@churalliya

Thursday, November 10, 2011

Dah mula menggelupas

Dia dah mula dah... Itu yang malas nak pakai beg mahal-mahal pegi keje..

Mahal ke?

 
 
Nampak kan tompok-tompok manggis tuh? tak lama lagi sadaqallahul azim lah tuuu... 

Bukan tak nak beli henbeg baru, tapi memang begitu lah kesudahannya nanti..

Mahal dah cuba, murah pun dah cuba.. 2-2 sama jugak.. Dah ikut cara penyimpanan yang betul pun.. tapi macam tak berhasil..

Rasa macam nak pakai paper beg aje pegi keje.. hari-hari pun boleh tukar ikut kaler baju.. Kalau ada yang memulakan, mekchu setia jadi follower nombor 1 :)

28 comments:

MAPPIAU said...

haah kan kalau pakai paper bag hari2 boleh pakai warne yang gojes2 huhuhu. cube la cube la cube la.

mamyharraz said...

kann setuju dgn mekchu..mahal murah sama jew kalau dah tiba waktu dia nak mengelupas..sabar jelah..

sbb tu sy tak mo pakai coach takut jd beginilah(padahal tak mampu =P) heehehee

amiey lee said...

ye la mek chu..sama la kita..kekadng beli rege mahal2 pastu sama aja

PUANSTOBERI said...

ha.. btul la Mekchu, murah pun camtu, mahal pun camtu gak.
Kite panggil dia jadi sopak2. Cena eh tanak bagi sopak2 tu. kena beli beg kulit ori la gamaknya. Haha.
Skang beg Semb kita pakai ni pun da sopak2, maka jadi belasahan la walo sayang sebenarnya. Sobss..

InaAchik said...

aku stakat ni carlo rino handbag2 jusco like valentino n bla2 yg bermasalah cenggini. kalo charles&keith ngan guess xder masalah lg takat ni.

InaAchik said...

aku stakat ni carlo rino handbag2 jusco like valentino n bla2 yg bermasalah cenggini. kalo charles&keith ngan guess xder masalah lg takat ni.

syawalsimpsons said...

try la guna plastik bag...kikiki..ok gak... tu

Alycia said...

dia nk suh beli henbeg br tu hehe..

Lin said...

Bagusnyer cadangan tu...apa kata Mekchu mulakan...mesti jadik trend pas tu..caya lah...hehhe

Xana Razak said...

alololo...pakai beg kain la mekchu yang handmade punye sure tahan lama siap leh basuh lagi

NeenaAnuar said...

beli beg jenis kain ler mekchu tahan sikit.. tapi kene more careful lah bile menggunakan nya.. kalau terkena apa2 kesan tu yg payah tak leh nak main lap2 camgitu jerk..

CaDLyNN said...

meluat kan bile handbag jadi gitu...rase nak campak ke sungai je.tp sayang..huhu

♥ Elin ♥ said...

kualiti beg skg mmg macam tuh ler..

kejp jer dah sana sini sumpik!

Mimy Hamid said...

aku pun ada masalah sama mcm mekchu..problem beg mengelupas...mahal ke murah tetappppp...kadang tak pasan...dia start dari hujung tu kecik je kupas nya kan kan....haishh jom mekchu tukar hbag ke paper beg

p/s: nak teka beg mekchu tu GUESS kannnnnnnnnn

~diAhOntHeblOg~ said...

hehe..jgn beli beg lembik2 dah..beli beg kulit pasni..thn sikit kot..ekeke

MaMa CyDa said...

samalah mekchu. beg mama pon dah menggelupas camtuh gak. lagik haru zip dia plak dah kuyak. tp mama selamba jek sarung bwk g opis. lantaklah ... janji belum bocor lagik beg tuh kan hahahhaha ^_^

::NureeN:: said...

kita sama.. sedeh kan.. yg nureen sedeh tue kan handbeg dpt adiah besday bln 1 thn ni.. aduss dh jd g2.. walhal beli mahal tue.. huhuuuu

Daddy Ziyyad said...

merekah sebab banyak sangat isi duit dalam tu ~ ekeke

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

die mau tukar balu *baru* ler tewww.. ;-p

littlehumblelynn said...

Mekchu

samaler,beli coach pun rabak,beli carlo rino gt jugak.beli longchamp,x gelupas tp mcm kelakar nk heret g opis.

Jom join club 'bagless'

hehehe :-P

lydzar said...

mekchu, saya mmg tak bwk henbeg g keje. bawak backpack ala-ala g sekolah zaman muda2 dulu je. dalam tu bukan ada laptop pon. tp ada pam susu, pashmina sehelai dan macam3 lagi, sampah sarap pon ada hahahahah.back pack kompom tak menggelupas.

~aSFaLiZa~ said...

betul betul. mahal pun dah cuba. murah pun lagi la banyak kali cuba. sume sama. hampagas betul!!!

makdara TERdiva said...

mekcu..pakai shoping beg yang 1 rm5 tu pn ok gak..cantik2 lg :)

eamy milea said...

kite slalu gk bwk paperbag je g keje. =)

mummysyafie said...

kalau mekchu pakai..confirm nor akan ekot..hari2 tukar..kejap hello kitty..kejap angry bird

e.l.i.z.@ said...

guess ke tu?

QASEHNYA RANIA said...

if guna paper bag bahagia rasanya..guna paper bag xbyk risiko kene ragut...btul tak??

Nini D.. said...

den rilek jo pegi jenjalan bawak beg ricycle tesco kaler hijau..senang nak buh mcm2 brg yang dibeli.haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...