@churalliya

Monday, June 10, 2013

Tiada lagi drama

Mekchu tau abam mi ada peminat dia tersendiri.. ramai yang suruh update cerita abam mi tapi mama dia asyik laaaa cerita pasal diri sendiri..

Sekarang dah pandai bahasakan diri 'saya' tau..

"saya nak makan.. saya lapar"
"saya nak berak.. saya dah tak tahannnnnnn"

Hahahahaha semalam ada dialog yang lagi kelakar tapi mekchu tak bleh nak ingat pulak.. dah wassap papajib pun dia tak ingat.. banyak makan semut kami ni.. 

Pagi tadi dah mula sekolah setelah 2 minggu bercuti.. sehari dua ni memang keje kami kena ingatkan dia mengenai sekolah.. risau drama lama berulang kembali..

Ni pagi tadi sebelum keluar kereta..

 peluk tepuk2 bahu mama & papa adalah wajib sebelum ke sekolah.. 

Nasib lah dia tak berdrama..

Cuak jugak sebab pagi tadi ada sorang budak tu menangis sampai muntah2 kat tempat simpan bag.. tengok muka abam mi dah lain macam.. dah mula nak sedih.. cepat2 buat kelakar kasi dia tergelak..

Mama dia boleh jadi pelawak kalo keadaan terdesak..

Bila dia masuk je dalam kelas terus cepat2 berambus dari situ..

Alhamdulillah, banyak perubahan sejak dia bersekolah ni.. nampak dah dia semakin matang..

Dah boleh fokus pada sesuatu yang dia minat.. macam pukul bola golf ni.. lama jugak dia bertahan berlatih kat laman rumah yang sekangkang beruk tu.. kalo tidak dulu nak dapatkan masa 2 minit untuk fokus pada sesuatu pun payah..



Yang ini pulak keek dia baca doa.. papajib kemain teruja bila dengar anak dia dah pandai baca doa..



Nanti nak update kisah abam mi lagi.. Ya, pasti akan ada update lagi kerana ramai follower mi-cah dari tuan blog ni sendiri..

Mi-cah? rindu nak panggil nama tu..

by mekchuN (^_^)

9 comments:

Nad MamaZN said...

Good boy abg mi ni :)

tenku butang said...

hai.. salam kenal

follower ke : 588

done follow sini.. jom follow blog teman.. heee.. http://tengkubutang.blogspot.com/

klu minat kucen leh follow blog ni jugak.. =)
http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

Nini D.. said...

serius mmg rindu dengan mi-cah!!

Anonymous said...

micahhh ..... rinnduu ...
nak lagi . nak lagi . plzz mama chu ... :'(

_cik.ila_

syawalsimpsons said...

baguih abg mi...dah ada kemajuan ni

Mama Vogue said...

Abam mi dah makin besar makin baik..hihi
Bagus la abam mi nih :)

mama_onie said...

Bila dah sekolah nampak diorg makin matangkan? Sedih bila tgk anak anak tetiba dah besar. .. bagus abam mi dah x nangis **mama nak upah apa cuti sekolah akan dtg??

yana said...

u're going to miss the drama..percayalah!

QasehnyaRania said...

alhamdulillah :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...