@churalliya

Tuesday, June 23, 2009

lakiku tertipu

tak pernah pernah lakiku tergoda nak beli brg2 yg dia dah ada.. lakiku mmg seorang yg tak akan membeli kalo bukan keperluan. sgt lah berjimat dan sgt lah berhemah.. tapi... nak dijadikan cerita....

semlm lakiku snggah la kat restoran jejantas sg.buloh (otw balik dari instun).. smpai je umah lakiku ckp ada belikan mainan utk najmi.. "wah, penyanyang nye lakiku" (dlm hati).. tapi rasa pelik sbb x nmpk pun menan tu...

bila tya dia tnjukkan tipon N series yg dimaksudkan???? muka sue pelik dr mula smpai la lakiku abis cerita.. rupanya dia tertipu ngan budak yg jual tipon tu.. kengkonon dia keje kat kdai tipon kat sogo. boss dia x byr gaji.. dia cabut sbb bengang, rembat la 2 tipon. sumbat dlm poket..

sesedih muka sotong kurita..

yg pelik nya, masa test pakai sim card budak tu semua ok, bleh call in, receive call.. smpai je kat opis, masuk sim card sndri, NO SERVICE.. call blk budak sengal tu, dia leh ckp "tu la bang, len kali nak beli tu tgk2 la dulu.. kan dah kena tipu.." "%&%$#)*&!" dah tya 2 kedai tipon, tokeh kedai soh bagi anak buat mainan... huhuhu.. mahal nye menan najmi!!

sue yg dgr cerita melopong kenangkan nasib budak sengal tu yg dah untung RM2++ dlm sekelip mata.. dan tambah sedih kenangkan kenapa la lakiku bleh senang tetipu.. rasa budak sengal tu ada baca manderem laa...

3 comments:

Anonymous said...

derm...
kalo dpt mamat tu mmg binasa...

rozana said...

kdg2...thp ketertipuan org lelaki ni agak tinggi jugak...sbb diorng ni selalu optimis!

QasehnyaRania said...

sabor je la...penipu openya ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...