@churalliya

Wednesday, August 15, 2012

Check up @28 weeks

Tiap kali nak check-up mesti excited.. kali ni tak bawak mi-cah sebab malas pulak nak amek dia kat rumah nenek labu.. lagi pun bulan puasa ni kan, takut tak mampu menahan kesabaran.. 

Check-up sebelah petang.. and again, doktor ada banyak kes delivery hari tu.. nurse kata petang tu aje dah 4 kali keluar masuk labour room.. Awalnya kami macam cool aje lah, tak peeee... 

Nasib petang tu tak ramai orang.. ehh kira ramai lah jugak, tapi tak ramai macam biasa.. bulan puasa kot.. Turn kami tiba setelah nak dekat sejam jugak menunggu.. 

Lepas check BP, borak2 perkembangan bulan puasa semua, mekchu pun baring nak scan baby.. saat yang paling best!!! Elok je doktor letak krim biru sejuk tu atas perut, tipon berbunyi kringgg kringgg.. 

"ada orang nak beranak lah dik.. maaf yaaaa.. tunggu saya dan jangan bergerak tau" 

Mekchu pandang papa-jit, papa-jit pandang mekchu.. nak tergelak pun ada.. dengan perut terdedah, dengan krim selonggok atas perut.. hahahaha.. macam2 pulak hal nyaaa... 

Nasib nurse masuk tolong lapkan krim tu dan selimutkan mekchu.. dia soh baring je kat situ.. dia kata ramai yang pilih hari tu nak deliver sebab nak tarikh 08.08 punya pasal.. ohhhhhh patut laaaaaaaa... 

Sementara itu... 
layan amek gambar kat dlm bilik doktor.. bukan senang nak dapat peluang.. 

 ok fine, nak cakap dah kembang setaman kannnnn... 

Ada tragedi kelakar kat tmpt papa-jit duduk tu sebenarnya.. kenangan masa check-up mi-cah 4 tahun lepas.. hahahahahahaha.. ehh gelak sendiri.. tak pernah story kat sini.. kitorang tiap kali teringat cerita tu, mesti tergelak sendiri.. nnti lah, kalau rajin mekchu story ok.. 

Ingatkan lama lah doktor gi sambut baby.. tak sampai 10 minit dia dah masuk bilik dia semula.. ohh gile cepat orang tu push kan..

Perkembangan mummy & baby di minggu ke-28
1. Berat naik setengah kilo je sejak sebulan yang lepas menjadikan keseluruhannya hanya 55.5 kilo.. tsk tsk.. ini mungkin faktor berpuasa.. doktor pesan soh makan baaaaanyak2 masa raya nanti.. so, jangan jeling2 kalo nmpk asyik muka mekchu je kat meja makan... 
2. Again, confirm it's a 'cheese burger'. Alhamdulillah syukur.. 
3. Air ketuban sangat lah banyak, lebih kurang 14 cm (ke liter ntah)
4. Air kencing semua normal
5. Berat baby dah 1.24 kilo (^_^)
6. Masa scan kepala baby dah 30 minggu manakala anggota yang lain 28 minggu.. hahaha ini mmg spesis mama dia yang tweety bird :)
7. Masa buat 3D, muka lebih kepada muka mi-cah.. exp part dahi.. tapi hidung dia macam mancung skit.. harap2 cantik macam mama.. 

Nah gambar mekchu sempena dah masuk 3rd trimester ni.. 


3rd trimester? macam tak percaya... So, please be nice to me :D

17 comments:

Nazirah Azeman said...

3rd trimester baru 55kg++?kecik nye badan mekchu.

selamat hari raya mekchu,nnt raye makan je ok.pas beranak blh diet hihihihihi

SURIA AMANDA said...

im alwitz nice..hehehehe....cheese burger? tahniahhhhh....hehehehe...x sabar nak tunggu dia keluar..

QasehnyaRania said...

alhamdulillah..selamat hari raya mekchu =)

Chekpid said...

iye ke cepat push. doktor datang betul2 bila pala baby dah kuar ni. lepas sambut, terus nurse yg handle..itu pasal cepat..kdg2 yg menjahitnya pun dkktor lain..itu pengalaman aku ler...

Siti Shuhadah said...

mula2 tu terpikir jer ape tu cheese burger??? pastu...oooo..pham dah..hehehe... congrats.. sepasang la nanti..=)

Nad @ MamaZN said...

3rd trimester saya 80kg huhu!ngeri...

syawalsimpsons said...

mekchu geng la kito ni...sue pon tuwun je dari 56.2 ke 55.9...adoi...sengal betoi...so raya ni melantak jgn pandnag kiri kanan la pasni..

Nini D.. said...

anda sangat kiut!!!!!!

shaza said...

dah boleh cari nama gegerl la pasni.. selamat hari raya sue..

Suliana said...

comel je mekchu. slmt hari raya..

mama tisya said...

tgal 2 bln je lg nk deliver...smoga smua dipermudahkn

kemma said...

x sabar nk tgk gegirl mekcu...raya ni jgn lupa tau ..maaaaakannn banyaaaakkkk...hehe

MaMa CyDa said...

untunglah mekchu masuk trimester berat br 55kg. Mama masuk trimester jek berat dh 60kg huhuhu la nih dh beranak betat trun jd 53kg. Hadoiiilah....

CaDLyNN said...

mekchu...comel comel..
55kg je? ish2..raye mkn byk2 ye..
bestla michah dpt baby gurl..
take care ye mekchu..

Mimy Hamid said...

baby cheese burger confirm gebu ni macam micah ...mekchu apasal preknen cantek hah

Bitt (doubeIS) said...

yeahhh i will be nice to u!!! hahahhaha comel la mekchu! yesss cantik mcm mama dia...i likee...hehehe

yana said...

Mmg bnyk btl air ketuban..puan sipi2 jek..tp bila kt labor room..lps pecah..bnyk jgk..jgn minum air bnyk2 kot..nti bnyk lg..hehe..tp yg mana baik sbnrnya..bnyk @ sikit air ketuban ek?confuse jgk org..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...