubahan yang drastik bila mengandung.. Kaki yang kecik, perut yang kempis dan pinggang yang ramping sebelum ni mengalami perubahan mendadak.. ce bayangkan..

Dan mekchu pasti bila dah masuk 3rd trimester mesti ramai ibu-ibu yang sudah mula rasa kurang selesa.. terutama bila perlukan pergerakan yang banyak.. dan bila malam tu mula lah mintak bantuan urutan di situ dan di sini.. kannnn kannnn..

Macam mekchu kalo kat opis memang bangun-duduk, duduk-bangun aje kijenya sebab cecah je montot kat kosi dah bunyik tipon ada orang mintak tolong.. lepas tu semua pun jenis urgent kannn.. so kena lah bangun carik technican untuk resQ.. bila dah galak sangat bangun-duduk, duduk-bangun macam tu, memang terasa sengal kat bahagian bawah.. sampai kadang2 tu kena pegang perut sambil berjalan :(

Syukur sebab mekchu telah diperkenalkan dengan satu produk ni oleh seorang kawan.. Maternity Support Belt yang memang sangat membantu.. lajuuu je pergerakan tanpa mengadoi sana, mengadoi sini..

Jadi nak share dengan kawan-kawan mengenai Maternity Support Belt ni..


Memang disarankan oleh kebanyakan doktor (O&G) bagi mereka yang mengalami sakit di bahagian belakang, uri terletak di bawah, yang kerap buang air kecil, mengelakkan kelahiran bayi sebelum masa dan yang penting untuk keselesaan membuat kerja harian.

Maternity Support Belt ni membantu para ibu menyokong pertambahan berat baby dan pembesaran perut dengan cara semulajadi. Bila pakai je, otomatik akan jadi selesa.. macam ada org yang tolong bawak kan perut kekdahnya :D

Atau dalam bahasa omputih lebih kurang macam ni bila mekchu translate :)
♥ Ease the strain of pregnancy, be pregnant and comfortable too
♥ Lifts the abdomen to achieve relief from sagging weight and leg pain
♥ Expands to accommodate baby's growth
♥ Helps relieve discomfort in your back, abdomen and legs
♥ Prevention of the pre-term contractions

Di datangkan dengan 3 item.

 1. Abdominal Lift

 2. Belt

3. Top Strap

Cara pemakaian pulak sangat senang.. sap sap soi je dah siap...




Kena pakai direct dengan kulit tau.. jangan risau, tak perasan pun bila pakai baju.. Terdapat dalam 2 saiz.


Pakai lah berapa lama pun yang kita suka.. jangan risau, tak efek langsung pada baby sebab ini bukan produk yang ada infrared ke apa.. Ini hanya produk untuk sokongan sahaja..

Mekchu sendiri dah cuba dalam 2 minggu macam tu.. memang terasa kelainan dan buat kerja pun serba pantas.. nak jalan kepit pun boleh.. tak macam ibu penguin lagi :D

Harga bagi satu set adalah RM199.90 sahaja. Kalau berminat untuk dapatkan Maternity Support Belt ni, boleh e-mel mekchu di churalliya@gmail.com. Kita boleh borak2 panjang kat sana.

Memang berbaloi demi kesihatan kita semasa mengandung.. Tak de siapa yang boleh bantu semasa ketidak selesaan kita tu. Husband? Dia tolong tengok boleh lah.. yang membawak perut tu kita..

Mekchu dah jadi kan Maternity Support Belt ni sebagai kawan baik.. Next entry mekchu akan share pengalaman dan perubahan bila pakai 'kawan baik' ni..

Check it ouuuutttttt...


13 comments:

etiey.com said...

mekchu cam best je...

syawalsimpsons said...

terbaik..nak review jap la...

fiza said...

Mesti selesa kan. Tak blh nak beli sbb dah selamat pon delivery ☺☺

nor masri sahri said...

Wow..ni kalau hubby belikan kt isteri kompom senyum sokmo...

amirah said...

next time kalo peknen lagi nak cubala sebb selalu sakin von..

CuTeMiUt78 said...

wah bagus gak ni... dlu tak pernah tau ada benda2 ni semua

Cute Mum said...

macam menarik.. kalo tau dari awal kan best.. nie dah nak hujung2 kompom hubby tak kasi beli..

Lady Rina said...

mcm best je...nanti nk try jgk la..jikalau diri ini preggy...:)

CikPuanHaLia said...

Menariksss...
skng ni baru masuk 2nd trim..sempat kut kumpul duit sikit2 beli belt ni kan..

Bitt (double IS) said...

wahhh menarik ni...boleh suh kawan lelaki yg sama size try...depa ni dok bising kata perut tak sokong bila snooke...huhuhuhu

QasehnyaRania said...

ala..cam menarik je..tapi cmna nak beli lom pregnant lagi ni..

QasehnyaRania said...

ooo..da saiz m dan xL je..

Adam Syafiq said...

thank you mekchu. wife saya pakai saiz M.. dan dia kata memamg selesa sgt. so i suggest bakal2 mummy tu kena beli maternity ni. ;)rugi tak beli.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...