@churalliya

Thursday, May 22, 2014

BTN Besut : Part lemas di daratan

Walau bilik tak de ekon, tido tetap kena tido... Paksa je mata tu lelap, ntah bila lena tak pasti... ohhh how i miss my bantal busuk so much..

Pagi hari ke-2 pakai baju pepel cantik... panjang sungguh rasanya nak habiskan hari ke-2 ni...

dimulakan dengan gambar sendiri supaya lebih afdal gitu... 

hahahaha.. kendian baru lah adil kalau nak tepek gambar2 dorang ni..


 nasib lah... mekchu amek gambar candid letak sini.. sebab suka candid maka ku letak yang candid... nampak comel bukan?

dan ini ramai2.. ehh tak de la ramai sangat.. tapi alhamdulillah dapat jugak berkumpul 

Lepas berbaris sekejap tanpa mengeluarkan setitik peluh pun, sarapan dan kembali semula dalam dewan maka bermulalah sesi pengenalan bersama barisan fasilitator.

ini lah dorang yang mula2 rasa macam nak takut, tapi tak perlu lama.. kejap lepas tu kelakar nak mammmmm....

Bila agak2 macam senyappppp je masing2, maka datang lah abg joe comel yang terus tukarkan mood kami dari meleleh air liur sebab tido kepada meleleh air mata sebab tergelak...

walau pun 'serong' terhadap jantina yang asyik nak menangkan lelaki, tapi memang enjoy.. hahahahaha teringat2 lagi memek muka dia laaaa.. betul lah kata pengacara majlis, memang rasa macam nak cubit je lesung pipit dia tu.. 

kendian di ambil alih oleh en.UDK ni.. dorang kata macam muka papajib.. mekchu pun curik2 amek gambar send kat papajib.. dan macam biasa papajib reply macam ni "ensem lagi papa.." ok fine!

mekchu macam biasa berkepit je la dengan piah masa ni... lepas tu kami diminta carik 3 kawan lepas tu urut-urut-urut... lepas tu 5 org kawan dan picit-picit-picit.. lepas tu tiba-tiba 10 orang dan tepuk-tepuk-tepuk.. masa ni piah ntah kat mana dah.. dah jauh dari mekchu...

Lepas gelak-gelak last sekali en.UDK minta buat kumpulan 3 orang perempuan dan 4 orang lelaki... yang perempuan pegi dapatkan yang lelaki mana yang suka.. ada ke patut??? ishhhh u drop my waterface u know... tengok muka lelaki yang kenal semua dah kena chop.. tak pe, seret je kaki kat grup muka tak kenal hujung sana... muka yang ala2 menagih simpati gitu... hahahaha

Maka terus terbinanya kumpulan yang memang mekchu tak kenal kecuali zana, technican kat opis.. lagi 6 orang semua 'org luar'.. Mula2 rasa nak takut sebab sorang lengan besar.. sorang perut besar.. sorang lagi mata besar... lepas tu lagi sorang rupanya orang kampung tapi kenal kat besut.. hahahaha.... dah kenal boleh la kutuk dorang kat sini... tapi end up rasa bestttt sangat..

maka ini lah grup mekchu yang akan kemana2 selama 2 hari tu.. 

Bila dah kena buat grup ni, macam biasa lah kena lah ada bendera, nama kumpulan, arca semua2 tu.. eeeeee part ini yang malas.. nak nak part sorakan kumpulan tu... hahahahaha nasib lah tak de persembahan kumpulan..

macam biasa, jadi tukang tulis... yang lelaki pegi carik bahan terbuang nak buat arca

Mekchu ada nampak bekas tin biskut tepi tu siap dah simen tinggal letak bendera kat tengah.. dah cun lah tu tak payah susah2 carik tapak arca... dah ada simen haruslah berat kan.. mana nak tau kena angkut arca tu ke hulu ke hilir.. nasib lah ada ketua kumpulan yang berlengan taff...

 lepas tu jadi kumpulan pertama yang kena present... lepas tu baru tahu rupa2 nya ada markah present.. fine... terus dapat markah paling rendah antara 7 kumpulan... 

markah rendah pun tak ape.... kitorang tetap happy... haaaa kat tengah tu lah tin biskut isi simen tu.. hahahaha kitorang panggil benda tu 'thor'

Motto kumpulan "kalah dalam tangan, menang belum tentu" (^_^) Memanjang asyik dapat markah paling corot aje...

 ini lah rupa bentuk arca masing2... tinggi kena tinggi dari abg joe. berat kena lebih 5kilo.. angkut lah ke hulu ke hilir ye... 

Sesi petang, sesi bersama fasilitator masing-masing... haaaaa part petang ni agak bosan sikit la.. biasa lah kena belajar akta, perlembagaan semua tu.. nak buat cam ne, hadap aje laaaa...

lepak2 kat luar sementara tunggu kawan2 lain habis belajar dalam kelas.. tak nak masuk bilik sebab panasssss.. cuasa kat ganu masih panas waktu ni.. hujan belum turun... 

Dan masa untuk riadah petang... yang ini mekchu sukeeee.... hahahaha kena gelak  dulu... hahahahaha...

ini lah grupmate sengal selama 2 hari kat sana... susah senang bersama ni... jangan memain... 

Nama kumpulan halilintar kuasa 8.. Kenapa halilintar? sebab sempena nama ketua kumpulan ali. Kenapa kuasa 8? sebab kena lagi hebat dari boboiboy yang hanya berkuasa 3...

Petang tu kitorang kena main game yang simple2 aje... bukan fasa budak sekolah lagi nak kena lari keliling padang semua tu... game nya sikit, gelak nya yang lebih.. krem perut ahkak tergelak... mekchu tunjuk sikit je gambar.. yang lain semua terngaga mulut tergelak... kenot show u here... hahahaha...

 ini gelak yang paling sopan.. antara game kitorang.. hahahaha tak bleh tengok laaaa gambar2 semua.. asyik nak tergelak aje.....

dalam byk2 gambar kan, ini lah gambar yang paling sakit perut tergelak... kahkahkah.. yang sedang sibuk menyondol itu lah ketua kumpulan mekchu... rosakkkkk......

Tapi apa kaitan dengan tajuk entry lemas di daratan? kahkahkahkah..... pak manap suruh kitorang duduk lipat kaki lepas tu baringkan badan ke belakang... pak manap pun buatlah dan dia pun bangun semula dengan jayanya... So turn kitorang pulak buat.. Mekchu pun rebahkan je la badan ke belakang sambil kaki lipat ke bawah.. sekali........................... alamak!!!! tak boleh bangun........... siap jerit tolongggg tolonggg tolonggg sambil tangan terkapai-kapai kat udara.. Budak2 ni hampeh, bukan nak tolong angkat mekchu, siap gelak puas2 dulu baru angkat.. hahahaha.. ngko buat la macam tu tengokkkkk.. rebah badan memang boleh.. nak bangun tu mati akal beb.. nak gerak kiri tak boleh, kanan tak boleh.. coiiiiii sangat... nasib tak de gambar.. fuhhh lega ahkak..

Sesi malam adalah soal jawab.. boleh tanya je apa2 yang nak tanya.. yang tak boleh tanya kat mana2... boleh tulis atau tanya waktu tu.. kitorang harus lah tulis kan.. weols kan pemalew... soalan pertama adalah dari kumpulan kami.. masa tu je la segar... yang lain semua macam nak letak batang mancis kat mata... 

Bila masing2 dah terhangguk2, datang en.UDK lagi kasik ubat mengantuk.. kena pilih sejenis haiwan... aaaaa sudah.. mekchu suruh lah dorang pilih semut sebab semut comel dan rajin.. Dorang pulak ikut je tanpa membantah.. apsal korang tak bantah hahhhhh?

Sekali tatau pulak kena buat bunyik haiwan yg kita dah pilih tu... lumba bunyik haiwan dengan kumpulan lain.. adeeeiii kenapa tak bagi tahu pilih haiwan yang ada bunyi.... dah la cemas nak kena cipta bunyi semut.. ko tahu bunyi semut macam mana??? hahahahha elok kumpulan belakang kitorang pilih arnab... kahkahkahkah... 

sesi malam..

Lepas briefing untuk sesi hari ke-3, semua pun berambus masuk bilik membuta.. sebab aktiviti hari ke-3 adalah seharian di luar.. jangan harap nak mandi ke, tukar baju ke, sembur parfume ke.... bersedia lah nak kena sedut bau ketikkkssss masing2 yeee....

Hari ke-3 tu mekchu berjaya mendaki Bukit Kluang tahu... cantik yang amatsss pemandangan.. hari ke-3 nanti ada macam2 pengalaman serba baru pulak... 

*bakal ada part seterusnya

by mekchuN (^_^)

7 comments:

Rusnina Ahmad said...

hahahahahahahah....lawaklah mekchu nih... sambil baca sambil gelak sampai nangis... hahahahahaha

salwana nordin @ che'wa said...

ko citer pun dah buat aku tersengih2..belum lg tgk real hhhaaaaaaaaaaaaaaaaaa..

tp mmg best kan kalo kursus gini..gelak memanjang :)

terbaeeekkkk la!

Mama Mirza said...

Hahaha. X blh komen.. penat gelak... haha

Nad MamaZN said...

hahahaahahah..saya suka part semut tu..hahahhha..!

Hazry Sabere said...

UTK bkn UDK laa.. hehehe..

Anonymous said...

leader mekchu tu hubby kita..aka ali.hewhewhew...

syawalsimpsons said...

adoi kelakor sungguh ni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...