@churalliya

Thursday, September 13, 2012

Check up @ 34 weeks

Seawal 8 pagi dah terpacak, pukul 10.45 pagi jugak baru sampai turn.. tak pernah check-up sebelah pagi.. rupanya 2x5 je suasana nya waktu petang..

Lorong depan tu memang penuh dengan patient dr.Intan semata.. semua pun membawak perut yang besooo.. semua pun jalan dah macam penguin.. memang lah tahun Naga ni tahun menambah rakyat Malaysia kan..

Perkembangan di 34 minggu...
1. Berat mama dah jadi 60 kilo.. dan berat baby adalah 2 kilo.. legaaaa sebab at least baby dah cecah 2 kilo..
2. Buat 3D scan dan muka masih melekap kat uri.. susah nak tengok muka dia betul2.. selain tu tapak kaki masih di kepala.. samersop betul anak mama kat dalam tu yeee..
3. Kelihatan hidung agak mancung, tak macam abg mi-cah dulu yg ketara hidung mama nya.. hahahaha..
4. Uri sebahagian besar di bahagian kaki.. legaaa sebab risau kalau di bahagian leher yang banyak kes terbelit uri tu..
5. Air ketuban lebih dari mencukupi
6. Baby sangat aktif dan pesanan doktor kalau kurang gerak cepat2 gi hospital
7. Next visit kena amek darah untuk check HB lagi

Jadi, lupa kan lah nak letak gambar 3D baby kat sini.. gambar mama nye boleh?

kelihatan dah mula membengkak kan.. tang hidung tu yang lemah tu.. haishhh... 

dan gambar minggu lepas.. satu kerugian kalau tak tepek kat sini.. 

beg baby n mummy pun dah siap packing malam tadi.. lambat lagi sebenarnya, tapi perasaan cemas dan takut tu yang lebey-lebey.. 

Kali ni sumbat segala mak nenek kat dalam 1 beg tu aje.. kalo tak cukup, boleh je berulang balik rumah amek barang.. beg tu pun tinggalkan kat rumah nenek labu je..

Maka tak betul lah kata tukang urut hari tu yang kata mekchu bakal bersalin dlm minggu ni.. lagi pun berdoa banyak2 biar lah sekurang-kurang nya kandungan cecah 37 minggu ke atas.. belum puas nak pakai baju poplook lagi nih... hahahahaha..


8 comments:

Nad @ MamaZN said...

berseri2 la mekchu..!
tetibe terasa nak peknen lagi, haha! =p

Nazirah Azeman said...

knp la dedule ms sy peknen tak terpikir nak pki baju poplook.bile tgk mekchu pki baju poplook nmpk cute sgt.

Mimy Hamid said...

Mekchu comel dan seri sgt....tak lama dah tu...

yana said...

ltklah pic scan yg 3d tu..:)

♥MAMASYAZA♥ said...

berseri seri lagi ngan baju tu, cantik sgt

syawalsimpsons said...

ayat last tak leh blah...sajo nak kasi jeles je..poplook..kakkakakak....lek lu mekchu, kasi sue deliver dolu..pastu baru mekchu..kikikiki

amaniammar said...

Ketentuan itu hanya Rahsia Allah
pape pn keep on update yer sis..
mudahan kelahiran itu kelak menyerikan kehidupan keluarga kalian tau..
lps pantang leh diet kembali..

hhuhuhu

QasehnyaRania said...

alhamdulillah .. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...