@churalliya

Friday, February 1, 2013

Bila perempuan ni dapat bershopping

Selama ni lepaskan geram shopping online aje.. Bila dapat keluar shopping betul2, hilang terus segala kemurungan... hahaha..

Kebetulan Sogo ada buat Members Day Sale pada 25 & 26 Januari (kebetulan lah sangat). Timing cun-cun pulak tu sebab mekchu masih bercuti kan.. papa-jib lah yang kena apply cuti..

Seawal pagi dah keluar.. hati dah bergelora ni nak lambung-lambung baju.. eeeee.. excited sangat sangat.. Sampai lewat jugak sebab papa-jib terikut jalan susah.. adoii laaa.. saje sabotaj ke apa ni.. Pulak tu bila sampai nak masuk parking kena pusing jauh.. Sudahnya kami parking kat luar aje. Jalan kaki lagi laju kot..

Masuk je sogo terus naik Tingkat 7 dulu kasi tukar voucher... Tiba turn kitorang, toner printer problem la pulek.. ni semua la nak mensabotaj ni.. nak cepat semua jadik lambat.. kena pulak tunggu technical person datang ganti toner..

Ini lah muka kami sementara tunggu printer ok.. ada member kata muka papa-jib dah macam yakuza jepun nak bantai orang.. hahahaha..

Kat bawah ni pulak rupa keterujaan seorang perempuan yang dapat voucher berkeping-keping..

6 keping voucher RM50.. weeeeee... papa-jib yang banyak, mekchu punya sekeping aje..

Kami bukan redeem point daripada sogo card. Tapi daripada point credit card maybank.. 9500 point = RM50 voucher. Lepas ni semua pun nak bayar pakai credit card macam papa-jib buat.. patut lah point dia banyak..

Macam kebiasaan, memang akan terjah Level 4 dulu.. dah siap janji dengan papa-jib lagi 2 jam tunggu kat area lif... 2 jam untuk level 4 sahaja? vavavava.. Level 4 adalah pakaian budak2.. dan benda yang pertama masuk dalam bakul adalah baju baby wawa...

Separuh meroyan.. semua pun nak sumbat masuk dalam bakul sebab murah.. kalo ikut nafsu memang 5 bakul baru cukup.. ehhh harga memang betul punya murah tau.. bukan harga yang saja2 dinaik kan tu.. harga dapat diskaun selepas didiskaunkan..

Contoh baju wawa harga biasa RM120 lah katakan.. Harga sale biasa RM60 dan bila tiba harga member dapat RM20.. tak ke ko gerammmmm?

Tiba masa yang dijanjikan, maka bertemu lah sepasang suami isteri di kawasan lif.. bincang2 baju ni ok ke idak, nak tambah baju lagi ke idak dan terus pegi beratur.. sekiannnnnnn panjang barisannya...

Total baju najmi dan najwa je dah habis voucher yang kami redeem tu.. siap kena tambah RM5.20 lagi.. hahahaha... ingatkan bleh la simpan sekeping dua buat beli henbeg.. nan-hado!!

Lepas setel, turn papa-jib pulak.. Dia nak beli baju keje yang dah bertahun-tahun tak tukar.. Laki mekchu tu bukan selalu ada mood nak shopping macam ni.. sesekali dia nak, kena layan kan...



Selesai urusan papa-jib, ada lagi sejam je untuk mekchu pulak.. tak plan nak beli apa pun.. kalau ada yang cantik di mata baru beli.. nasib banyak yang tak cantik daripada yang cantik.. selamat duit.. mungkin juga faktor kaki yang dah lenguh..

Selesai semua, pegi tukar voucher lagi.. LAGI? setiap RM100 yang dibelanjakan akan dapat RM10 voucher.. best gilak kalo shopping macam ni.. maka dapatlah lagi sebelas keping voucher RM10...

saya suka.. saya suka...

Setel semua, jalan laju-laju ke parking.. Dah nak dekat senja nan merah baru ingat nak balik..

tu dia gagahnya seorang suami..

Sampai je dalam kereta, terus gelojoh mengepam.. barulah terasa sakit.. bila dapat shopping, lupa terus nak pam.. Hambek dapat 12oz..

suka sangat pakai avent manual ni.. pam adalah benda yang terpenting selepas henfon.. 

Dan inilah hasilnya..

tak larat nak tebar satu-satu.. 

Beli untuk keperluan.. Ya, semua ni memang keperluan terutama barang2 mekchu sebagai keperluan nak masuk kerja tak lama lagi.. hahahaha.. keperluan sangat tau.. kasik semangat sikit nak mula kerja..

Thanks papa bawak pegi sogo.. mama janji mama tak beli apa dah sehingga pertengahan april nanti.. tapi penghujung april papa TERPASKA bawak mama ke sogo lagi sebab voucher tu nak expired..

Wahhh bagus tak alasan tu?


by mekchuN (^_^)

9 comments:

Mama Vogue said...

Ohhoi.. mmg memborong sakan..! Tapi berbaloi-baloi takpe :)

Bln doblas ari tu pun ade gak pakse Incik Joni ke Sogo tapi sempat beli baju anak saje..! Sbb Incik Joni baru balik dari keja shift mlm..hahaha!

Kasyah and Khalis ~ Never Ending Story said...

Bagusss alasan itew...yeay syooopinggg lg

Nad MamaZN said...

Bestnyeeeeee...!
Saya jgn harap la.dpt p sogo...
Papazakwan nggak sukak!huhu

Nory Zoulkefle said...

bestnyer dpt shopping mcm ni...tp tak mampu nk pakai Credit Card lgi...hekhekhekhehek

MiYOKO SuKi said...

shopping sakan no mekchu....bestnyaa

amirah said...

bestnya shopping gini...meriahhh

mama_onie said...

Bagusnya papa jib rajin melayan pergi sogo kudin malasssssss nak ke sana x larat tengok ramai sangat umat!
Berbaloi sungguh shopping!!

Amanda Suria said...

hamboih....jeles2...lama dah aku x kuar shopping ni..nak dating pun xde masa...acaner?

QasehnyaRania said...

sakan... ;)
best shopping baju anak2 kan ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...