@churalliya

Tuesday, June 17, 2014

Malam Kenangan Mengusik Jiwa Papajib

Ramai yang keliru bila mekchu bagi tahu yang papajib akan bekerja di bawah satu bumbung... hahaha bahasa level tinggi beno ke yeop?

Jap sebelum tu ini lah imej terkini papajib..

bayar nazar dapat naik pangkat... macam castello.. tapi jambu... hahaha

Dah agak mesti ramai yang akan salah faham.. Selama ni dok pergi kerja ulang alik sama2... opis sebelah2 bangunan... dah tu bila kata tukar tempat kerja (di bawah satu bumbung) makin jauh pulak tempat kerja nya... Nun di Tampin sana... hahahaha... tu bukan satu bumbung ye tak.. makin tak nampak bumbung...

Gini ceritanya... selama ni papajib di bawah Kementerian Sumber Asli Dan Alam Sekitar atau nama glamer NRE sejak tahun 2010.. So bawah NRE ada banyak jabatan dan salah satu nya Jabatan Ketua Pengarah Tanah Dan Galian (JKPTG) Negeri Sembilan.. Dia jadi Pengarah kat situ sejak 3 tahun sudah.. Merasa la mekchu keluar masuk Balairong Seri bila jadi isteri kepada Pengarah ni...

So, beliau (kena guna beliau. Maklum lah dah makin besoooo pangkat) bila dinaikkan pangkat, dapat tukar ke N9.. Nak tukar balik ke N9 ni bukan kerja mudah ok... & finally rezeki beliau dapat jugak tukar ke negeri tumpah darah..

Makanya, mekchu kan memang di N9.. So akhirnya kami ditakdirkan bekerja di bawah satu pentadbiran yang sama... itu la maksud mekchu selama ni di bawah satu bumbung tu... Daaaannnnnnnnn walau pun begitu, bukan lah bermakna dapat keje sama2 di bawah bumbung yang sama... hahaha kelakar pulak memperdebatkan kisah bumbung kat sini...

N9 kan ada 7 daerah... Sebagai yang menurut perintah, maka beliau ditempatkan di Pejabat Darah dan Tanah Tampin sebagai Timbalan Pentadbir Tanah kat sana...

Mmmmm tak payah faham pun tak pe kot...

Hari terakhir beliau sebagai Pengarah JKPTG N9..

 meja dah clear.. kalau tidak penuh fail.. nak tengok muka pun kena panjangkan leher baru nampak... hahahaha

peninggalan paling bermakna... dapat renovate opis.. bilik pengarah kemain beso dan selesa.. ruang kerja staf pun makin selesa... sesuatu yang pasti akan dirindu... 

 selfie satu... 

 punch card di hari terakhir.. kemain papa dah macam KPPA punch card last pun ada gambar tau...

 kini bukan pengarah lagi... maka tolak lah troli tu sendiri ehhh....

Malam tu opis papajib ada buat Jamuan 'Malam Kenangan Mengusik Jiwa'.. perghhh nama tak nak kalah... hahaha... Buat kat Seremban Golf & Country Club (SIGC)..

Budak2 opis ada buat slide show... tunjuk gambar2 lama semua... ishhh mekchu pulak yang bergenang air mata bila tengok...

 papajib yang cover sedih (kot)

Abam mi dah 3 kali pesan macam ni kat papa...

"papa malam ni papa jangan nangis tau..." hahahaha

 ucapan terakhir dari mantan Pengarah JKPTG.. boleh tahan panjang lebar jugak ucapan beliau..

 sambil papajib berucap, budak kecik ni kemain ke hulu ke hilir bawak lip balm mama... siap tenyeh bibir.. macam2 gaya ada... 

 ada persembahan dari dorang... kenapa la korang ni sporting sangat hah? syahdu tau tak....

 kendian harus lah ada sesi karok.. dah pengarah ehh suka mengarok... budak2 bantai turun naik stage.. lantak lah, tak larat nak halang dah... 

Mekchu kalau nak jaga betul2, kena keluarkan suara sekali.. kenot.... kenot dengarkan suara aii kat depan orang ramai.. hahahaha tengok je lah yang mampu...

Video anak2 mengganggu fefeling papajib tengah karok...




Mintak-mintak lah boleh play video tu... sebab wawa comel sangat ikut karok sama... ehhhh puji anak sendiri pulak...

satu gambar family... hahaha abam mi

dengan budak2 opis JKPTG N9... emmmm baru nak kenal rapat kan... 

Korang kalau jumpa kat mana2, jangan lupa tegur ok.. akak ni biasa la, kalo kat luar memang sentiasa control ayu... hahaha

abang mi dengan acik wan dia... dah makin rapat sebab acik wan selalu datang rumah :)

ni scha.. pernah pegi bandung sekali hari tu... terus kamcing.. hahaha.. akak paling tak boleh lupa ko terkepit2 masuk bilik boss hari tu scha... hahaha dia tak perasan mekchu ada kat situ... punya lah ayu suara... 

Kalau mekchu kan, mesti dah risau kalau kena pindah opis baru... paling risau kalau tak de kawan nak pegi makan... hahahaha...

Papa, mama doakan papa sukses di tempat baru... Seminggu pertama ni tolong belikan cucur udang Tampin hari-hari tau.. sampai muak...


by mekchuN (^_^)

6 comments:

Mimy Hamid said...

wow pengarah...tahniah mekchu utk ko juga hehehe rezeki bersama...sure laki ko ada PA kan...best tul kalau bini boss macam ko..leh geng

Nurzakiah Hanum said...

seronoknya

syawalsimpsons said...

ok la tu besan...walaupun turun pangkat, tp gred naik, ok dah tu..kat sini pon ramai boss seangkatan papajib kuar sana sini naik pangkat bagai..mmmmm...agak2 bila boleh dapat keje di bawah naungan papajib..mesti best kan..adoi suraya, berangan lebey kan..hahahhaha

anakomak said...

Alaaa.. apo tak kek pejabat tanah ghombau? Klu tak bole gak minta nolong uruskan hal tanah kek kampung nun :p

Takdo lak tanah kek tampin ghomam eh hahahah

salwana nordin @ che'wa said...

alooloooo comei nau wawa nyanyi..mmg klako :)

wahhhh turun pangkat pun gaji best lagi tu :)

QasehnyaRania said...

oh wawa..
pndainya dia..

tahniah buat papa jib :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...