@churalliya

Friday, June 7, 2013

Entry pasal shopping (lagi?)

Semalam Seremban kan cuti umum.. ehh bukan Seremban je kot.. N9 dan negeri2 yang berkaitan.. hahaha tak sure pulak negeri mana yang sama2 cuti Israk Mikraj.. yang ku tahu Selangor dan KL adalah tidak cuti.. Maka boleh pegi terjah kl sana..

Memang benar seperti yang disangka.. tak terlalu padat dengan manusia.. oiii nak ajak papajib kena la amek kira  kepadatan orang di lokasi berkenaan.. kalo dah sesak2 ingat dia suka? daripada nampak muncung dia kan, lebih baik duduk umah diam2.. hahaha... tapi semalam ternyata muka dia ada sinyummmmm.. mih mih mih..

muka sendiri dalam kereta harus ada.. 

Nak amek gambar dgn papajib tapi dia pakai baju kerja dengan seluar jeans.. hahaha.. papajib terpaksa pakai baju kerja jugak sebab nak mengaburi mata abam mi konon2 papa dia nak pegi opis macam biasa.. kalau tidak nanti kena soal siasat macam mata2 gelap.. t-shirt spare dah bawak masuk dalam keta..

Tapi dalam pada penyamaran tu kena jugak tegur dengan abam mi tu..

"papa, kenapa pakai seluar jin pegi keje ni? seluar koyak pulak tu..." ~HAHAHAHA mekchu kat tepi cepat2 pusing belakang sbb tak bleh nak tengok muka papajib terkulat2 nak menjawab.. terkekek-kekek gelak..

Kalo abam mi nampak mama dia pakai seluar kaler2 pegi keje dia tak banyak soal sangat.. tapi jangan lah nampak papa dia pakai baju selain dari baju kerja... berderet soalan nak kena jawab baru boleh lepas keluar rumah!

Papajib nak pegi sogo.. mekchu nak pegi midv.. sudahnya nak kena adil jom lah kita pegi 2-2 tempat tu..

Last pegi sogo bila erk? yang masa member's day hari tu.. voucher pun dah selamat bagi kat readers.. leceh voucher yang ada expiry date ni.. ku tak shuke!!

disebabkan macam tak syok kalau shopping tanpa voucher, maka kami pegi jugak redeem points guna credit card maybank visa tu.. mekchu nya tak cukup point hohoiiii.. sekeping voucher pun tak lepas.. tapi papajib punya boleh dapat 2 keping.. 9500 thread points = RM50 voucher..

Sekarang dah pandai.. ikut cara papajib berbelanja.. semua pun dia akan guna credit card.. so akan dapat banyak points di situ.. tapi yang penting jgn lupa daratan berbelanja sudaaa....

ini selepas papajib transform dari baju kerja kepada baju belang.. baju ni di beli kat Tampin masa annivasary yang tertinggal bag tu.. nampak je baju belang ni terus kata ok sebab aii ni kan suka mecing2..

Bila dah belang2 macam ni nampak macam banduan terlepas la pulak.. hahahaha.. tak pe.. yang penting senang nak carik dalam keramaian manusia.. dah la kat sogo tu line tak berapa bagus.. susah nak call..

Memang terus terjah level 4 beli baju budak2 dulu.. beli terus untuk raya.. setel!

Lepas tu nak turun ternampak pulak Uniqlo baru bukak kat level 3.. terus teringat nora danish dan menonong masuk dalam.. memang baju2 dia taste mekchu sungguh.. yang loose2 dan kain sejuk..

 yang ini atas bawah ku rembat yang patung pakai.. ya, memang senang terpengaruh apa yang patung pakai walau pun patung tu tak de kepala.. 

yang ini pulak patung tak pakai.. tapi suka sebab dia polkadot..

T-shirt budak pun comel2.. Paling suka dengan servis staff dorang yang sangat polite walau pun dorang mungkin sedang sakit tekak sebab kena cakap kuat2 'wellcome to Uniqlo' tanpa henti.. sampai dalam kereta kami terikut 'wellcome to Uniqlo'..'wellcome to Uniqlo'....

misi memang nak beli jam.. papajib suruh beli babyG gitew.. boleh bawak berjogging katanya.. hahahaha entah berapa kali sangat la bini dia ni turun jogging kan.. selama ni anggap babyG sesuai untuk remaja je.. bila pakai, ehhh ehhh comel la pulak.. kita kan ibu muda.. hahahaktuih!!!

Setel semua, moh tuju ke destinasi pilihan isteri pulak..

otw ke midv.. dapat 11oz.. alhamdulillah...

Sampai je terus carik asam laksa ni dulu..

kegemaran sepanjang zaman kot.. 

Masa tu dah petang.. tak bleh lama2 sebab hati tu dah teringat kat anak2.. kalau pegi kerja kurang sikit rasa teringat tu sebab mencari rezeki kan.. ini keluar jimba2 ni terasa bersalah pulak tak bawak dorang.. tapi malas nak bawak.. tapi rasa bersalah.. hahaha pang sekali!!

misi seterusnya nak cari sneakers.. dah lama mencari tapi bila try aje terasa macam remaja sangat.. hahaha.. tapi papajib kata ok dan nak belanja, setuju terus :) antara biru, pink, hitam dan kelabu yang mana satu pilihan hati? nantikan di instagram mekchu.. poyooOoooOooo!!

Ohhye, sneakers dalam gambar tu semua size budak yang paling besar.. baru ok bila ibu muda ni pakai.. yang lain2 terasa macam patung mcdonalds berjalan.. HAHAHAHA....

Sejak digelar ibu muda ni, jiwa pun harus lah muda.. ye tak?

Balik tu tak bawak barang masuk rumah.. simpan dalam keta dulu takut kena soal dengan abam mi lagi..

ada lagi dalam keta tu.. siap ikut pegi opis lagi.. hahaha punya lah nak cover line dari anak.. 

So tak dapat lah nak tayang dengan korang hasil shoppingan semalam..

Tak sabar nak pakai sneakers bersama babyG sambil pegi jalan2.. tapi nak jalan ke mana erkk?..


by mekchuN (^_^)

10 comments:

amirah said...

bestnyaaa shopingggg

Suliana said...

bestnya!!

syawalsimpsons said...

terbaik la shopping2 ni...

mama_onie said...

Huhuhuhu bestnyaaaaa

Eliss Mie said...

wooww sakan shopping x bawak anak yer.hehehe

yana said...

ibu dah x muda..x lama lagi 35 thn!

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

gimme 5!!!
wlpn dh umo 33 thn, kite ttp msh ngan sneaker converse kaler merah + baby g..
feeling remaja pun betul tp yg penting keselesaan + kesukaan.. hehehe

Nuraz said...

laksa mekchu??...adussss...selagi baby belum genap setahun akak takkan sentuh assam laksa mahupun laksa penang...huhu..

Nini D.. said...

oohhhh...bilakah pulak daku dapat bersopping begini??!!

QasehnyaRania said...

a`aaa. kl tak cuti pon ..huhu

ke mana saja yg best ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...