@churalliya

Wednesday, May 22, 2013

Meraikan Selamat Hari Kita

Dari HK membawa ke Singapore.. seterusnya Cameron dan tahun ni kat Melaka aje.. mungkin tahun depan sekadar Ulu Bendul? my ohh my.. ~ copy paste dari entry lepas

Tak mustahil tu..

Tahun ni kami ke A Famosa.. Bawak nenek labu dan bibik sekali..

otw.. abam mi soh bagi adik wawa kat bibik sebab dia nak dok ngan mama.. 

Abam mi sekarang ni sibuk nak buat rambut pacak.. tp tak boleh memacak sebab rambut dia panjang.. sudahnya buat rambut belah tepi pas tu buatkan sikit jambul.. itu papa dia punya tugas..

Hahahaha.. dah pandai nak melaram budak kecik tu.. kemain marah kalau terusik rambut dia..

Lebih kurang 45 minit je kot dah sampai.. boleh kira dengan jari bilangan kereta yang parking kat sana.. itu petanda baik boleh konker swimming pool.. 

1st time guna baby carrier dan saya suka.. saya suka..

tak ade gambar nenek labu.. ada ini aje kat pintu masuk.. papa nampak comel la kendong 3 bag macam tu.. patut ada 4 bag.. mana lagi satu bag? haaa tungguuu mekchu cerita.. 

Kat dalam tu memang tak de orang.. memang puas mandi.. tapi cuaca terlalu panas.. perit.. mekchu kan sayangkan kulit..

Tapi kalo tak berendam rugi la pulak kan.. turun mandi sekejap hilangkan gian aje.. naik gelongsor pun sekali dua.. nak naik ngan papajib tapi abam mi dengki.. dia tak bagi.. jeles letew..

dah perasan putih sangat la tu nak berjemur macam mat saleh!

king of the pool yang naik gelongsor pun nak pakai cemata.. 

kami sewa cabana betul2 depan pool ni.. cabana no.20 :)

Abam mi lah yang paling suka.. yang kedua suka papajib dia..

 Bersama angka 8 untuk 8 tahun yg indah bersamamu.. Selamat Hari Kita @bapakgonjolong ~ copy paste dari IG

Lepas masing2 dah hitam, dah separa rentung baru ingat nak balik.. nenek labu dah bising dia tak sabar nak check-in otel katanya.. ehhh tak amek pulak gambar bibik berendam.. kemain bibik merenung masa depan sambil menyelam..

Bila dah sampai bilik..................... jeng jeng jeng.. nak mandikan anak-anak.. jeng jeng jeng........................ baru perasan bag baju kami tak de.. sah sah tertinggal kat rumah ni.. tak pernah la pulak tertinggal bag.. geledah baju-baju kat dalam bag yang bawak kat water park dan selamat ada baju spare budak2.. cuma kami berdua ni aje yang memang tak de baju..

Sedih pun iye jugak sebab nak dekat berejam jugak mekchu packing baju malam tu.. baik punya planning kita nak pakai baju apa, budak2 nak pakaikan baju apa.. sekali semua nya tinggal.. 

Memang mendapat la gi celebrate annivesary pakai baju yang sama sampai ke malam.. sudahnya carik baju kat pekan Tampin.. hahahaha...

Dan untuk tahun ke-8, malam tu kami deting berduaan kat pekan Tampin.. anak2 tido kat bilik.. hahahaha... kelakar la pulak bila teringat..

kecibung wawa yang menten tak banyak ragam.. banyak kali pesan dengan wawa jangan muntah.. kalo muntah mama pakaikan pampers aje..

haaaaa.. kan mama dah kata jangan berendam lama sangat... nampak dah gelap macam papa.. abam mi sangat kasanova bila rambut belah tepi..

bersama baju baru dan cucur udang alor gajah.. baju memang tak de pilihan.. ku sebat yang paling mahal kat dalam al-ikhsan tu..

Ok, ni ada gambar pre-annivesary (declare sendiri)


Ternyata mekchu tak sesuai untuk ber-penny.. nampak diri yang macam sedang mengandung 5 bulan!! Bila tengok orang lain pakai elok aje.. atau mungkin ada angin sedang bertiup dalam kain tu menyebabkan kembang semacam.. hahaha ayat penyedap hati..

Dan ni pulak dari keek & IG/FB papajib.. (pengaruh bini paksa soh register instagram dan keek.. hahaha)



[ @ ] bapakgonjolong Terima kasih sayang yang sentiasa berada di sisi selama 8 tahun... selamat ulang tahun... semoga kekal ke akhir hayat... amin.


Walau gambar dengan kain lampin, mama tetap tersentuh.. Api yang membara sehangat cinta yang sentiasa mekar.. hahaha lebih2 pulak..

Ok sudah... Begitu lah seadanya kami.. jarang sekali nak berjalan jauh sikit dari Seremban kalau tidak kerana tarikh-tarikh istimewa..


by mekchuN (^_^)

8 comments:

mama_onie said...

Sweet!

Nad MamaZN said...

Hepi anniersary mekchun!!!!
Suka ygk famili mekchu :)

therosputih said...

selamat menyambut anniversary ke 8 mekchu...N

doakan yang terbaik buat mekchu sekeluarga...

dulu, masa praktikal kat alor gajah, ari2 makan itu cucur...hihi

syawalsimpsons said...

alahai tertinggal pulok baju bajan ye..mmm..kekdahnyer kena la beli baju baru...

Nini D.. said...

Pekan Tampin tu dah dokek sangat dengan umah mak mertuo den!!

Nini D.. said...

Pekan Tampin tu dah dokek sangat dengan umah mak mertuo den!!

QasehnyaRania said...

la, acaner ler leh tertinggal tu :)

amirah said...

alolo...romantiknya papajib ni..berapi2 terbakau tu..huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...