@churalliya

Tuesday, January 29, 2013

#habibinajwa dah 3 bulan

Pejam celik, pejam celik dah nak masuk kerja balik.. ehhh tapi mekchu blom masuk kerja lagi.. Setelah dapat keizinan bos, mekchu sambung cuti lagi sikit atas beberapa urusan yang perlu diselesaikan ..

Ini #habibinajwa yang dah siap wangi-wangi nak pegi check-up.. Tunggu abang mi balik sekolah dulu.. Dia dah siap pesan tunggu dia balik.. kalo tak tunggu nanti dia tak nak pegi sekolah lagi.. ohh abg mi sangat pandai mengugut sekarang ni.. kadang2 ugutan dia buat kita rasa berdebar...

somel tak? jarang ada gambar wawa tersenyum kan.. 

Semua yang dipakai itu adalah hasil online shopping (kecuali pampers).. Siapa kata online shopping itu membazir? meh sini nak babab dia..

Kena drive sendiri bawak anak-anak.. papa-jib terus tunggu kat hospital.. Dia kan kerja..

gitu lah gaya kalo mekchu yang kena drive.. 

 memang bahaya letak car seat macam tu sebab ada air bag kan.. tapi kalo letak belakang lagi bahaya kot.. macam mana nak pok-pok kan wawa nanti?

Papa-jib kena sampai dulu sebab bila kami sampai, dia kena parkingkan kereta.. tak sanggup nak berjalan jauh angkut segala macam.. 
ini baby wawa yang dah ganti baju.. wahhhh.. kecik2 mama dia dah amalkan mix n match :D

Proses menunggu giliran memang hangin.. private atau goverment pun sama aje.. dari tak de orang tiba2 ramai sehingga tak de orang semula, baru lah tiba giliran kami..

ingatkan kami yang awal sebab tak de orang... rupanya dorang dah register lepas tu keluar makan kot.. sampai2 je dorang yang kena panggil nama dulu.. 

suka pulak buat tocang lekat ni.. sampai lenguh ketiak.. orang tua2 kata kalo dapat buat tocang ni sendiri, dia terang hati.. ehem ehem..

muka abg mi yang sedang risaukan sesuatu.. 

dia risaukan anak tamby ni curik adik dia.. lama tau budak tu gentel si wawa.. takut bila dah geram, dia tekan aje budak kecik tu.. badan dah la semangat.. 

ni abang mi yang kena marah sebab meragam lapar.. grrrrrr tadi suruh makan tak nak.. 

mari kita tenangkan hati amek gambar dengan budak korea ni..

Bila dah tiba giliran, terus tak de mood nak amek gambar dalam bilik doktor.. ni ada sekeping ni aje..

Wawa di usia 3 bulan :
Berat = 5.4kg
Panjang = 58cm
Ukur lilit kepala = 39.5cm

Selain dapat injection untuk 3 bulan (2nd DTP,& Polio & Hib + Hip.B) wawa jugak diberi makan ubat rotavirus untuk bulan yang kedua..

Dah pandai main air liur.. sampai basah-basah baju.. lepas tu masih dalam proses nak carik jari mana yang paling best untuk isap.. sekarang semua jari pun dia sumbat.. bila dapat jari telunjuk atau jari hantu apa lagi, terus termuntah..

Senyum dah terror.. pantang di agah.. konpem tersenyum.. dah pandai jugak gelak mengekek.. kadang2 belum agah dia dah tergelak..

Masih bertahan tak tido buai lagi.. nak ajar tido kat tilam aje.. tido enjut-enjut kat rocker pun kalau boleh nak elakkan.. kalau boleh laa.. Lepas tu suka tido senget sebelah kanan dia.. bila bangun pagi mesti akan nampak wawa dengan gaya macam gambar ni..

apa lagi kalau bukan carik ketiak mama kat sebelah kan...

Penggemar susu ibu yang tegar.. kuat minum.. sekali minum 4oz.. nasib dia jenis tak kisah puting apa.. try puting avent, terus dia layan aje.. fuhhhhhh selamat...

Masih belum ada tanda-tanda nak meniarap lagi buat masa ni..

Dah itu aje buat masa ni.. mama ngko dah penat...


by mekchuN (^_^)

17 comments:

Nazirah Azeman said...

hahahahah pandai abg mi ugut2 mama die heheheheheheh

PUANSTOBERI said...

wohooo...anak korea ni mmg gegirl sungguh nih.. hikhik..

untung Mekchu dpt cuti 3 bulan yer.. kami kump PnP Big boss tak kasik cuti smpai 3 bulan.. huhu.. ye lah..walo mmg kita buleh layak dpt 3 bulan , tp kelulusan adalah pada ketua jabatan.. so, akur.. huhu.. (unless ada surat doktor kata ada masalah ke apa, itu buleh..)

Siti Shuhadah said...

wawa..shomelnyee..geram acu tgk..

::NureeN:: said...

wawa mmg nmpk muka korea... cumil sgt..
car seat tue sama la mcm yg anak nureen punya :)

syawalsimpsons said...

wawa nak jadi menantu aunty soya tak..kakakkak...izz pon lebey kurang je ngan wawa ni..kakakkak

Amanda Suria said...

sokojap yo kan....mcm baru jer 2 minggu mekchu bersalin..cepat tul la masa berlalu...

Ina Khairina said...

oh mak datok!budak korea tu sgt2 la omelnya,x leh tgok la dak najwa ni....rasa geram nak cubit2!

haishhh bila la nak dpt ank dara come lote mcm ni....

Nini D.. said...

teserlah anak korea sorang nih..tp mmg wawa ikut muka papa-jib sgt!

Mama Vogue said...

Geram geram..!!
Kalau dapat peluk tak lepas dah habibinajwa nih..!

Fiza Rahman said...

Tomeinya baby korea nih. Kejap jer dah 3 bulan yer.

Ya ALya said...

mak korea tu lg comel...

littlehumblelynn said...

Alololo

Tomel sgt baby awak nih!!

Nad MamaZN said...

Kejap je dh 3 bulan kan? :)

mama ila said...

hihi..comel wawa... pandai mama nyer mix n match kan baju =)

amirah said...

tomeinya baby k-pop ni...tembam sgt

Bitt (double IS) said...

comel sangat!!!!!
memang kpop habis anak2 mekchu ni! hahaha

rindu kat mekchu gak hehhe semakin gorjes :)

QasehnyaRania said...

amboi..pandai abg lng ugut mama-chu ye ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...