@churalliya

Thursday, August 15, 2013

Ada 5 helai tudung jerrr..

Malam tadi sebelum tido...

Post gambar dan caption ni tanpa ada sebarang niat yang tak baik..

Esok dah kerja. Seminggu cuti mmg x cukup. Ala, pompuan ni kalo bg sebulan pun x cukup jugak. Td nak iron bj lama ku tenung baju-bajan yg tergantung smpai dh senget2 tu. Pas tu berfikir..... esok kena bgn setengah jam awal dr biasa sbb nak lilit tudung. Pas tu pikir baju apa nk pakai yg mecing dgn 5 helai tudung yg ada. Beli 5 helai je tudung yg mecing utk baju2 raya. Tak terpikir nk beli tudung yg mecing dgn baju kerja. Utk esok lusa dah jumpa bj yg mecing dgn tudung. Lepas2 tu nnti2 lah pikir. Pas tu smbung pikir lg. Baju2 tu byk kain nya berbelah depan. Kalo dikira yg tak berbelah kurang dr 10 helai kot. Pas tu terus kena sound dgn nenek labu 'ko buat apa dr tadi asyik tenung baju2 tu?' Terus kelam kabut angkat baju, iron baju dan lipat baju. Mcm2 sgt yg dipikirkan. InsyaAllah, Tuhan akan permudahkan urusan hambanya...


Dan ramai yang reply bagi tau nak sedekahkan tudung/shawl pada mekchu.. Ramai jugak yang bagi tips dan macam2 lagi laa.. Terharu sangat dibuatnya dikelilingi ramai kawan2 yang manis.. Sampai membuatkan mekchu tido dalam shinyuman.. Pagi tadi bukan bangun setengah jam awal, tapi lewat setengah jam dari biasa.. Dermmm!!

Dan hari ni pertama kali melangkah ke pajabat dengan imej baru..

hitam adalah selamat.. dah la bangun lambat.. punah harapan nak belit shawl cantik2.. tu kasi belit janji tak jatuh je tu.. 

Terima kasih semua..


by mekchuN (^_^)

18 comments:

Azura Aziz said...

Insya Allah, sikit2 lama2 jd bukit ;)

rina mazlan said...

alhamdulillah... comel je tu

mama tisya said...

nk senang bli yg awning..sarung je...kalo belit2 ni amik amsa skit...

aLyNnZ said...

tak pe m ekchu pelan2 kumpul tudung n shawl k..tp alynn suker tgk mekchu pakai shawl cantekk..alorr org putih pakai hitam lagik menawan..

salwana nordin @ che'wa said...

tak apa perlahan2..

tudung instant pun senang dipakai utk permulaan ini :)

ok selamat bershopping dgn baju2, tudung2 dan shawl2 baru ye :)

Cho Zila said...

oklertu janji comelkan.. tahniah berimej baru...
pelan2 beli nanti cukupler sealmari..

LYAfrina said...

alhamdulillah..moga terus mdapat kebertan...

xpe..lps ni mula la sesi mengumpul tudung/shawl ye...

salam aidilfitri
maaf zahir n batin

Suhana Idris said...

Terbaek!!!!mek chu sgt lawoooo!!!!

Suhana Idris said...

Terbaek!!!!mek chu sgt lawoooo!!!!

Bitt (double IS) said...

woww penampilan imej baru ;)

Puan Ida said...

salam
ai saya ida
newbies blogger
saya baru je follow blog ni
jemput ye follow blog saya
umielman.blogspot.com

Belinda Adzmi Ibu Ilhamny said...

lnda tahun lepas pun gini la jugak.. mlm sebelum ke opis siap buat rehearsal dulu lg.. hahaha..
takpe, bab tudung tu, sikit2 lama2 jd bukit,
skrg ni dlm masa setahun, berlambak dah tudung, sampai tahap bg kat org pulak dah..

Belinda Adzmi Ibu Ilhamny said...

lnda tahun lepas pun gini la jugak.. mlm sebelum ke opis siap buat rehearsal dulu lg.. hahaha..
takpe, bab tudung tu, sikit2 lama2 jd bukit,
skrg ni dlm masa setahun, berlambak dah tudung, sampai tahap bg kat org pulak dah..

Anonymous said...

cantiknyeeee . kene betul shawl dgn bentuk muke mama chu. kite suke gi beli tudung yg cantik dan murah kat RJ Fashion matahari height sanun .. pasni dukung wawa pun kepala kene tegak je. takut shawl senget. jgn lasak2 ye wawa ..

_cik.ila_

Mimy Hamid said...

mekchu tak pm pun aku alamat...nak bg sehelai ni

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

slow2 mek chu..
biarkan..

berubah ke arah kebaikan mmg byk dugaan..

QasehnyaRania said...

alhamdulillah.
so sweet la meckhu :)

istiqamah ye :)
u can do it dear ;)

Anonymous said...

part kain belah tu rilek la sue. aku klu bukan kain baju kurung mmg lain2 kain belah depan. x reti pakai kain belah yang berlapik kain kat dalam tu. hahahha. atas tutup, bawah separa seksiii gituuu... kui kui kuii... janji kena dgn tempat la.. kot berbelah tu, jgn la pakai time keje yg memerlukan ligat berjalan ke sana ke mari @ keje luar. takat pi opis deskwork, gi café tu ape lah sgt. atau pun, ntah la, kdg2 ku pakai je. hehehhe *cehh..komen menghasut sungguhhh ;P* tapi, bagus lah klu ko boleh menjadi lebih baik dari ku, Alhamdulillah. dan tahniah!

-mimi-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...