@churalliya

Thursday, November 14, 2013

Family Day UPTM 2013

Asal opis mekchu buat family day aje, mesti papajib ada hal.. Asal papajib ada hal aje, mesti opis mekchu buat family day...

Dari tahun 2009 sampai 2013, hanya tahun 2010 sahaja yg dia dapat join.. 3 tahun tau pegi berdua je dengan abam mi.. Kempunan opismate tak dapat nak tengok papajib live, selalu dlm blog aje (^_^).. Choiii sangat nak kempunan-kempunan kennnn... hahaha..

Dorang semua nak jumpa wawa sebenarnya (jelmaan papajib jugak tu).. tapi tak dapat la nak bawak dak kecibung tu sebab tak de siapa nak tolong jagakan nanti.. Nenek labu tak nak ikut.. Mula2 baek punya dah pancing kata nanti nak bawak pegi makan asam pedas melaka.. dia dah setuju dah.. Tapi bila bagi tau ada sukan ni semua, terus cancel nak follow... tak suka bersosial katanya... hahaha...

Tahun ni buat kat A Famosa Resort.. 5 minggu awal dah booked date dengan papajib tu haa... Setakat hari tu schedule dia free lagi dengan sebarang outstation.. cuma mekchu risaukan dia gi men golp aje.. hari sabtu gitu feberet dia la tu nak men golp.. Sekali tiba harinya, dia kena pegi outstation pulak.. makanya 2-2 papajib dapat bedal.. Outstation sambil bergolop.. Untung laaaaaaaaa.....

Alaaaaa, pegi berdua dengan abam mi pun tak pe... Mama kan supermama...

Tepat 8.30 pagi dah sampai A Famosa.. Legaaaa dapat sampai tepat pada masanya... Elok je parking kereta, mekchu terlobangkan plat number depan keta papajib.. Apa tak nya, mamat yg jaga parking tu suruh ke depan.. depan.. depan.. tak perasan pulak kat depan tu ada tunggul kayu pokok kecik2 tu.. Bila dah langgar tunggul kayu toleh belakang tengok mamat tu dah blah... hantu betul!!!!!

Kow team baeeeek dengan abam mi kata rahsia jgn bagi tau papa... Sekali itu lah perkara pertama yang dia cakap bila jumpa papa dia... hampeh!! Sangat kuat bodek papa dia ni..

Lepas b/fast, mula dah dengan game untuk budak2.. Budak2 lain semua eksaited nak join.. yang abam mi jugak melekap celah ketiak mama malu nak join.. Sampai la game last, pun dia tetap kat celah ketiak lagi.. Tapi nak last2 tu ada gak dia ajak gi tengok dari dekat... Agaknya kalo ada lagi 5 game, baru anak haku ni berani join kot...

Papajib siap pesan "mama kalau berjaya pujuk najmi masuk game, memang hebat...." see, papa dia pun dah boleh agak apa yang bakal berlaku..

budak lambat nak panas... sekali dah panas susah nak sejuk.. 

Ada banyak game, gambar pun banyak.. Mekchu copy yang ada muka sendiri aje lah ye...

Ni game isi air dalam gelung getah dengan cawan bocor.. Pas tu kena transfer kat dalam botol seberang sana.. Siapa melimpah dulu dia menang...




Yang ini pulak masuk gegelung rotan dari hujung sini membawa ke hujung sana dan kembali semula ke hujung sini... haaaa punya lah panjang nak eksplen kan...


Time ni abam mi dah mula panas... Siap dia pulak kata "mama, masuk lah sukan lagi ma.... mi nak sokong mama.."

Semua ada 5 kumpulan.. Siap2 pakai baju ikut kaler. Merah, kuning, hijau, biru & pepel..


Kes tertukar anak ni.. mekchu dengan anak kak jem.. kak jem dengan anak hazry.. abam mi? tiada siapa yg mahu sbb garang sangat... hahahaha... 

penonton setia di situ... 

Banyak lagi game lain... tapi tak de gambar mekchu, so sonang lah kojo den...


susah kemain nak bergambar.. tak nak langsung pandang camera... 

Tak pernah kecewa lagi setiap kali kalau ada sukaneka ni.. memang best..

keseluruhan, team merah dapat no.2.. jimat sebulan tak payah beli minyak... Hadiah semua berupa barang2 dapur.. Konpem memang akan guna.. 

yang ini amek goodies bag untuk budak2 dan cenderahati... tengok si luqman gebu baek punya tonggeng kat situ.. hahahaha

Tak sempat nak berkenalan dengan family masing2.. sekejap sangat.. lepas habis je penyampaian hadiah, budak2 ni dah tak sabar nak terjun kolam.. Dari awal sampai dah sibuk bila nak mandi... bila nak mandi... bila nak mandi.... Yang lain2 elok je pegi lunch lepas penyampaian hadiah, yang kami (mekchu, kek jem & rapiah) melayan anak main gelongsor air..

dapat bagi abam mi mandi dalam sejam je macam tu... 

Lepas tu kena siap2 dah.. Pujuk abam mi yang baru nak panas tu naik dan terus tukar baju.. Petang tu abam mi ada mini konvo dia (next entry)

Bayangkan ibu muda ni mengangkut 5kilo minyak masak, 5 kilo bag baju dan sekaki payung yang panjang ke hulu ke hilir kat dalam tu... Itu belum campur menghala ke kereta yang parking depan tunggul kayu lagi.. Kiri kanan bahu dah nak tercabut ni... sambil anak kat sebelah tak berhenti berleter "mama jahat... mama jahat... mama jahat......." adehhhhhh rasa nak terus buat2 pengsan kat situ sebab nak mengharapkan bantuan orang ramai tolong angkat minyak masak punya pasal...

Sampai je kat kereta, terasa tangan dah panjang sampai boleh cecah lutut!!


by mekchuN (^_^)

7 comments:

eda_ej said...

sonooknyeee.. tp gamba yang ade loqman gebu tonggeng tu mmg rare.. hehhe..

Mama Mirza said...

Hihi.. hebat².. supermama.. team merah mmg best.. menang no dua.. yang penting.. semangat.. hehe..

Rizziela said...

Bestnya ada family day

MamaFarah said...

hahaha..tertiba dapat bayangkan situasi tu..tomei jer abam mi cakap cam tu.. tomei dalam geram..hahaha

Azura Aziz said...

Oh rindu my uptm... rsnya masa zaman aku prnah buat skali family day kat sini...

Nini D.. said...

hakhakhak..ayat paling tang boleh blah tang hujung skali...

" Sampai je kat kereta, terasa tangan dah panjang sampai boleh cecah lutut!! "

nak try lah!

QasehnyaRania said...

terbaekk la supermama

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...