@churalliya

Tuesday, December 6, 2011

Koleksi perfume yang tak macam koleksi

Mekchu ni bukanlah minat sangat nak cuba perfume2 baru di pasaran.. pakai asal ado je.. 

Ada jugak botol yang dah buang sebab zaman dulu mana lah ada tempat nak simpan.. buat semak je kan.. masa nak buat wordrobe dulu, saje rekues buat kan rak macam tu sebab senang nak simpan botol perfume (macam lah banyak sangat)


Vavavavavava... lemari dah penuh walau pun bukan semua botol perfume :) ada pulak losyen, tiger balm, shower gel.. hahaha.. ada lagi 2 layer kat bawah tak bleh masuk blog!

Kami tak de perfume yang betul2 menjadi feberet sampai beli sedozen buat stok.. apa yang wangi dan boleh diterima hidung, itu yang kami beli.. itu pun cukup sebotol.. dah habis sebotol, tahun depan baru beli lagi.. sementara tu pakai lah perfume body shop dulu.. hahahaha...

Nak buat pengakuan kejap boleh? Hadiah lucky draw masa Karnival ICT hari tu bukan perfume tau.. tak sampai hati pulak nak tipu korang lama-lama.. bahaya mekchu ni, dapat thumb drive pun di katanya dapat kunci kereta.. hahahaha... awas korang...

Selalu kan, bila masuk je kedai perfume mesti pening kepala nak pilih.. sedut lah bijik kopi 18x pun, tetap semua pun bau busuk.. masa tu lah rasa macam perut dah kembung angin.. rasa nak wekk wekkk aje..

Nak tanya korang lah... perfume apa yang korang suka dan tolong suggestkan boleh? Ingat nak beli perfume baru lah.. lama sangat rasanya tak beli selain dari body shop :)

Mekchu dah wangi, tak payah pakai minyak wangi pun tak pe sebenarnya.. Kan mekchu pakai Downy Passion.. hahahahahahaha.. ampunnn jangan panggggg dulu..

Jangan lupa tolong suggest ok.. Maaaaaaacih ^o^

26 comments:

*SiRibenMerah said...

byk nye.. pinjam muleh?

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

perghhh.. manyak tol koleksi..

lely suke pakai CK 1..
ritu pakai CK Grave, punyelah beshh.. tup2 discont. .. ;-p
hampesss sunggoh la!

bodyshop lyn gop, pakai whitemusk..
lani try aqua lily.. =)

syawalsimpsons said...

saya pun tak pakai sangat perfume ni mek chu..pakai yang mana wangai je...mmm...tak pakai pon sue still wangi...bukan Downy Passion tau....x da pape pun...kikikikiki

tak tau nak sugest ape...tak giler perfume pon...

Mimy Hamid said...

kira banyak la tu mekchu..aku lak suka perfume yang tak pernah cuba..so beli la kalau mmg tak pernah pakai..saja je nak botol nya...cer try elizabeth arden..sedap semua bau dr brand ni..wangi dan tahan lama

@e_da said...

cantiknya... bayk koleksi.. sy tak tersimpan.. terbuang selalunya keje hubby la tu.. huhu

littlehumblelynn said...

banyak yang wangi

tp still stick dgn LANCOME..

♥MAMASYAZA♥ said...

akak kan dealer avon,so perfume avon jelah yg byk kat umah. kalo birthday barulah dpt hadiah perfume mahal ckit, tu pun kalo en. abah ingat nak beli...heheheeh

jenama Jet Femme kat avon, akak suka baunya

KhaiZa said...

banyakkan koleksi... everyday tukar perfume..

CaDLyNN said...

lin penah pakai perfume ape jerk..keh2..tp tak kire..nk jugak suggest kt mekchu..

last lin pakai jadore..CD :p
L'eau d'Issey Perfume - issey miyake pon best gak..
be delicious pon ok..blossom punye soft sikit :p


tp skrg bile dah abes stok di ats..pakai one drop perfume jerk hasil menang GA kt blog..wakaka...

nk p beli gak sempena murah2 bulan disember ni..hohoho

PUANSTOBERI said...

Alor..nak sajes pun tak reti ke Mekchu. Mekchu sker bau romantik2 ke yg fun2 ceria gitu??

Kalo me tak brpa sker yg bau ala2 romantik. Sker yg bau2 buah. Cam skang ni pakai Nina Ricci *eh. Btul ke Nina Ricci??* bentuk epal tu. Dlu pun pnh pakai DKNY bentuk epal. Skang ni tgh bodek incik asben belikan adiah beday Bvglari pepel tu. Lama da ngidam. Hikss.

mikamusz said...

rrmmm cer try Daisy by Marc Jacobs, ada 2 jenis, atau Prada Milano... lagik 1 Annick Goutal (camtu kot ejanya).. pun best gak..

SYANI said...

Paris Hilton pun wangi jugak...

marinahunny said...

hehehekita pun pakai downey jek hahaha

ch@ said...

ohoiii byknya botol perfume mekchu, sejak perfume last habis blm beli2 lagi. uhuhuhu, tak de ke org nak bagi eh. kekeke.
kita tak pandai beli perfume la.

Eri-chan said...

aku pencinta clinique cuma dah lama tak pakai sejak ada orang lain pakai bau yang sama, sekarang pakai VS je. dah. hahahaha

QASEHNYA RANIA said...

women of earth...avon..besst baunya ...=) i like ..cer try..

Hilda said...

Sue suka bau yang macam mana, fresh, manis atau lain2? Kalau macam akak, suka bau yang fresh macam JLo (Glow). Christian Dior (Miss Dior Cherie), Cacharel (Noa)dan banyak lagi la....Bila pakai tu rasa fresh sesangat (effect terlampau)

sha a.s said...

sha pn gile perfume...ntah bape byk botol da pakai...kalau la dijual balik, mau blh bwt downpayment keta...ekeke...

women + perfume = wajib!

etiey.com said...

wah mek chu kemain banyak! sekarang suka juga simpan botolnya.. kalau dulu2 campak ntah ke mana hehhe...

sama juga saya pn tak ada yg fevret tp yang agak saya suka yang bulgari, yang botol bulat senget tu hehhe... apa nama ntah! suka yg warna putih/silver tu...

dah jwb pasal baju eysraf tu... hehhehe tq dear!

Nini D.. said...

tak tau nak suggest apa mekchu sebab den pengguna setia white musk bodyshop!

lydzar said...

saya cuma pakai echanter paris saje hikhikhik..so tak reti nk suggest perfume mahal kt kaunter tu. :D

Pepel BoNda AmaNi said...

downy pun downy la..

NeenaAnuar said...

ai pun ade simpan hobby wat collection botol perfume! dari sehari ke sehari nak blog tak belog2 pun.. hahha..

now me pakai perfume Aigner.. sangatt suker ngan bau dia yg ala2 floral and sweet nie! :D

amirah said...

kita suka try and error je mekchu..jgn risau. asal nama dia minyak wangi..mesti wangi..hehe..kita suka escada..tp suka gak yg bau dia active..tp yela, sejak menjak dh pakai downy pakai downy ni dah jarang pakai perfume..kalo tak mcm2 bau dah jadinya..

Anonymous said...

issey miyake..wangi & bes...try la...

~titie~

Anonymous said...

issey miyake..wangi & bes...try la...

~titie~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...